6x leuke klimhallen voor je kind

24.01.2019 08:23
klimhallen voor kind Beeld: Pixabay

Klauteren en klimmen in het bos is leuk, maar waarom niet op een muur of – nog spannender – een échte rots? Lijkt misschien makkelijk, maar zie maar eens boven te komen. Wij zetten een paar leuke klimhallen voor je kind op een rij.

1. De Klimmuur – Randstad

Kinderen tot veertien jaar moeten hier onder begeleiding van een volwassene klimmen, als ze ouder zijn mogen ze zelf omhoog klauteren. In de verschillende vestigingen (Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Rotterdam) vind je wanden tot wel 21 meter hoog, variërend van liggende wanden tot spectaculaire daken. Gaat je kind voor het eerst? Elke eerste woensdagmiddag van de maand kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar een kennismaking les volgen.
 

2. Monte Cervino – Bergschenhoek

Buiten klimmen op een echte berg: dat kan in klimcentrum Monte Cervino in Bergschenhoek. De betonnen buitenwand heeft een oppervlak van maar liefst 1350 vierkante meter en is bijna 35 meter hoog. Wie durft? Klim je liever binnen, dan kan dat hier ook. Kinderen mogen vanaf 12 jaar zelfstandig omhoog.
 

Lees ook:
5x leuke manieren om je kind meer te laten bewegen >

 

3. Neoliet – Heerlen

Bij Neoliet kun je in twee- of drietallen klimroutes afleggen tussen de 7 en 21 meter hoog, maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan boulderen: klimmen zonder touw. Je baant je dan een weg omhoog tot ongeveer 4 meter en springt weer naar beneden, waar je op dikke valmatten terecht komt. Ook een leuke plek voor kinderfeestjes. Een instructeur leert kinderen hoe ze moeten klimmen en ze kunnen kruipend en sluipend door een grottenstelsel heen, waarbij ze onderweg verschillende obstakels tegenkomen. Kijk op de site voor andere vestigingen van Neoliet.
 

4. Klimcentrum Alkmaar

Met meer dan 75 klimroutes in alle moeilijkheidsgraden komt elke klimmer hier aan z’n trekken. Het totale klimoppervlak bedraagt 750 vierkante meter en de hoogte van de wanden varieert van 7 tot 16 meter. Ook is er een scheepsladder die je kunt beklimmen en is het mogelijk om te abseilen van een abseilplateau als een echte bergbeklimmer.
 

5. Yosemite Klim & Outdoorcentrum – Zwolle

Dit centrum is vernoemd naar de wereldberoemde rots in Yosemite National Park in Amerika. Je kunt er een basiscursus volgen om je Klimvaardigheidsbewijs te halen of als gevorderde klimtrainingen krijgen. De klimwand is 16,5 meter hoog en heeft een oppervlakte van maar liefst 1200 vierkante meter. Ook vind je er een buitenklimwand, een boulderhok en een klettersteig parcour.
 

6. Klimhal Amsterdam

De grootste klimhal van de Benelux staat in de buurt van station Sloterdijk in Amsterdam, is 21 meter hoog en heeft een totaal klimoppervlak van maar liefst 3300 m2. Uitrusten kan bij een van de sfeervolle zitgelegenheden binnen of buiten en bij de bar kun je terecht voor een drankje, snack of maaltijd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >