5x lekkere restaurants in Porto

13.05.2019 21:09
lekkere-restaurants-in-porto

 Porto heeft veel meer te bieden dan de iconische Don Luis I-brug, de Livraria Lello boekhandel of de smalle straatjes van de wijk Riberia. Overheerlijke restaurants, bijvoorbeeld. Reiszoekmachine Skyscanner tipt de allerbeste.

Die overigens ook prima geschikt zijn als je met kinderen bent.

 

Flor dos Congregados

In dit sfeervolle restaurant kom je voor een kennismaking met de lokale cuisine en kun je aanschuiven voor traditionele Portugese gerechten met een modern tintje. Het is een echt familierestaurant en de sfeer is huiselijk: dankzij de stenen muren, houten steunbalken en schemerige verlichting is het net alsof je bij iemand thuis op bezoek bent. Wat je hier moet bestellen? Begin met een soepje, bestel de gegrilde kabeljauw als hoofdgerecht en sluit af met een lekker zoet toetje. En niet vergeten om er een lokaal portwijntje bij te bestellen.

 

Café Santiago

Café Santiago mag niet in deze lijst met leuke restaurants in Porto ontbreken. Dit is namelijk dé plek waar je Francesinha kan proberen, het bekendste gerecht van de stad. Deze delicatesse bestaat uit een broodje met ossenhaas, kaas, ham, worst en mortadella, en wordt bedekt met een dikke saus van kaas, groenten en kip. En alsof dat niet genoeg is, wordt het geheel ook nog eens vergezeld door een portie frietjes. Een flinke calorieënbom, maar een gerecht dat je echt geprobeerd moet hebben tijdens je stedentrip naar Porto.

 

Lees ook
12x restaurants met een leuke kinderspeeltuin >

 

O Paparico

Als je slechts één restaurant in Porto zou mogen kiezen, schuif dan aan bij O Paparico. Gevestigd in een oud Portugees huis ten noorden van de stad vind je een gezellig restaurant waar alles klopt. Van rustieke stenen muren tot oude servieskasten, kaarslicht en zwart-wit foto’s die doen denken aan vervlogen tijden: het is moeilijk om je hier níet direct thuis te voelen. Over het menu is minstens zo goed nagedacht, met keus uit tal van gerechten. Tip: laat je verrassen door de chef en kies voor een van de tasting menu’s met bijpassende portwijnen.

 

A Tasquinha

Wil je lekker lokaal eten, maar niet een fortuin betalen voor een maaltijd? Ga dan naar A Tasquinha, waar ze grote porties voor weinig serveren. De specialiteit is de octopus die op verschillende manieren wordt bereid, maar je kunt ook kiezen uit andere gerechten die typerend zijn voor de Noord-Portugese keuken. Zo heb je volop keus uit gerechten met kabeljauw, vlees of rijst in de hoofdrol. 

 

Casa Guedes

Het is lastig zoeken naar een plekje bij Casa Guedes, want doorgaans zijn alle tafeltjes, barkrukken én ook het terras bezet. Het is een geliefde hotspot onder de lokale bevolking en niet zonder reden. Zij schuiven hier maar altijd te graag aan voor een overheerlijk broodje met langzaam gegaard varkensvlees en Portugese kaas. Een simpele, doch gouden combinatie waar je graag een kleine omweg voor maakt.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >