vakantiebestemmingen-3-uur-in-auto

Ben je al bezig met het boeken van een vakantie, maar heb je geen zin om eeuwen onderweg te zijn? Bekijk onderstaand lijstje: voor deze bestemmingen zit je slechts 3 uur in de auto. Zo begint je reis lekker relaxed.

België

Lekker dichtbij en toch ben je in het buitenland. De Belgen zijn gastvrij, je kunt er goed eten en de mooie Vlaamse stranden geven je een heerlijk vakantiegevoel. Neem bijvoorbeeld Knokke: vanaf het midden van het land rij je hier in 2,5 uur naartoe. Naast het strand is het in het centrum ook goed toeven: vanwege de vele modeboetiekjes, galeries en bistro’s wordt Knokke ook wel 'Petit Paris' genoemd. Ook leuk: in Knokke begint en eindigt de Kusttram die langs de gehele Belgische kust rijdt.

Of ga naar De Haan (net geen 3 uur rijden vanaf het midden van 't land). Deze plek staat in de lijst van 50 mooiste dorpen van Vlaanderen en naast een lang zandstrand is er genoeg te doen in het centrum. Nog meer inspiratie? Oostende is ook mooi. Ten westen van de haven vind je vooral appartementencomplexen en hotels, in het oostelijke deel een duingebied dat (op het voormalige militair gebied na) volledig onbebouwd en verlaten is.


Luxemburg

Ben je gek op groen, dan is Luxemburg een prachtige plek. Het ligt op slecht 2 uur rijden van Maastricht en je vindt er uitgestrekte bossen en indrukwekkende valleien. Het oude centrum, de Vieille Ville, is niet zo groot en goed te belopen. Er zijn tientallen terrasjes waar je in de zon kunt zitten. Omdat de stad behoorlijk heuvelachtig is en diverse bruggen en tientallen balkons bezit, kun bijna overal in de stad genieten van een ander uitzicht. Tip: de uitkijktorens bij de kazematten. Helemaal leuk? De gratis festivals in de zomer. Je wordt om de haverklap getrakteerd op gratis muziek in een mooie setting.
 

Lees ook
Voor deze zonbestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in het vliegtuig >


Duitsland

Misschien wel de populairste vakantiebestemming van dit moment. Niet zo gek ook, want het ligt zowat om de hoek en er is voor jong en oud van alles te beleven. Neem bijvoorbeeld Lüneburger Heide. Dit gebied tussen Hamburg en Hannover is voor mensen uit het noorden nog geen 3 uur rijden. Het stadje Lüneburg met zijn oude haven en zoutfabriek is zeer de moeite waard. En in de natuur er omheen vind je veel dierentuinen en klimparken, met als klap op de vuurpijl het grote pretpark Heidepark.

Woon je in de buurt van Arnhem? Dan rij je in een kleine 3 uur richting het Sauerland: in de winter vooral bekend van de sneeuw, maar ook in de zomer is er genoeg te doen. Aanrader: familiepretpark Fort Fun Abenteuerland op 20 km van Winterberg. Er zijn achtbanen, waterbanen en indrukwekkende shows. Bovendien zijn er mooie uitzichten zodat jong en oud zich hier goed vermaken. Midden in Duitsland, van de deelstaat Hessen tot aan Bremen, loopt de Sprookjesroute. Dit is het gebied waar de gebroeders Grimm opgroeiden. En overal vind je verwijzingen naar hun sprookjes. Hartstikke leuk voor kinderen.


Nederland

Je kunt het allemaal wel over de grens zoeken, maar Nederland heeft ook heel veel moois te bieden. De kust en stranden langs de Noordzee, de Waddeneilanden, de Limburgse Heuvels, de Veluwe of de Achterhoek: ze zijn allemaal de moeite waard. Wij hebben 6 ideale vakantiebestemmingen in Nederland voor je op een rij gezet. En ook maar gelijk een paar kindvriendelijke campings uitgezocht - wordt nog lastig kiezen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

high tea kinderen
Beeld: Pexels

Het ís even een zit, dus je moet het maar durven, een high tea met kinderen. Deze vijf zijn speciaal op kinderen gericht. Iedereen blij.

1. Pluktea, Boskoop

high teas

Eigenlijk is Pluktea veel meer dan alleen een high tea-locatie. Je plukt er namelijk je eigen thee uit de planten- en kruidentuin, voordat je aan de enorme berg biologische scones, en fingerfood schuift. De kinderen houden zichzelf toch wel bezig. In de kruidentuin, of met de kast vol speelgoed, spelletjes en boeken. Óf op de waterfiets en trampoline. O, en ze krijgen er natuurlijk ook hun eigen kinder-high tea, met onbeperkt limonade, cake, een taartje, brood en fruit. Eerder een high lemo, dus.

