5x leuke tips voor een weekendje weg in de herfstvakantie

04.10.2019 07:05
weekend-weg-met-kinderen-in-herfstvakantie

Vind je de herfst hét seizoen om series te kijken onder een dekentje? Niet meer als je deze tips ziet – je hoeft alleen nog maar jullie koffers in te pakken.

Kamperen bij de boer

Hartstikke leuk en ideaal met kinderen. Want terwijl zij een kijkje nemen bij de koeien, de boer helpen op het land of eieren zoeken voor het ontbijt, kan jij lekker doorslapen. En om het je nog makkelijker te maken, hebben we gelijk een paar fijne adressen voor je geselecteerd.

 

Uitwaaien maar

Natuurlijk is het strand niet alleen fijn in de zomer. Denk: lekker uitwaaien met na afloop een warme chocolademelk en je kind slaapt ’s avonds als een blok. En zeg nou zelf, hoe fijn is het om je balkondeuren open te slaan en de frisse geur van de zee te ruiken? Hier vind je een lijst met kindvriendelijke restaurants aan de kust.

 

Een pretpark, maar wel met hotel

Want krijg je kind na een paar uurtjes pretpark maar weer mee naar huis. Boek je er een overnachting bij, dan hebben jullie mooi twee dagen de tijd om in alle attracties te gaan. Als je kind gek is op griezelen kun je in de herfstvakantie naar Walibi Fright Night en vervolgens slapen in een van de accommodaties op Walibi Village. Is je kleintje hier nog te jong voor? Dan zijn het Efteling Hotel, de lodges in Safari Resort Beekse Bergen en attractie- en vakantiepark Slagharen fijn.

 

Lees ook
Voor deze vakantiebestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in de auto >

 

Of nog origineler…

Van een hutje op de hei en een raket tot een boomhut met glijbaan: hier vind je de meest originele slaapplekken met je kind. Handig als je geen zin hebt om uren door een park te slenteren, maar er wel zeker van wilt zijn dat je kleuter zich vermaakt. En ben je meer het type ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’, kun je ook kiezen voor een ‘gewoon’, maar wel kindvriendelijk hotel.

 

Laat je verrassen

Denk je misschien niet zo snel aan, maar ook weleens leuk. Zo heeft srprs.me speciale weekendtrips voor gezinnen met kinderen. Het enige wat je hoeft te doen is aan te geven wat je wensen zijn, waar je het liefst slaapt en hoe laat je wilt vertrekken. De exacte bestemming blijft natuurlijk wél een verrassing – die hoor je pas wanneer je in de bus zit. Goed om te weten: een dag van te voren krijg je het weerbericht doorgestuurd, zodat je weet wat er mee moet in de koffers.

 

 

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief >