3x rolstoelvriendelijke uitjes voor kinderen

24.07.2021 05:22
rolstoelvriendelijke uitjes kinderen Beeld: Getty Images

Ook vanuit een rolstoel is er een boel leuks te doen deze zomer. Kidsproofplus.nl staat vol met uitjes die toegankelijk zijn als je een beperking hebt. Deze drie zijn favoriet én toegankelijk met rolstoel.

Strandrolstoel

Bij Strandpark Vluchtenburg in ’s Gravenzande rol je moeiteloos over het strand en door de branding dankzij Stichting Avavieren. Je huurt er fijne hulpmiddelen zoals een strandrolstoel, strandrups, duofiets en rolstoelfiets. Ideaal voor een onbezorgde stranddag.
 

Rolstoel klimbos

In Goirle bedwing je grote hoogtes in je rolstoel. Klim & Avonturenbos Rock ’n Rivers heeft een klimparcours waar je met een rolstoel overheen kunt. Hoe gaaf is dat. Onder begeleiding rol je langs boomtoppen en over spannende hindernissen. Met als hoogtepunt een tokkelbaan van 35 meter hoogte.
 

Lees ook
6x de leukste kindermusea in de buitenlucht >

 

Boot & rolstoel

In het Overijsselse Ossenzijl vaart de Groene Wens Boot elke zomer speciaal voor mensen met een fysieke beperking. Je kunt hier met rolstoel en al mee met een boottocht door National Park de Weerribben-Wieden. Een prachtig gebied. Op de boot passen twee rolstoelen en zijn fijne voorzieningen zoals een tillift en verzorgingsruimte.

 

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproofplus.nl deze fijne lijst met uitjes. Kidsproofplus.nl is dé inspiratiesite voor uitjes voor kinderen met een extra zorgvraag of beperking.