 

2. Broederkapel, Veghel

De historische kapel zelf is al een bezienswaardigheid. Terwijl jij met vriendinnen bijkletst onder het genot van een high tea, doen de kinderen niet voor je onder, met hun eigen etagère vol sandwiches en hapjes. Inclusief onbeperkt ranja, by the way.

 

3. H-eerlijk, Nieuwkoop

Alleen vanwege de locatie al een must-see: pal aan de Amstel en een autovrije weg, ligt deze heerlijke theetuin. Terwijl jij urenlang relaxt, spelen de kinderen op de speelplaats of kijken ze naar de kippen, pauwen, geiten en poezen. Met biologisch water- en schepijs in bijzondere smaken toe. Na de speciale kinder-high tea natuurlijk (tot acht jaar), met een muffin, sandwichspies, verrassing en een drankje.
 

Lees ook
11x kindvriendelijke koffietenten >

 

4. De Houtzagerij, Otterlo

Restaurant de Houtzagerij ligt middenin de natuur, maar is het slecht weer? Geen probleem: er is zelfs een heuse indoor- (en outdoor)speeltuin. De high tea komt in alle mogelijke varianten. Bestel ‘m lekker groot; de kinderen rennen tijdens het spelen vast vaak genoeg langs om iets van de schaal te snaaien.
 

 

5. Lewis Book Cafe, Utrecht

Kijk, dit noemen wij nou praktisch: hier loop je met je mini-etagère gewoon langs de bar om de boel vol te laden. De kinderen – voor wie de high tea nadrukkelijk ook bedoeld is - krijgen er hapjes naar keuze.
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

leuke-musea-voor-kleuters

Je kunt de herfstvakantie natuurlijk gebruiken om je schutting te schilderen, of een begin te maken aan de grote najaarsschoonmaak. Maar wil je je kleuter een plezier doen? Dan is de deur uitgaan waarschijnlijk een betere optie.

En dan komt onderstaand lijstje ongetwijfeld van pas.

 

Museon - Den Haag

Van onze mooie natuur tot het effect van technologie op ons leven: tijdens een bezoek aan het Museon duik je in het verhaal van de wereld. Je kunt er insecten eten en leert hoe je het zuinigst om kunt gaan met onze aardbol. Het Museon is geen kijk-museum, hier mag je veel doen en van alles aanraken.

 

Beeld en Geluid - Hilversum

Beeld en Geluid toont je de wondere wereld van de televisie. Presenteer zelf het nieuws, sta op het podium als een echte ster of treed op op het Toppop podium. Bekende Nederlanders leiden je virtueel rond door de wereld van radio en tv, je krijgt een kijkje achter de schermen en leert van alles over het leven in de spotlights.

 

EYE - Amsterdam

Stap binnen in de wereld van EYE en ontdek alles over films in het Panorama, bekijk je favoriete fragmenten en maak je eigen filmdebuut. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar is er elke zondagochtend een film en aansluitend spel.

 

Lees ook
7x leuke en leerzame uitjes voor je kind >

 

Oyfo Techniekmuseum - Hengelo

Waar in andere musea zaalwachters rondlopen om je op de vingers te tikken als je te dicht bij een kunstwerk komt, is het motto in het Techniekmuseum 'verboden af te blijven'. In dit interactieve museum in Hengelo is alles aanwezig om het hele gezin enthousiast te laten worden over techniek.

 

Nationaal Militair Museum - Soest

Echte vliegtuigen, pantserwagens, helikopters en allerlei gebruiksvoorwerpen staan hier in een gigantische hal. Buiten kunnen kinderen uitrazen op de stormbaan, klimmen in voertuigen en zich voor even een militair wanen.

 

Kinderboekenmuseum - Den Haag

Spelenderwijs maken kinderen in dit museum kennis met jeugdliteratuur. Alle tentoonstellingen en workshops stimuleren fantasie én zorgen ervoor dat je kind voortaan geen boek meer laat liggen.

 

Tropenmuseum - Amsterdam

Verschillende thema's maken een bezoek aan het Tropenmuseum een ware ontdekkingstocht. Ga op reis en laat je verrassen in de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko, maak je eigen lotusbloem of luister naar persoonlijke verhalen over vluchtelingen en migratie aan boord van de Lampedusa. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >