5 originele reisbestemmingen voor op je droomlijst

25.08.2020 11:44
originele_reisbestemmingen

Heb jij je vakantieplannen naar het buitenland door het coronavirus voorlopig in de ijskast gezet en vier je dit jaar vakantie in eigen land? Dat betekent natuurlijk niet dat je je vakantiedromen helemaal moet laten varen. 

Daarom voorziet reiszoekmachine Skyscanner je graag van inspiratie voor als we straks weer mogen reizen.

 

Albanië

Europa buiten de gebaande paden ontdekken? Zet koers richting Albanië. Misschien geen voor de hand liggende bestemming als je aan een droomvakantie denkt, maar dat is geheel onterecht. Deze parel in de Balkan heeft namelijk veel moois te bieden voor zowel natuur- als strandliefhebbers. Van adembenemende meren en ruige bergen in het ongerepte binnenland tot een helderblauwe zee en rustige zandstranden aan de Adriatische kust. Tel daar de gastvrije bevolking bij op en je hebt een fantastische nieuwe bestemming voor op je droomlijst.

 

Alonissos – Griekenland

Griekenland mag dan een van Europa’s populairste vakantielanden zijn, de kans is groot dat je nog nooit van Alonissos hebt gehoord. Dit kleine eilandje in de Sporaden wordt (nog) niet overspoeld door het massatoerisme. Een prima alternatief dus voor toeristische eilanden als Kos en Rhodos. Maar Alonissos is niet alleen een originele vakantiebestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers, het ongerepte eiland is ook zeer geliefd bij duikers. Het beschermde maritieme park is een van de beste duiklocaties van Griekenland. Bovendien is Alonissos een van de meest ecovriendelijke eilanden van het land. Dit duurzame eilandje kent veel beschermde natuur, weert plastic tassen en neemt nog veel meer energiezuinige maatregelen.

 

Lees ook
‘Weiger je naast een baby te zitten in het vliegtuig? Blijf dan lekker weg’ >

 

Belize

Zin in een tropische vakantie in een niet zo voor de hand liggend land? Hup, het vliegtuig in naar zonnig Belize. Want na het zien van foto’s van dit paradijsje in Centraal-Amerika, denk je nog maar één ding: daar wil ik naartoe. De ingrediënten van jouw ontspannen droomvakantie in Belize? Tropische stranden, eeuwenoude Mayacultuur, ongerept regenwoud en eindeloos snorkelplezier. Voor de kust vind je een van de meest bijzondere duikplekken ter wereld: The Great Blue Hole. In deze gigantische onderwatergrot kun je zwemmen tussen kleurrijk koraal en tropische vissen en schildpadden.

 

Kirgizië

Misschien niet de eerste bestemming die in je opkomt, maar Kirgizië is absoluut het ontdekken waard. Zeker als je van ongerepte natuur houdt. Een rondreis door dit dunbevolkte land staat synoniem voor avontuur, ver weg van het massatoerisme. Je reist er door de meest spectaculaire landschappen: van ruige bergpieken en groene alpenweiden met kristalheldere meren tot rode zandrotsen en woestijnachtige gebieden. Onderweg bezoek je levendige markten en ontmoet je de gastvrije locals die je meer dan welkom laten voelen in dit fascinerende land in Centraal-Azië.

 

Rwanda

Droom je ervan om gorilla’s in het wild te spotten? Dan moet je in Rwanda zijn. In het groene hart van Afrika verschuilen enkele van ’s werelds laatst overgebleven berggorilla’s zich diep in de bossen van het Volcanoes National Park. Er wordt vaak gedacht dat Rwanda een onveilig land is, maar het tegendeel is waar. Het land van de duizenden heuvels heeft zich de afgelopen decennia zelfs ontwikkeld tot een van de veiligste en schoonste landen in Afrika. Daarbij is de infrastructuur verrassend goed ontwikkeld en word je er met een hartverwarmende glimlach verwelkomd.

 

Of je ‘m nu aan iemand cadeau doet of ze voor jezelf koopt: deze goodiebag is hoe dan ook een succes. Bekijk de inhoud hier en bestel ‘m voor slechts € 39,95 i.p.v. € 272,89!