5x leuke activiteiten voor kinderen in het Amsterdamse Bos

23.08.2019 20:55
activiteiten-kinderen-amsterdamse-bos

Van een geitenboerderij en boswinkel tot speeleilanden: het hele jaar door is er voor kinderen genoeg te doen in het Amsterdamse Bos. Wij zetten de leukste activiteiten op een rij.

Kinderbaden

Niets lekkerder dan op een stralende dag met je voeten door het water lopen. De twee baden zijn open van eind mei tot en met augustus (als het droog is) en bij een temperatuur boven de twintig graden. Ook zijn er speeltoestellen, picknickbanken, een kiosk, babycare en toiletten.

 

Speeleilanden

Een verborgen plek in het Amsterdamse Bos. Je loopt er niet zomaar langs  – de eilanden zijn alleen te bereiken via een pad, wankelbrug of trekpontje – maar dat maakt het voor kinderen juist nog spannender. Wat je er kunt vinden? Een touwbrug, drijvende boomstammen, een slingertouw en drijvende vlotten. 

 

Lees ook
Door deze tips wordt een boswandeling met je kind nog leuker >

 

Geitenboerderij

Ja, ook die heb je in het bos. En met meer dan honderd geiten is je kind hier vast wel even zoet. Ze mogen de dieren aaien, melk geven en dan is er zelfs nog een aangrenzende speeltuin.

 

Klimpark

Heeft je kind nog energie over, neem ‘m dan mee naar Klimpark Fun Forest met meer dan honderd klimonderdelen. Goed om te weten: de minimumleeftijd is 8 jaar. Van november tot april gesloten.

 

Boswinkel

Regent het? Niet erg. Weer of geen weer, in de Boswinkel is er altijd wel wat te doen. Het hele jaar worden de leukste activiteiten georganiseerd die ook nog hartstikke leerzaam zijn.

Bron: Vrienden van het Amsterdamse Bos

 

Nog meer Kek Mama? Neem nu een abonnement >