onbekende-dierentuinen-in-nederland-met-kinderen

Een bezoek aan ARTIS of Diergaarde Blijdorp is leuk, maar eens wat anders is wel zo origineel. Daarom: 15 keer de fijnste onbekende dierentuinen in Nederland.

Tip: door de coronamaatregelen is het mogelijk nodig om van tevoren online een ticket te bestellen of te reserveren. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.
 

Article continues after the ad

1. AquaZoo Friesland

Deze dierentuin is een hele belevenis voor je kind. Er zijn oa. zeehonden, flamingo's, pelikanen, ringstaartmaki's en vari's te zien. Oh, én er is een flinke speeltuin en kinderboerderij. Dus niemand hoeft zich te vervelen.
 

2. Zee Aquarium Bergen aan Zee

Niet echt een dierentuin, maar zeker een bezoek waard. In het vernieuwde en uitgebreide Zee Aquarium zijn namelijk meer dan 300 verschillende vissoorten te zien, allemaal opgedeeld in thema's. Van de Amazone tot de Atlantische oceaan.
 

Lees ook
9x de leukste dierentuinen in Nederland voor kinderen >

 

3. Orchideeën Hoeve

Hier reis je als bezoeker van werelddeel naar werelddeel en loop je tussen meer dan dan 2000 verschillende orchideeën. Ook te spotten: vlinders, leguanen en vissen. 
 

4. ZooParc Overloon

Hier leeft de grootste strohalsibissengroep (vogels) ter wereld. Maar ook zijn er cheeta's, kleine panda's, apen, kangoeroes en nog meer bijzondere dier- en plantensoorten te zien. Voor kinderen worden er speurtochten georganiseerd. 
 

5. Dierenrijk Nuenen

In Dierenrijk kan je dieren van heel dichtbij bekijken. Tip: sla vooral de unieke shows met zeehonden en olifanten niet over.
 

6. Iguana Vlissingen

Iguana is een opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en geleedpotigen. Krijgen de dieren toch nog een mooi tweede leven.
 

7. Uilen- en dierenpark De Paay

Dit park in Beesd is ongeveer een hectare groot en heeft zo’n 78 verschillende diersoorten. De verblijven van de dieren staan dicht bij de paden, waardoor je heel dichtbij kunt komen.
 

8. Landgoed Hoenderdaell

Bij dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna kan je een breed scala aan dieren vinden, waarvan er zelfs een paar vrij door het park lopen.

Landgoed Hoenderdaell is momenteel gesloten vanwege de coronamaatregelen.
 

9. Zie-ZOO

Dit dierenpark in Volkel is de eerste ZorgZOO van Nederland. Zie-ZOO wordt namelijk grotendeels gerund door mensen met een vorm van autisme. Welke dieren je hier kunt zien? Van alles: van beesten uit Noorwegen tot Zuid-Afrika en van Mexico tot Japan
 

10. Blanckendeall

Deze fijne plek in Tuitjenhorn is een dierentuin, speeltuin en museum in één. Ook goed om te weten: Blanckendeall is verkozen tot de meest rolstoelvriendelijke dierentuin van Nederland.

Blanckendeall is momenteel gesloten vanwege de coronamaatregelen.
 

11. DoeZoo Leens

Spinnen, slangen, insecten, eekhoorntjes, papegaaien: je hebt hier van alles. Als je meedoet aan de rondleiding, dan krijgt je kind (als-ie dat wil) een vogelspin op z'n hand of slang om z'n nek.
 

12. De Oliemeulen Tilburg

Ze noemen zichzelf 'het vreemdste dierenpark van Nederland'. Waarom? Hier kun je van alles verwachten: van loslopende stinkdieren tot vliegende hondjes.
 

13. Reptielenhuis De Aarde Breda

Een hele ervaring voor kinderen, want hier mogen ze - onder begeleiding weliswaar - dieren aanraken en soms zelfs vasthouden.
 

14. Faunapark Flakkee in Nieuwe-Tonge

Hier verwelkomen stokstaartjes je bij de ingang en kijken uilen je al vanaf de verte aan. Maar er zijn meer bijzondere dieren, zoals vossen, neusberen tropische vogels en stekelvarkens. Goed om te weten: je kunt er niet pinnen.
 

15. BestZOO

Een knus dierenpark in Best waar kinderen de dieren goed van dichtbij kunnen zien. Sta oog in oog met Apen uit Zuid-Amerika, panters uit Azië, buideldieren uit Australië en ijsvogeltjes uit Europa. En sla ook de speeltuin en kinderboerderij niet over.
 
 
 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >