7x Bilbao met kinderen

14.08.2018 11:02
Bilbao met kinderen Beeld: Pixabay

Misschien denk je niet meteen aan Bilbao in het noorden van Spanje als vakantiebestemming, maar het is een heerlijke plek voor een citytrip met het hele gezin: niet ver vliegen, zon én genoeg leuks te zien.

Wij zetten met hulp van Skyscanner de must-sees in Bilbao voor je op een rij.
 

1. Guggenheim Museum

Dé highlight van Bilbao mag je natuurlijk niet overslaan: het Guggenheim Museum. Het is het werk van de beroemde architect Frank Gehry en bestaat sinds 1997 als een futuristisch bouwwerk te pronken aan rivier de Nervion. Alleen al het gebouw is de moeite waard om een kijkje te nemen. Het bestaat uit panelen van titanium die van kleur veranderen al naar gelang de zon en het tijdstiop. Werp vooral een blik op Puppy, uitgegroeid tot stadsmascotte; een gigantische met bloemen bedekte hond aan de voorzijde van het museum. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Het museum organiseert voor de jeugd veel activiteiten en naast het museum bevindt zich een grote speeltuin.

 

2. Pintxos eten

Ga je naar het noorden van Spanje, dan moet je de beroemde pintxos – een soort borrelhapjes – proberen: het ham, kaas, groenten, sauzen en tortilla de patatas staan ze uitgestald op de barretjes van de vele restaurants. Neem in elk geval een kijkje op het plein Plaza Neuva en strijk neer op één van de heerlijke terrasjes, zoals die van Café Bar Bilbao. Wedden dat je kind ook smult van die mini-lekkernijen?

 

Lees ook:
Bristol met kinderen >

 

3. Mercado de La Ribera

 
Op zoek naar meer om je vingers bij af te likken? Struin dan met je kinderen over de enorme markt van de stad: Mercado de la Ribera, langs de rivier. Het is de grootste overdekte markt van Europa en bestaat al sinds de 14e eeuw. Je vindt er van alles: van verse groenten tot de beste vis en lokale specaliteiten. Je kunt er ook eten, want sinds een tijdje zijn er kleine barretjes toegevoegd.
 
 

4. Mirador de Artxanda

 

bilbao from above ???

Een bericht dat is gedeeld door @ pinnia op

Ze zeggen altijd dat je vanuit de hoogte pas de echte schoonheid van een stad ziet. Waar of niet waar, het is zeker dat je Bilbao op z’n best ervaart vanaf het uitkijkpunt el mirador de Artxanda. Je kunt er naartoe rijden, wandelen of de funicular (kabeltram) pakken die vertrekt vanaf la Plaza del Funicular, niet ver van de mooie brug Puente Zubiri. Zonder twijfel een van de leukste dingen om te doen met je kind als je in Bilbao bent.

 

5. Rivier de Nervión

De geschiedenis van de rivier de Nervión is onlosmakelijk verbonden met de stad. Het water en de haven brachten de stad vroeger rijkdom. Maak een mooie wandeling langs de promenade of ga het water op: je kunt er suppen, een kajak huren of een mooie boottocht maken.

 

6. Vizcayabrug

Misschien nog wel leuker dan de kabelbaan: een tochtje met de zweefbrug. De brug el Puente Bizkaia, in het Nederlands omgedoopt tot Vizcayabrug, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en werd bekend als eerste zweefbrug ter wereld. Hij staat precies waar de rivier de zee raakt en verbindt de plaatsen Portugalete en Las Arenas over de Nervión. Als je de brug bekijkt, zie je misschien iets bekends, iets wat doet denken aan de Eiffeltoren. Dat kan omdat de maker van de brug, Alberto de Palacio, een leerling was van de Fransman Gustave Eiffel.

 

7. Klimbos

Even de drukke stad ontvluchten? Breng dan een bezoek aan het Forestal Park: een groot klimbos ten noorden van de stad. Kinderen kunnen er volop klimmen en klauteren en er zijn parcours in verschillende moeilijkheidsgraden.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >