vakantiebestemmingen-3-uur-in-auto

Ben je al bezig met het boeken van een vakantie, maar heb je geen zin om eeuwen onderweg te zijn? Bekijk onderstaand lijstje: voor deze bestemmingen zit je slechts 3 uur in de auto. Zo begint je reis lekker relaxed.

België

Lekker dichtbij en toch ben je in het buitenland. De Belgen zijn gastvrij, je kunt er goed eten en de mooie Vlaamse stranden geven je een heerlijk vakantiegevoel. Neem bijvoorbeeld Knokke: vanaf het midden van het land rij je hier in 2,5 uur naartoe. Naast het strand is het in het centrum ook goed toeven: vanwege de vele modeboetiekjes, galeries en bistro’s wordt Knokke ook wel 'Petit Paris' genoemd. Ook leuk: in Knokke begint en eindigt de Kusttram die langs de gehele Belgische kust rijdt.

Of ga naar De Haan (net geen 3 uur rijden vanaf het midden van 't land). Deze plek staat in de lijst van 50 mooiste dorpen van Vlaanderen en naast een lang zandstrand is er genoeg te doen in het centrum. Nog meer inspiratie? Oostende is ook mooi. Ten westen van de haven vind je vooral appartementencomplexen en hotels, in het oostelijke deel een duingebied dat (op het voormalige militair gebied na) volledig onbebouwd en verlaten is.


Luxemburg

Ben je gek op groen, dan is Luxemburg een prachtige plek. Het ligt op slecht 2 uur rijden van Maastricht en je vindt er uitgestrekte bossen en indrukwekkende valleien. Het oude centrum, de Vieille Ville, is niet zo groot en goed te belopen. Er zijn tientallen terrasjes waar je in de zon kunt zitten. Omdat de stad behoorlijk heuvelachtig is en diverse bruggen en tientallen balkons bezit, kun bijna overal in de stad genieten van een ander uitzicht. Tip: de uitkijktorens bij de kazematten. Helemaal leuk? De gratis festivals in de zomer. Je wordt om de haverklap getrakteerd op gratis muziek in een mooie setting.
 

Lees ook
Voor deze zonbestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in het vliegtuig >


Duitsland

Misschien wel de populairste vakantiebestemming van dit moment. Niet zo gek ook, want het ligt zowat om de hoek en er is voor jong en oud van alles te beleven. Neem bijvoorbeeld Lüneburger Heide. Dit gebied tussen Hamburg en Hannover is voor mensen uit het noorden nog geen 3 uur rijden. Het stadje Lüneburg met zijn oude haven en zoutfabriek is zeer de moeite waard. En in de natuur er omheen vind je veel dierentuinen en klimparken, met als klap op de vuurpijl het grote pretpark Heidepark.

Woon je in de buurt van Arnhem? Dan rij je in een kleine 3 uur richting het Sauerland: in de winter vooral bekend van de sneeuw, maar ook in de zomer is er genoeg te doen. Aanrader: familiepretpark Fort Fun Abenteuerland op 20 km van Winterberg. Er zijn achtbanen, waterbanen en indrukwekkende shows. Bovendien zijn er mooie uitzichten zodat jong en oud zich hier goed vermaken. Midden in Duitsland, van de deelstaat Hessen tot aan Bremen, loopt de Sprookjesroute. Dit is het gebied waar de gebroeders Grimm opgroeiden. En overal vind je verwijzingen naar hun sprookjes. Hartstikke leuk voor kinderen.


Nederland

Je kunt het allemaal wel over de grens zoeken, maar Nederland heeft ook heel veel moois te bieden. De kust en stranden langs de Noordzee, de Waddeneilanden, de Limburgse Heuvels, de Veluwe of de Achterhoek: ze zijn allemaal de moeite waard. Wij hebben 6 ideale vakantiebestemmingen in Nederland voor je op een rij gezet. En ook maar gelijk een paar kindvriendelijke campings uitgezocht - wordt nog lastig kiezen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >