3x dieren spotten met kinderen

14.12.2020 08:17
wild spotten met kinderen kerstvakantie 2020 Beeld: Shutterstock

Ga op pad als een echte spoorzoeker. Op een koude winterdag zie je de mooiste dieren in de Nederlandse natuur. Zoek je mee in één van deze 3 natuurgebieden die Kidsproof tipt?

Wie ziet het edelhert?

Vlakbij Almere liggen de Oostvaardersplassen. Tussen het gras zijn edelherten, koninkpaarden en heckrunderen te zien. Bij Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders heb je een prachtig zicht over het gebied. Dit is ook het startpunt van leuke wandelroutes voor kinderen.
 

Moeflons en zwijnen

Tijdens een winterse wandeling door het Nationale Park de Hoge Veluwe loop je misschien zomaar een moeflon of een wild zwijn tegen het lijf. In het Park wonen ook vossen, dassen en boommarters, maar die zijn behoorlijk verlegen. Extra bijzonder dus als je deze dieren weet te spotten.
 

Reeën spotten

In de mooie bossen van de Utrechtse Heuvelrug verschuilen zich reeën, vleermuizen en bosuilen. Neem de kinderen mee op een winterse excursie met de boswachter of ga samen op pad met een verrekijker. Wist je dat je reeën het beste kunt spotten in de schemering?
 

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. www.kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.