5x leuke spelletjes in de natuur

13.08.2019 10:52
natuur

Lente, zomer, herfst of winter: wat het seizoen ook is, naar buiten gaan is altíjd leuk. Daarom op een rij de leukste spelletjes voor kinderen middenin de natuur.

Fotosafari

Bij dit spel van Natuurmonumenten spot je the Big Five, maar dan in Nederland. Oké, met een beetje fantasie – maar dat maakt het niet minder leuk. Download verschillende dierenfoto’s, print ze uit en plak ze op karton. Hang ze op verschillende plekken in het bos of park – op verschillende hoogtes – en laat kinderen om de beurt door een verrekijker kijken. Wie spot alle dieren? Je kunt natuurlijk ook alle kinderen een eigen verrekijker laten gebruiken en kijken wie het snelste is.

 

Bingo in het bos

Niets lekkerder dan een boswandeling maken met het hele gezin. Om je kind te stimuleren zo veel mogelijk met de natuur bezig te zijn, kun je hier een leuke bingokaart downloaden. Je kind kan daarmee op zoek gaan naar de schatten in het bos: van dierensporen tot eikeltjes en paddenstoelen. Wie heeft als eerste z’n kaart vol?

 

Lees ook:
Prachtfoto’s: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Speelbos

Heb je geen puf om zelf een spelletje te organiseren, dan neem je je kroost gewoon mee naar één van de vele speelbossen die ons land kent. Ze kunnen daar apenkooien tussen de bomen, met een pontje over het water varen, waterpompen uittesten of balanceren over touwbruggen. Kortom: genoeg te doen. Wij hebben de leukste speelbossen alvast voor je verzameld.

 

Hutten bouwen

Takken verzamelen en bouwen maar: voor een kind is er weinig spannender dan z’n eigen hut maken én hij is er wel even zoet mee. Leer je kind dat hij bij voorkeur takken moet gebruiken die los in het bos liggen en dat hij ze niet zomaar van de bomen moet plukken.  

 

Doolhof

Niet alleen in het bos kun je leuke spelletjes doen, ook het weiland leent zich er uitstekend voor. Wat dacht je van het maisdoolhof in Bergschenhoek (Zuid-Holland)? Laarzen aan en puzzelen maar. Aansluitend kun je daar een kijkje nemen op de boerderij en alles leren over het boerenleven.

Wie op zoek is naar een grote uitdaging, bezoekt het doolhof in Ruurlo: het grootste heggendoolhof ter wereld. Het staat zelfs in het Guinness Book of Records.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >