6x extra services in het vliegtuig die je nog niet kende

08.08.2018 12:42
extra services vliegtuig Beeld: Pixabay

Ga je vliegen, dan krijg je meestal een simpele maaltijd en als je geluk hebt, een pepermuntje voor de landing. Maar veel vliegtuigmaatschappijen hebben meer te bieden. Reiszoekmachine Skyscanner heeft een paar extra services voor je op een rij gezet.

En die willen we je uiteraard niet onthouden.

 

Kijkje in de cockpit

Is je kind nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt in de cockpit? Vraag ernaar en met een beetje geluk mag je even komen kijken. De beveiliging is de afgelopen jaren weliswaar een stuk strenger geworden, maar het is nog altijd mogelijk om de werkplek van de piloten te zien voor het opstijgen en na de landing. De piloot zal overigens eerder aan je verzoek voldoen als de meeste passagiers het vliegtuig al hebben verlaten.

 

Pyjama

Oogmasker, oordoppen of een koptelefoon: je hebt het allemaal in het vliegtuig (je krijgt zelfs vaak een paar sokken of slippers op internationale vluchten). Wat je waarschijnlijk niet wist: je kunt ook om een pyjama vragen. Oké, ze zijn meestal alleen verkrijgbaar bij grotere luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Qatar Airways, Emirates en British Airways en je hebt waarschijnlijk een Business of First Class ticket nodig om een pyjama te bemachtigen. Maar mocht je kind toevallig de pastasaus van je vliegtuigmaaltijd knoeien op je kleding, dan is de kans aanwezig dat je alsnog die gewilde pyjama krijgt. Van Virgin Atlantic wordt beweerd dat ze zelfs onesies hebben.

 

Lees ook
Voor deze zonbestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in het vliegtuig >

 

Extra maaltijd

Fan van vliegtuigeten of heb je gewoon enorme honger? Vraag dan naar een second helping en krijg een tweede ontbijt of diner. Je zult versteld staan, vaak kan het gewoon. Er blijft namelijk altijd veel over omdat sommige passagiers liever slapen dan eten en de maaltijd overslaan. Heb wel wat geduld en wacht tot iedereen bediend is en vraag dan of je nog iets extra’s kunt krijgen.  

 

Upgrade 

Als het idee je aanspreekt dat je in de ‘First Class’ watten wordt gelegd met schuimige cappuccino’s en geurige kaasplankjes, bekijk dan deze tips hoe een upgrade te krijgen naar Businessclass. Toegegeven: ze zijn niet allemaal even realistisch, maar wel leuk om door te lezen.

 

EHBO

In geval van nood of kleine ongelukjes is er altijd een EHBO-kit aan boord van jouw vlucht, dus waarschuw het cabinepersoneel als je een pleister of verband nodig hebt voor jou of je kind. Het is altijd verstandig om een aantal basisdingen zoals paracetamol in je handbagage te stoppen, want de stewards en stewardessen mogen niet zomaar medicijnen geven. Op langeafstandsvluchten zal er vaak een arts in het vliegtuig aanwezig zijn, maar daar kun je niet op vertrouwen. Mocht je bepaalde gezondheidsproblemen hebben, kijk dan goed of je fit genoeg bent om te vliegen voordat je het vliegticket boekt. En investeer altijd in een goede annulerings- en reisverzekering.

 

Vliegen met kinderen

Het vliegtuigpersoneel helpt je graag met het vasthouden van je baby terwijl jij de handbagage in de bagagebak opbergt. Ook hebben ze vaak kleurboeken en kleurpotloden voor kinderen beschikbaar en sommige luchtvaartmaatschappijen hebben zelfs een kinderopvang. Niet bij lowcost maatschappijen, maar Etihad Airways heeft bijvoorbeeld een nanny aan boord op een aantal vluchten. Vraag ook zeker naar het kinderpakket als je aan boord gaat, veel maatschappijen hebben dit op zowel korte- als langeafstandsvluchten.

 

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >