5x sportieve uitjes met kinderen

19.09.2020 14:27
sportieve uitjes kinderen Beeld: Unsplash

Je kind meer laten bewegen? Geen punt. Met deze sportieve uitjes zit hij geen seconde stil.

1. Fietsen

Vul je fietstas of rugzak met een lekkere lunch, bind een kleed onder je snelbinders en ga er met het hele gezin op uit voor een heerlijke fietstocht. In ons land zijn genoeg leuke fietsroutes te vinden die ideaal zijn voor kinderen. Wat dacht je van de Hans en Grietje fietstocht of de Dierenroute?
 

2. Zwemmen

Van een golfslagbad tot een wildwaterbaan: in een zwembad raakt je kind niet uitgespeeld. Ook handig als het een dag niet zo’n mooi weer is. Bekijk hier de leukste subtropische zwembaden voor kinderen. Pret en beweging gegarandeerd.

3. Klimmen

Wat is er inspannender dan een flinke klim? Al klauterend kan je kind zijn energie kwijt en krijgt hij voldoende beweging. In Nederland vind je veel leuke klimbossen en ook in duinen wacht je kind een pittige uitdaging.
 

Lees ook:
‘Mijn zoon (8) is niet sportief. Ik heb het gevoel dat ik faal als moeder’ >

 

4. Springen

Beweging genoeg als je kind op en neer jumpt op een trampoline. Veel trampolineparken hebben daarnaast ook andere leuke sportieve activiteiten, zoals lasergamen en beachvolleyballen. Eén ding is zeker: ’s avonds valt je kind als een roos in slaap.
 

5. Wandelen

Het kan ook heel simpel: pak de benenwagen. Zoek wel een mooie wandeling uit, zodat je kind het niet na een kwartier al beu is. Tip: bezoek één van de dertien mooiste bossen in ons land, met prachtige wandelroutes én speelmogelijkheden voor je kind. Dan sla je meteen twee vliegen in één klap.

Meer leuke uitjes met kinderen?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >