In samenwerking met Kek Mama

5 tips voor een te gekke gezinsvakantie in Bretagne (buíten de gebaande paden)

28.05.2021 10:42

Photo credits: Leanne Earle

Wat dacht je van een toffe familievakantie in Bretagne als we weer mogen reizen? Dit bruisende en avontuurlijke Franse schiereiland is goed bereikbaar en zit nog vol met onbekende verborgen pareltjes. Deze bijzondere tips wil je niet missen. 

 

Photo credits: Yannick Derennes

1. Dolfijnen spotten

De kust, baaitjes en kleine eilanden van Bretagne zijn ‘het thuis’ van veel spannende zeezoogdieren en vogels zoals zeehonden, dolfijnen en de prachtige papegaaiduiker. Ga mee op boottocht in Noord-Bretagne en spot met je gezin dolfijnen; zo leerzaam en magisch hoe ze komen spelen en springen om de boot. In Port-Mer staat schipper Gaël van de vereniging Al-lark klaar om samen naar de dolfijnen uit de baai te gaan kijken. 

Photo credits: Teddy Verneuil

2. Lekker mysterieus in het hart van Bretagne

Het bos van Huelgoat barst van de spannende Keltische legenden en is vooral bekend om haar rariteit en de schoonheid van de rotsen. Een stapel afgeronde, chaotisch geschikte blokken die als inspiratie dienden voor veel verhalen. Ook slingert de rivier de Argent hier tussendoor, het gebied van de feeën van Huelgoat. In het hart van Bretagne vind je ook het ‘Paaseiland’ van Bretagne, een kunstproject en eerbetoon aan de heilige grondleggers van Bretagne. In dit kronkelige landschap staan namelijk tientallen enorme standbeelden met grote gezichten tot wel drie of vier meter hoog, gemaakt van graniet. Over een halve eeuw zullen het er zelfs duizend zijn: een must-see. 

Photo credits: Emmanuel Berthier

3. Ontdek véél geheime strandjes

Ongerepte rotskusten, onbekende vakantiestrandjes en baaien met fijn goudkleurig zand en kristalhelder turquoise water ontdek je er. Op het strand van Traon Erc’h in Roscoff kun je zwemmen of zonnebaden tot zonsondergang. Geniet van wat tijd met je gezin en ga op jacht naar kleine krabben. Of kies voor de Pissot Cove in Val-André. Hier spelen je kinderen lekker met de voeten in het zand, terwijl jij landtong van Pléneuf en het eiland Verdelet bewondert. 

Photo credits: Ronan Gladu

4. Het water op: maar dan anders

In de kleine haven van Dahouët begint je avontuur op de kade van Les Terre-Neuvas. Hier kun je mee met de Pauline. Deze Bretonse erfgoedzeilboot is altijd klaar om naar de Baai van Saint-Brieuc te varen, verstoppertje te spelen tussen de eilanden van Bréhat of naar een oud booreiland of de Engelse kanaaleilanden te varen. Tijd genoeg om aan het roer te staan en te leren navigeren. Nog meer sportieve actie in de buurt? Ga eens suppen met een echte surfkampioen. Alexis was Frans surfkampioen in 2010 en won in 2014 de Europese kampioenschappen Stand Up Paddle – een echte watersporter. Je kunt geen betere leraar vinden.

Photo credits: Alexandre Lamoureux

5. Wow, de allermooiste wandelroute

Loop het beroemde douanepad om erfgoedparels te ontdekken. Het iconische Douanepad, het Sentier des Douaniers is meer dan 2000km lang: van de Mont-Saint-Michel tot de brug van Saint-Nazaire- kronkelt het langs de Bretonse kustlijn. Verdwalen doe je niet, want rood-witte tekens wijzen als de steentjes van Klein Duimpje de weg. Aan je rechterkant zie je rotspunten, woeste kusten, duinen, stranden en inhammen. Aan je linkerkant moerassen, een gevarieerde flora en fauna, rijk historisch erfgoed én steeds de zee of de oceaan als fijne achtergrond. Het is één grote uitspatting van groen en blauw.
Tip: volg het kustpad naar het fort La Latte. Een wandeling van anderhalf uur naar dit historische monument, waar je kinderen zullen genieten van de kapel, de spannende hoofdwachten en de kerker. Bovenin de toren is het uitzicht over het omringende landschap fantastisch.

Met het hele gezin naar Bretagne? Lees hier nog meer informatie.

Volg Kek Mama op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >