6x (nu nog) geheime zonbestemmingen in Europa

09.05.2018 11:53
geheime-zonbestemmingen-in-europa

Fijn hoor, Alicante, Kreta en de Cote d’Azûr, maar de kans dat je in het hoogseizoen over de hoofden van toeristen kunt lopen, is groot. Ga daarom wat meer off the grid en ontdek deze (nu nog) geheime zonbestemmingen. Met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.

Sète, Frankrijk

Een klein, lief vissersdorp op 40 minuten rijden van Montpellier. Het heeft een charmant centrum met fantastische visrestaurants, historische bezienswaardigheden en prachtige uitkijkpunten (Tip: Mont St. Clair). Maar het beste van alles zijn de lege, grote zandstranden op steenworp afstand van Sète. Je komt er geen kip tegen en je kind heeft alle ruimte om te spelen.

 

Cadaqués, Spanje

Vlieg naar Gerona, pak de trein naar Figueres en het laatste stuk met de bus over de bergen naar Cadaqués. Of huur een auto. Een hele reis, maar voor kinderen is er de hele rit genoeg te zien. En: als je dan eenmaal het spierwitte dorpje en het uitzicht op de Middellandse Zee voor je ziet, dan weet je dat het de moeite waard is geweest. 

 

Salema, Portugal

In het zuidelijkste punt van Portugal, op iets meer dan een uurtje rijden van de luchthaven van Faro, ligt deze prachtige badplaats. Een ideale bestemming als je naar de Algarve wilt, maar de drukte wilt mijden. Salema is onderdeel van het Vicentina Natural Park, een ongerept en beschermd natuurgebied omgeven door witte dorpjes.

 

Lees ook
Voor deze vakantiebestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in de auto >

 

Cefalù, Sicilië

Een beetje la dolce vita op vakantie doet eens mens goed. En waarom dan niet kiezen voor zoiets als Sicilië? Vanaf Palermo is het nog 1 uur en 15 minuten rijden langs de noordkant van het eiland naar Cefalù. Niet alleen is het strand hier prachtig, het dorpje zelf is ook erg pittoresk.

 

Halkidiki, Griekenland

Vergeet Kreta, Kos of Rhodos: denk eens aan de schiereilanden van Halkidiki (Chalcidice). Dit is dé plek in Griekenland waar het het minst regent en waar 300 dagen per jaar de zon schijnt. Vlieg op de jonge, levendige stad Thessaloniki en spendeer hier een paar dagen voor je een auto huurt en zuidwaarts richting Halkidiki rijdt. Kies voor Sithonia of Kassandra als je van strand en vissersdorpjes houdt en voor Athos als je van plan bent om juist veel te wandelen in de natuur.

 

Patara, Turkije

Patara is met 17,7 kilometer officieel het langste strand van Turkije. Ongerept, beschermd en het thuis van karetschildpadden die hier al miljoenen jaren hun eieren leggen. Wees dus voorzichtig met waar je je handdoekje legt, maar je hebt in elk geval genoeg ruimte: veel toeristen zul je hier niet treffen.

 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >