5x Bristol met kinderen

31.07.2018 13:53
Bristol met kinderen Beeld: Unsplash

Denk je aan Engeland, dan denk je aan Londen, Manchester en Liverpool. Maar met een uurtje vliegen ben je ook in Bristol: een stuk minder bekend, maar net zo’n leuke stad om met je kinderen een paar dagen te verkennen.

Wij zetten met hulp van Skyscanner een aantal must-sees in Bristol voor je op een rij.
 

1. Struin door de haven

Bristol is een havenstad met een grootse maritieme geschiedenis. Bristol Harbour was ooit de plek waar alle schepen aanmeerden en hun vracht losten. Je vindt er tegenwoordig het stoomschip de SS Great Britain: het eerste schip met een volledig metalen romp en een schroef voor de aandrijving, gebouwd in 1843. Het was destijds het grootste schip ter wereld. Nu is het een fantastisch museum om doorheen te dwalen en een beeld te krijgen van hoe het leven aan boord toen was. Meer weten over de stad van vroeger? Bezoek dan het M Shed Museum. Kinderen kunnen daar op ontdekkingstocht en met hulp van een fotoroute en verrekijkers een reis maken door het verleden.  

 

2. Neem een duik

 

The little gem that is The Bristol Lido….

Een bericht gedeeld door Faenia Moore (@miss_faenia_moore) op

In de wijk Clifton vind je de wereldberoemde Clifton Suspension Bridge die over het diepe Avon-dal loopt. De burg verbindt Bristol met Somerset. Clifton en de brug liggen op een paar kilometer wandelen van het centrum, een mooie wandeling, maar wel heuvel op. Ben je er in de zomer en wil je na die wandeling lekker afkoelen? Ga dan lekker zwemmen in het (verwarmde) buitenzwembad Lido. Handig: bij het zwembad bevindt zich een Mediterraans restaurant, want een pizza gaat er bij je kind na al dat gespetter vast wel in.  

Lees ook:
5x Antwerpen met kinderen >

 

3. Bekijk de Street Art

 

Cute! #streetart #bristol

Een bericht gedeeld door Lisa Titshall (@lisatitshall) op

Hét boegbeeld van Bristol is Banksy: de guerilla graffiti-artiest die in de jaren ’90 gebouwen ging voorzien van zijn kunst. Maar hij was niet de enige. Maak een Bristol Street Art Tour om de meer dan 50 kunstwerken te bewonderen kriskras door de stad. Meer kunst zien? Zet dan koers naar het Arnolfini, een van de beste musea in Europa voor hedendaagse kunst, vlakbij Bristol Harbour.

 

4. Fiets door de groene stad

 

?? Hi folks! @ciarahillyer here! I’m delighted to be taking over the Visit Bristol instagram account for the weekend. • • • ☔️ Looks like we’re in for a bit of a drizzly one…but never fear, I took advantage of the lovely sunny weather last weekend and snapped a few lovely photos and shot some footage for Instagram stories! • • • ? First photo is of #QueenSquare. It’s the perfect relaxation spot! It’s a regular host to outdoor theatre, concerts, workouts, picnics, the harbour festival and lots of other events! One of my favourite places to visit when the sun is out. • • • #igersbristol #bristol247 #bbcbristol #livebristol #bestofbristol #visitbritain #UKigers #thebristolmag #ukpotd #bristol_lens #djispark #dji #dronephotography #dronestagram

Een bericht gedeeld door Visit Bristol (@visitbristol) op

Bristol werd in 2015 uitgeroepen tot Groene Hoofdstad van Europa. Logisch, want de stad telt maar liefst 450 parken. Arnos Vale is zonder twijfel het allermooiste: je vindt er een 45 hectare groot sprookjesachtig landschap met afwisselend historische gebouwen, oorlogsgraven, velden vol bloemen en exotische bomen. Een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Voor een drankje en homemade cakejes is er het Atrium Café. Extra leuk: de stad is de eerste officiële fietsstad van het Verenigd Koninkrijk. Huur een fiets bij een van de vele verhuurbedrijven en bezoek het mooie Queen Square. Of maak een tochtje over de Festival Way: een verkeersvrije 11 kilometer lange route die Queen Square en de levendige haven verbindt met het Ashton Court country park.  

 

5. Bezoek de BBC Studio’s

Kijkt je kind graag naar de natuurdocumentaires van de BBC, zoals Blue Planet? Neem dan een kijkje bij de BBC Bristol en het NHU, de Natural History Unit. Hier worden de beroemde natuurdocumentaires gemaakt. Met een gids kun je door de BBC-gebouwen lopen en in de TV torens zien waar de shows worden gemaakt. Je mag zelfs proberen het weer te presenteren en op de stoel van de nieuwslezers zitten. 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >