6x zinderende belevingspaden voor kinderen

02.07.2021 06:22
coole belevingspaden kinderen bos Beeld: Getty Images

Hier maak je nog eens iets mee. Kidsproof.nl selecteerde 6 belevingsroutes om te lopen met kinderen. En die hebben onderweg een heleboel verrassingen voor je in petto.

Hoog in de boom

Op het Boomkroonpad in Drouwen wandel je meters hoog boven de grond, ter hoogte van de boomtoppen. Deze spannende route is 150 meter lang en absoluut een hele beleving voor kinderen. En vergeet de omgeving niet; met het Lorkenspeelbos en mooie wandelroutes.
 

Wat een grote steen

In Bezoekerscentrum De Gesteentetuin in Schokland struin je met het gezin langs eeuwenoude zwerfkeien. Allemaal afkomstig van de gletsjers uit de voorlaatste ijstijd. Dat zie je ook niet elke dag. Voor kinderen is er een rugzakroute met opdrachten over het ontstaan van Flevoland.
 

Rond het fort

Fort Pannerden ligt midden in de ruige natuur van de Klompenwaard. Dit is het decor van een leuke belevingsroute: met een routeboekje en prikkelende opdrachten gaan jullie tijdens deze ‘anders dan anders’ wandeling op avontuur in het gebied.
 

Lees ook
De leukste blotevoetenpaden in Nederland >

 

Vlonderpad

Bij de Kogelvanger in Breda start een belevingsroute door het Mastbos. De route is iets meer dan 7 kilometer en slingert door het bos en langs uitkijkpunten. Het hoogtepunt van de wandeling is het vlonderpad. Altijd een hit bij kinderen.
 

Op pad met een huisje

Zet de speurneus maar op bij je kleine. Bij de Wintertuin Experience in Baarn speuren kinderen vanaf 4 jaar al mee naar letters in het park. Tijdens de speurtocht krijgen de deelnemers het schattige huisje van Careltje mee. Een huisje in de vorm van een botanische kas.
 

Natuur avontuur

Op de foto als hert, kikkersprongen maken en onderweg alle hekjes tellen. De Nature Games van Online Social Games maken van een wandeling een vrolijk avontuur voor het hele gezin. Je speelt het spel handig via je mobiel. Op het scherm komen tijdens het lopen leerzame dierenraadsels en grappige opdrachten voorbij. Leuk: na afloop krijgen je kinderen een diploma.
 

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.