In samenwerking met Kek Mama

5x waarom Leiden deze herfstvakantie geweldig is met kinderen

11.10.2017 07:46

Het is minder massaal dan Amsterdam, maar heeft minstens zulke mooie grachten, leuke cafés en winkels waar je hebberig van wordt. En dan is er in Leiden ook nog eens van alles te doen voor kinderen. Kortom: een ideale bestemming voor een dagje uit tijdens de herfstvakantie.

Ga wandelen

Stadswandelingen saai? Niet in Leiden: daar hebben ze gewoon speciale kinderroutes die door de VVV worden georganiseerd. Voor kinderen van tien jaar en ouder zijn er twee wandelingen: de Grimmige Gruwelloop en een wandeling over Rambrandt, die in deze stad werd geboren.

 

Maak een rondvaart

Wie denkt dat je voor een rondvaart door de grachten naar onze hoofdstad moet, heeft het mis: Leiden heeft 28 kilometer aan grachten en maar liefst 88 bruggen die je vanaf het water kunt bewonderen. Spannend! Tijdens zo’n tour vaar je langs verschillende musea, de Leidse hofjes en historische gebouwen met prachtige gevels. Honger gekregen? Plof dan neer bij een van de vele terrassen aan het water. Lopen kan natuurlijk ook: denk er mooi weer bij en je hebt alle ingrediënten voor een prachtige herfstwandeling.

 

Reuzespannend: giftige dieren in Naturalis

Altijd een goed idee: een bezoekje aan Naturalis. Helemaal als je vanaf 14 oktober gaat: dan kun je namelijk de gloednieuwe tentoonstelling GIF bezoeken. Niet alleen zie je er slangen, vogelspinnen, kikkers en andere levende, giftige dieren, je ontdekt ook waaróm sommige planten en dieren giftig zijn en hoe gif zich verspreid in een lichaam. Ook laten Freek Vonk en zijn collega-onderzoekers van Naturalis je in filmpjes zien wat het nut en de noodzaak van onderzoek naar gif is. Je kunt de tentoonstelling doordeweeks van 10.00 tot 17.00 uur bezoeken en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. Kaarten kun je hier bestellen.

 

Op naar de speeltuin

Nog energie over? Glijbanen, speeltoestellen, boomstammen en sluizen: genoeg buitenspeeltuinen en parken waar je kind z’n lol op kan. Zo heeft de tuin van Noord – op loopafstand van het centrum – twee grote waterspeelplekken en zijn er in de Tuin van de Smid, ten zuiden van Leiden, bruggetjes, spannende klimobjecten zoals autobanden en stapstenen en nog veel meer.

 

Afsluiter

Komen pannenkoeken, pizza’s en patat je de neus uit? Geen zorgen: in Leiden zijn genoeg restaurants die kindvriendelijk zijn, maar waar er ook genoeg te kiezen valt voor volwassenen – zonder dat het meteen zes kilo poedersuiker bevat. Van brasserie tot aan tapasrestaurant: bijna overal kun je wel aangepaste porties bestellen. Een mooie afsluiter van een geslaagd dagje uit!

 

Leiden
Leiden Marketing is de organisatie om Leiden regionaal en (inter)nationaal op de kaart te zetten. De organisatie geeft samen met partners invulling aan het merk ‘Leiden, Stad van Ontdekkingen’.