5x kindvriendelijke restaurants in Amsterdam

18.09.2019 11:09
kindvriendelijke restaurants Amsterdam Beeld: Shutterstock

Stedentrippen met je kind? Tuurlijk kan dat. Amsterdam is een heerlijke bestemming, helemáál als je bij één van deze kindvriendelijke restaurants uit eten gaat. (En ja: deze tips gelden óók voor Amsterdammers!)

1. Stadsstrand Pllek

Grotendeels biologisch, voor driekwart vegetarisch, waarvan een kwart vegan: het menu van Pllek is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Ideaal met kinderen dus, helemáál omdat er op zondag kinderprogramma ‘Ruige Rakkers’ hebben, met knutselworkshops, theater, kinderyoga en circuslessen. Houd trouwens niet teveel vast aan het woordje ‘strand’, binnen is het bij slecht weer groot, en reuze gezellig.

 

2. FC Hyena

Nee, het is geen voetbalclub: FC Hyena is naast een bioscoop ook een petit restaurant en wijnbar. Bijna alle gerechten worden er bereid in de houtgestookte steenoven. En handig: op woensdagmiddag kun je er na schooltijd meteen kindvriendelijk lunchen, voordat de middagfilm begint. Erna dineren kan altijd, natuurlijk.

 

3. Lunchroom Lastig

Een lunchroom met een gigantische speelkelder voor kinderen vanaf 6 jaar: waar wacht je nog op? In het huiskamerachtige restaurant staat zelfs een tafel waarop de allerkleinsten mogen krijten. Overigens houdt de lunchroom ook regelmatig workshops voor kinderen. Koken, bijvoorbeeld, of striptekenen. Perfecte locatie voor een kinderfeestje!

 

4. De Kleine Valk

Middenin De Pijp, vlakbij de Heineken Experience en Albert Cuypmarkt, ligt De kleine Valk. Prima eet- of loungeplek voor jou, maar nog beter: ze hebben een eigen kidspartyplanner, die als je wilt, het hele verjaardagsfeestje van je kind organiseert. Al mag vrij spelen er natuurlijk altijd ook.

 

5. Westergasterras

Op het terrein van de historische Westergasfabriek vind je het Westergasterras. Daar zit je zelf heerlijk bij de haard of onder de verwarmde parasol, terwijl de kinderen er op zondag vanaf 13.00 uur  kunnen meedoen met allerlei kinderactiviteiten.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >