5x pannenkoekenrestaurants in Rotterdam

06.09.2019 09:15
pannenkoekenrestaurant Rotterdam Beeld: Shutterstock

Of je er nu woont, of gewoon een dagje op stedentrip bent: een bezoek aan Rotterdam met kinderen, sluit je natuurlijk af in een pannenkoekenrestaurant. Dit zijn de zes leukste.


1. Lillith

Met stip op één, deze ontbijtbar (die gewoon tot 18.00 uur open is) in het hartje van de stad. Gezellig, kindvriendelijk en belangrijkst: lokaal beroemd om zijn heerlijke American pancakes. Die krijg je in een stapeltje met alle denkbare toppings. Geen fan van zoet? Geen probleem, neem je toch lekker de pannenkoeken met knoflookspinazie en zalm?

 

2. Boshut De Big

Een begrip in Rotterdam, en wij zijn fan. Denk: stroop aan de tafels, donker, overal speelgoed, en als klap op de vuurpijl een gigantisch grasveld voor de deur waar de kinderen ’s zomers veilig kunnen ravotten, want geen verkeer in de buurt. De Big ligt in het Kralingse Bos, en je eet er pannenkoeken zoals je oma die maakte.

 

3. De Pannenkoekenboot

Eigenlijk niet te missen wanneer je een keer met kinderen in Rotterdam bent. Het zijn niet de beste pannenkoeken van de stad, maar je eet je buik rond terwijl je met het mooiste uitzicht over de Maas vaart.

 

4. By Jarmusch

Americain diner met all day breakfast menu. Daar word je toch blij van? De kinderen zeker, want de pannenkoeken (per drie) zijn heerlijk, met toppings naar keuze.

 

5. Pannenkoekenhuis De Nachtegaal

Eveneens te vinden in het Kralingse Bos, maar dan aan de andere kant. De Nachtegaal is alles wat je verwacht van een pannenkoekenrestaurant. Het zit er altijd vol, en in de winter is het oergezellig verlicht met kerstlampjes.

 
 

Nog meer Kek Mama? Volg ons op Facebook en Instagram.