In samenwerking met Kek Mama

6 tips voor een rijkelijk (en creatief) gevulde picknickmand

08.05.2017 12:38
tips-picknickmand

Tijdens een gezellige picknickdag met je kind mag een goedgevulde mand natuurlijk niet ontbreken. Inspiratie nodig? Wij hebben een paar handige (en vooral lekkere) tips zelf voor je getest en op een rij gezet.

1. Picknickkleed

Om te beginnen één van de belangrijkste items: een kleed. Je kunt natuurlijk zo’n wegwerpding aanschaffen, maar wat is er nu leuker dan een kleed samen met je kind maken? Koop een stuk stof (of oude kleding) en laat je creativiteit erop los. Naai stukken aan elkaar, gebruik watervaste verf of als je echt tijd overhebt: haal grootmoeders naalden uit de kast en ga haken. Hier vind je -tig tips voor een creatief exemplaar waar jij en je kind ongetwijfeld hoge ogen mee gooien.

 

2. Hup, zo in de prullenbak

Iedereen weet dat je geen honderddelig servies in de mand moet stoppen, maar je vergeet vaak dat je voor zowat alles een plastic- / wegwerpoplossing hebt. Messen, vorken, lepels, bakjes, borden en zelfs schalen: koop een plastic variant (in een vrolijke kleur of lollige print) en je gooit alles na afloop zo in de prullenbak. Scheelt je zeulen. En een hoop afwas.
 

Lees ook
8x de mooiste picknickplekken van Nederland >

 

3. Limonade

Wat echt niet mag ontbreken in de mand? Een koud glas limonade. Tip: ‘Karvan Cévitam 0% suiker toegevoegd’. De limonadefabrikant heeft de smaken aardbei/framboos, citrusmix en bosvruchten verbeterd en ze zijn nu veel lekkerder en smaakvoller dan eerst. Op de redactie hebben we geproefd en wij zijn fan. Ben je nieuwsgierig geworden? Probeer de verbeterde smaken dan zelf uit.

 

4. Smoothies

Voor een flinke dosis vitaminen is een smoothie altijd lekker. Gooi allerlei fruitsoorten in de blender en je hebt in een handomdraai een gezonde drank. Doe ze in een afsluitbare pot om ze mee te kunnen nemen. 

 

5. Sterwaardig

Een bammetje met kaas is natuurlijk lekker, maar het is ook leuk om tijdens een picknick flink uit te pakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgebakken bananenbrood, zoete wraps met rood fruit of kruidig brood? Vervoer dit alles in luchtdichte, afsluitbare doosjes en ze smaken ook na een paar uur nog kakelvers.

 

6. Fruit

Fruit in de picknickmand is altijd goed, want het is lekker en gezond. Wil je een appel of peer in partjes meenemen? Sprenkel er dan een paar druppels citroensap overheen, rol ze in huishoudfolie of houd ze door middel van een elastiekje aan elkaar. Hierdoor voorkom je dat er bruine vlekken op het fruit komen.