In samenwerking met Kek Mama

3 redenen waarom jij nú met je gezin een weekendje naar Brabant wil

17.04.2024 14:37

Of je nu op zoek bent naar avontuur in de natuur, cultuur of gewoon wil genieten van een paar dagen op stap met je kinderen, Brabant biedt voor elk gezin een onvergetelijk weekendje weg. Wij leggen je uit waarom Brabant de ultieme kidsproof bestemming is voor jouw volgende trip!

Attractiepark  Efteling en Safaripark Beekse Bergen ken je vast wel, maar natuurlijk zijn er nog veel meer leuke plekken om te ontdekken! Het allerfijnste: in Brabant ligt alles dicht bij elkaar, dus je combineert ze gemakkelijk. Hier zijn drie redenen waarom een weekendje naar Brabant met je kinderen een geweldig idee is:

1. Spelen en ontdekken in de Brabantse natuur

Brabant heeft heel wat mooie natuur om te ontdekken. Met maar liefst 4 Nationale Parken in één provincie heb je heel wat mogelijkheden om samen met je gezin hiervan te kunnen genieten. Zo verken je er bijvoorbeeld de prachtige uitgestrekte zandvlaktes van Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen; een paradijs voor kinderen om te ravotten en te spelen. Klim naar de top van de zandheuvels, ontdek verborgen dieren tijdens een speurtocht die begint vanaf de Roestelberg en geniet van een picknick te midden van de natuur. Er zijn verschillende mooie wandelroutes vanuit diverse toegangspoorten en dit prachtige gebied vind je vlakbij de Efteling!

Kunnen de kids geen genoeg krijgen van actie en plezier in de natuur? Bij Outdoorpark Reusel zoef je  tussen de boomtoppen door en is er voor alle leeftijden een passend avontuur te beleven. Hier vind je ook De Nieuwe Brandtoren.  Deze uitkijkpost vlakbij de Belgische grens behoort tot één van de 40 mooiste ter wereld en biedt dus zelfs tot over de landsgrenzen prachtig uitzicht.

2. Een magisch weekend

De Efteling klinkt je vast bekend in de oren, maar mag zeker niet ontbreken als je een weekendje in Brabant bent. Van de adembenemende snelheid van de Python tot aan zwevend langs elfen en trollen in de betoverende wereld van Droomvlucht; hier wachten avonturen voor jong en oud. Overnacht samen met de kids in deze wereld vol wonderen en zet jouw magische weekend voort in één van de mooiste kastelen van Nederland.  Stap terug in de tijd en verken het prachtige 1000 jaar oude Kasteel Heeswijk. Je kunt hier bijzondere verhalen ontdekken van prinsessen en ridders, speuren naar geheime gangen en trappen en zelfs een ridderhelm passen. 

Op zoek naar nog meer magie? In het dorpje Oudenbosch waan je je voor even in Rome. Je vindt hier een prachtig geschaalde replica van de Sint-Pieter in Rome, de Basiliek van Oudenbosch, waar je de koepel kunt beklimmen. En Oudenbosch kent nog meer mooie plekjes. Zoals het Arboretum – de botanische tuinen – met voor kinderen van 4 tot 8 jaar een kabouterspeurtocht.

3. Een stoere citytrip

Wat dacht je van een stoere citytrip met het hele gezin? Brabant telt meerdere toffe steden, zoals Breda, Eindhoven en Den Bosch. Tilburg is een echte aanrader met kids.  Zo kun je hier verblijven op de Stadscamping in een houten slaapwagon aan het Spoorpark. Vanuit hier ben je zo in de rauwe Spoorzone. Een sterk staaltje herbestemming: vroeger een werkplaats van de Nederlandse spoorwegen, nu zijn de loodsen en locomotiefhallen omgetoverd naar leuke koffiebarretjes, toffe foodconcepten en een unieke bieb. Deze Lochal is een must see, ook met kids. 

Word je zelf nou heel blij van een museum en je kids net effe wat minder? Dan is Natuurmuseum Brabant een goede tip! De kinderen  kunnen hier Neanderthaler Noezal ontmoeten en zelf natuuronderzoek doen. Het is dan ook niet voor niks dat dit museum al meerdere keren verkozen is tot beste kidsproof museum van Brabant. 

Wil je liever samen met je gezin op avontuur tussen de wilde dieren? Goed nieuws! Tilburg ligt op een kwartiertje rijden van Safaripark Beekse Bergen. Ontdek hier de uitgestrekte vlaktes en spot de Big Five. Dat kan natuurlijk te voet of onder begeleiding van een ranger vanaf de boot. Of ga op safari met je eigen auto! Zo kom je wel heel dichtbij de dieren.

Jouw volgende mini-vakantie? Die vier je in Brabant! Check visitbrabant.com voor nog veel meer leuke plekken en activiteiten die jouw ideale gezinsweekend compleet maken!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met VisitBrabant.