leukste-kindvriendelijke-festivals-2018

Ook deze zomer staat het weer bol van de gezellige festivals, dus wij hebben de leukste (kindvriendelijke) feesten van 2018 voor je op een rij gezet. Zonnebril op, enkellaarsjes aan, wijntje erbij en genieten.

1. Tuckerville

Dit is een festival voor de hele familie: er is een mini playbackshow, mini linedancing, een schmink- en verkleedhoek, er worden er speurtochten georganiseerd en er is een heuse kids playground. Daarnaast zullen ook Hendrick-Jan de Stuntman, GRRRRROENTEN en Jongens van het Feest de jongste Tuckervillers vermaken.
1 september, Enschede, tuckerville.nl

kindvriendelijke festivals
kindvriendelijke festivals

 

2. Festival de Luie Hond

Bij Festival de Luie Hond staat – je raadt het al – luieren centraal. Neem een kleedje mee, installeer jezelf bij één van de podia en je zit de rest van de dag gebakken. Voor de lekkere trek zijn er talloze foodtrucks waar je lekkere broodjes, een kippetje of oerfrieten kunt bestellen. Voor kinderen is er een speciaal ingerichte playground. Een kaartje kost € 3,50 en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.
26 en 27 april, Arnhem, festivaldeluiehond.nl

kindvriendelijke festivals
kindvriendelijke festivals


 

Lees ook
8x de leukste kindvriendelijke restaurants in Nederland

 

3. De Parade

Op de Parade staan jaarlijks ruim honderd theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen op de planken, merendeel speciaal voor de Parade gemaakt. Het rondreizende theaterfestival start haar tournee in Rotterdam en reist daarna - met tenten en restaurants - naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Leuk voor je kind: naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops.
29 juni t/m 2 september op verschillende locaties in Nederland, kijk voor alle informatie op deparade.nl

kindvriendelijke festivals
kindvriendelijke festivals

 

4. Vierdaagsefeesten

Het wandelgedeelte slaan we zelf even over, maar natuurlijk willen we wel naar de feesten die rondom de Vierdaagse georganiseerd worden. En dat zijn er veel. Dagelijks treden er verschillende (bekende en onbekende) bands op. Je kunt daarnaast op iedere hoek van de straat eten, theatervoorstellingen bezoeken of gewoon lekker door de stad struinen. De entree is gratis.
14 tot en met 20 juli, Nijmegen, vierdaagsefeesten.nl

 

5. Zomerparkfeest

Vier dagen lang duurt het Zomerparkfeest in het Julianapark in Venlo. Naast muziek van fijne artiesten zijn er voorstellingen op het gebied van dans, theater, mode, film en literatuur. Of ga naar het familiefestival met een jeugdprogramma en de picknickmiddag. De entree is gratis.
9 t/m 12 augustus, Venlo, zomerparkfeest.nl

kindvriendelijke festivals
kindvriendelijke festivals

 

6Kids ‘n’ Billies

Kids ‘n’ Billies staat voor authentieke rockabilly, catchy country, rock‘n’roll, razende rootspunk en meer. Ook voor kinderen is er weer volop entertainment: workshops, zwieren in de zweefmolen, suikerspinnen en popcorn eten of een vetkuif in je haar laten zetten, hoelahoeps, tattoos, waterpistolen en andere extra’s. Tickets zijn er vanaf € 20.
23 juni, Nijmegen, kidsnbillies.nl

kindvriendelijke festivals
kindvriendelijke festivals


 

7. Kwaku Summer Festival

Heerlijk eten, fijne muziek, theater, film, literatuur en sport: dit multiculturele festival is ideaal voor het hele gezin. Het feest duurt maar liefst 20 dagen, dus er zit ongetwijfeld een goeie dag voor jullie bij.
14 juli t/m 5 augustus, Amsterdam, kwakufestival.nl

kindvriendelijke festivals
kindvriendelijke festivals


 

8. Zomerfolk

Voor dit festival wordt het Stadspark in Groningen omgetoverd tot een Keltische wereld. Er zijn verschillende (inter)nationale acts, activiteiten, workshops en er is lekker eten. In het Kinderdorp kan jouw kroost onder begeleiding aan een heleboel activiteiten meedoen, zoals zwaardvechten, boogschieten, boomstamwerpen en kogelstoten.
9 en 10 juni, Groningen, zomerfolk.nl


kindvriendelijke festivals
kindvriendelijke festivals


Meer kindvriendelijke festivals in 2018 vind je hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >