5x leuke uitjes voor kinderen van 4 tot 7 jaar

31.07.2019 20:39
uitjes voor kinderen van 4 tot 7 jaar Beeld: Shutterstock

Is je kind tussen de 4 en 7 jaar oud en zoek je nog een leuk uitje voor deze zomervakantie of in het weekend? Check dit lijstje voor inspiratie.

Attractiepark Drouwenerzand – Drenthe

Dit attractiepark is door de ANWB voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot het leukste uitje van Drenthe en wij snappen wel waarom. Consumpties zijn inbegrepen bij de entreeprijs en je kind kan zich hier uitleven in tientallen attracties zoals de Wild West Swing en de dierenmolen. Maar ook een ritje in het treintje of op een pony behoort tot de mogelijkheden. Oh, en vergeet de hunebed-achtbaan niet: die vind je natuurlijk alleen in Drenthe.

 

Poppenvoorstelling – Noord-Holland

Voor kinderen houden acteurs in Amstelveen de leukste voorstellingen met handpoppen. Check de site voor de voorstellingen en speeldata. Ook leuk voor kinderfeestjes: de jarige mag gratis komen kijken en krijgt een cadeautje. Na afloop mag je samen met de artiesten op de foto.

 

Lees ook:
5x uitjes voor stoere kinderen >

 

Dierentuin – Brabant

Eens wat anders dan Artis of Blijdorp? Bezoek dan de BestZOO in Brabant: een kleine, overzichtelijke dierentuin waar je kind zich minstens zo goed vermaakt. Sta oog in oog met apen uit Zuid-Amerika en ijsvogels uit het Noorden van Europa. Je vindt er ook dieren die je in geen enkele andere dierentuin tegenkomt, zoals tamandua’s en wallaroes. Hebben jullie alle dieren gehad, dan relax jij op het terras en kan je kind z’n energie nog even kwijt in de speeltuin.

 

PlayCafé – Limburg

Een eigen kasteel bouwen met enorme Legostenen? Of liever knippen en plakken in de knutselhoek? Voor kleine kinderen is er werkelijk van alles te beleven in het Playcafé in Heerlen. Aansluitend geniet je van een heerlijke pannenkoek en hoppa, de dag is geslaagd.

 

SchatEiland Zeumeren – Gelderland

Elk kind dat zich een echte piraat wil voelen, beleeft de dag van z’n leven bij SchatEiland Zeumeren. Ontdek onbewoonde eilanden, verborgen schatten en klim en klauter je weg langs de ballenkanonnen, op zoek naar het echte goud. Voor de ouders is er een fijn buitenterras met zonneweide, maar ook als het een dagje minder weer is, is dit een prima uitje: het schateiland is namelijk overdekt.

 

Nog meer leuke uitjes? Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >