5x kindvriendelijk lunchen in Amsterdam

11.02.2020 09:11
kindvriendelijk lunchen Amsterdam Beeld: Shutterstock

Ga je een dagje naar de hoofdstad, dan zoek je natuurlijk ook een fijne plek om met je kind te lunchen. Daarom de 5 leukste, kindvriendelijke lunchspots in Amsterdam op een rij.

Lunchroom Lastig

Hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn ze hier heel makkelijk. Zeker als het op kinderen aankomt. Er is namelijk een grote speelkamer waar kleintjes zich lekker kunnen uitleven terwijl jij geniet van een (warm) broodje of één van de Indonesische specialiteiten. En nog leuker: op een aparte tafel kan je kind helemaal los met de krijtpotloden. 

Waar: Christiaan Huygensplein 33, Amsterdam

 

Haddock

Niet voor niets noemt deze zaak zich een gezellig familierestaurant. Zo is op de kaart rekening gehouden met kinderen (denk aan een tosti of gewoon een boterham met kaas of hagelslag) en worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Op woensdag- en zaterdagmiddag kunnen kinderen koekjes bakken en op zondag aan het einde van de ochtend is er een speciaal kindertheater.

Waar: Marie Baronlaan 19, Amsterdam

 

Lees ook:
Zelf maken: wikkels voor de broodtrommel >

 

Blender

Met een heus speelkasteel en glijbaan is dit een plek waar je kind absoluut naar toe wil. En jij ook, want je hoeft hier niet te hannessen met je kinderwagen en tienduizend tassen – er is ruimte genoeg.

Strijk neer met een latte, terwijl je kind iets kan kiezen van de speciale kindermenukaart. Wel opschieten, want voor je het weet duikt hij de speelgoedwinkel in (ja, die hebben ze hier ook).

Waar: Ruysdaelstraat 9-11-13, Amsterdam

 

Moak Pancakes

Wil je even snel tussen het cityhoppen door lunchen en je kind dus een keertje níet uit de speelhoek hoeven slepen? Ga dan voor Moak Pancakes. Hier kun je je bloedjes namelijk met gemak een tijdje aan tafel houden, want de pannenkoeken die ze hier maken, zijn verrukkelijk. Geen traditionele pannenkoek, maar één met een moderne twist van spelt- of havermeel – dus nog gezond(er) ook.

Waar : op drie locaties in de stad

 

Wijs West

Broodjes, salades, smoothies of een taartje: bij Wijs West is er voor ieder wat wils. Ook verkopen ze er speelgoed en kleding en op woensdag, vrijdag en zaterdag is er ook nog eens een kinderkapper aanwezig.

Waar: Bilderdijkstraat 62, Amsterdam

 

Meer tips? Volg ons op Facebook en Instagram.