Ooit ervaren hoe het is om op het boerenland te slapen? Moet je echt eens doen: hartstikke leuk en ideaal met kinderen. Bekijk ons lijstje kampeerplekken bij de boer.

1. De Regge-Vallei

leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland
leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland

Deze boerencamping in de provincie Overijssel, ligt op de grens van Salland en Twente: twee prachtige gebieden. De camping beschikt over 35 ruime plaatsen, maar het ook mogelijk om de woonboerderij of boerderij-appartementen te huren. Ideaal voor een familieweekend, bijvoorbeeld. 
Adres: Meersendijk 32, Den Ham.


 

2. De Boomgaard

leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland
leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland

Een boerencamping gelegen in de mooie Achterhoek. De camping is in 2006 opgericht en beschikt over 30 ruime plaatsen (ongeveer 125 m2). Door de unieke ligging kunnen de kinderen optimaal genieten van de ruimte van het platteland. En van de boerderijdieren, uiteraard.
Adres: Lieferinkweg, NV Vorden.
 

 

3. De Ossewei

leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland
leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland

Minicamping De Ossewei in Achtmaal, een Boerderijcamping in de provincie Noord-Brabant, zorgt voor een onvergetelijke ervaring: de familie Kouwenhoven laat jullie de lekkerste streekproducten proeven en er zijn paarden, schapen, honden, kippen, konijnen, varkens en parkieten. Het is mogelijk om tijdens het verblijf een 'leenkonijn' te verzorgen en kinderen mogen onder begeleiding op een shetlandpony rijden.
Adres: Nieuwmoerseweg 18a, Achtmaal.
 

 

4. D'Ouwe Ploeg

leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland
leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland

De familie de Visser doet er alles aan om het de kinderen op deze minicamping (met chalets en vakantiewoningen) naar de zin te maken. Eieren rapen, knuffelen met de dieren, scheuren met de skelter of met de boer op de trekker: alles is mogelijk. En het strand is lekker dichtbij: altijd fijn.
Adres: Boudewijnskerke 74, Zoutelande.


 

5. Zonnewende

leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland
leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland

Een gezellige boerderijcamping tussen de koeien en op drie minuten lopen van het strand. Dichtbij natuurgebieden, een mooie omgeving en uitstekende ligging voor fiets- en wandeltochten.
Adres: Groenedijk 22, Ouddorp.
 

Lees ook
10x de leukste kinderboerderijen in Nederland >


 

6. Roelage

leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland
leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland

Deze camping ligt aan het water in het landelijke Westerwolde in het zuidelijkste puntje van Groningen. Achter de camping bevindt zich een eigen speelbos voorzien van wandelpaden en een vijverpartij met speelstrand. Voor de kinderen is er een grote speeltuin aanwezig. Ook mooi meegenomen: de konijnen, kippen en geiten vinden 't leuk om geaaid te worden. Adres: Ruiten A Kanaal West V 2a, Ter Apel.

 

7. Kampeerboerderij Hovershof

Tip: ga overnachten op de boerderijcamping Hovershof. Alle kampeerplekken zijn omringd met beukenhagen zodat je genoeg privacy hebt. In de omgeving zijn er mooie wandel- en fietspaden. Voor de kinderen is er een speeltuin en skelters waren ze de hele dag op kunnen trappen. 
Adres: Vorstweg 50, Velden

 

8. ’T Oortjeshek – Woerden

leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland
leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland

Deze boerderijcamping ligt ideaal gelegen in de gemeente Woerden: 30 minuten van Amsterdam en Utrecht. Er zijn negen kampeerplekken beschikbaar voor caravans, campers en tenten. Je kan ook kamperen in een hooiberghut of in een luxe safaritent die geschikt is voor vier tot zes personen. Voor kinderen zijn er de leukste activiteiten: klompen schilderen, koeien halen, dieren voeren, boerderijwafels maken en nog veel meer.  Adres: Oortjespad 2, Kamerik

 

9. Boerderijcamping de Speelhoeve – Sinderen

De Speelhoeve ligt gelegen in het buitengebied van Sinderen, in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er veel activiteiten, zoals boekenstad Bredevoort en er zijn binnen- en buitenzwembaden. Op de boerderij kunnen kinderen zich vermaken in het speelbos, de zandbak en speeltoestellen. Handig: de zandbak en speeltoestellen staan in het midden van het kampeerterrein, zodat je goed zicht hebt op je kind. Ook is er een weide met dwerggeiten, kippen en pony’s. Adres:  Nibbelinklaan 1, Sinderen

 

10. Kampeerboerderij Holsterhof – Posterholt

leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland
leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland

Deze locatie is zeker de moeite waard. Je kan overnachten in groepsaccommodatie ‘Het Hol’, waar ruimte is voor maximaal 40 slaapplekken of in ‘De Ster’ voor maximaal 26 personen. Op drie tot tien kilometer afstand vind je het kinderdorp: verschillende zwembaden en buitenspeeltuinen met 80 speeltoestellen. Op slechts tien kilometer afstand is het Nationale Park De Meinweg, waar je heerlijk kan wandelen of fietsen. Roermond is op vijftien minuten afstand van de boerderij. Adres: Paalderweg 2, Posterholt

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >