Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: goed, misschien zal jij geen Bob Ross hoofd op tafel zetten, maar deze rösti is geheid een blijmaker.
Lees verder onder de advertentie
Voor 12 Bob Rösti’s
Nodig
750 g losse rösti (diepvries) OF 750 g vastkokende aardappels, geschild
snufje peper en zout
1 tl zoete paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl cayennepeper
1 kuipje kruidenroomkaas naar smaak
muffinvorm met 12 holtes
Zo maak je het
Gebruik je verse aardappels? Kook ze in 10 min. zacht maar niet gaar. Laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast voor je ze grof raspt.
Gebruik je diepvries-rösti? Laat minstens 30 min. ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet de muffinvorm dun in met olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de rösti of geraspte aardappel met het zout, de peper, paprika- en knoflookpoeder en cayennepeper in een grote kom.
Druk ± 2 el van de op smaak gebrachte rösti in de holtes van de muffinvorm. Schep hier met een theelepel voorzichtig een klontje kruidenroomkaas op en zorg dat ongeveer 1/2 cm rondom de kaas vrij blijft.
Vul deze 1/2 cm op met rösti of geraspte aardappel en dek vervolgens af met nog 2 el rösti. Druk zachtjes aan, je wil niet dat de roomkaas per ongeluk uitpuilt, maar eerder dat ze zacht omhuld wordt door aardappelstukjes.
Bak de Bob Rösti’s nu 30 min. in de oven. Keer ze daarna om op de bakplaat en bak ze nog 30 min. rondom krokant. 8 Herhaal tot alle rösti of geraspte aardappel en kruidenroomkaas op zijn.
De foodblogs van Dorothy Porker zijn niet voor niks populair bij foodjournalisten: ze zijn grappig én goed. Haar motto: het leven is al moeilijk genoeg, eten moet fijn en leuk zijn. Nomnomnom, € 24,99 Fontaine
We hebben allemaal onze charme. Maar sommige moeders lijken geboren om dingen uit hun handen te laten vallen, koffie over schoolpapieren te morsen of met hun jas tussen de autodeur te blijven hangen. Astrologisch gezien? Helemaal logisch. Sommige sterrenbeelden zijn gewoon onhandig. En dat is precies wat ze zo leuk maakt!
Heather (33) is redacteur bij Kek Mama en moeder van een zoon (4,5) en dochter (1,5). Haar columns zijn een mix van herkenbare momenten, hilarische situaties en kleine overwinningen in het moederschap.
K3-zangeres Hanne Verbruggen (31) blikt in de podcast Ongefilterd Moederschap terug op haar onverwachte zwangerschap en de bevalling van zoon Julien (nu 2).
Croissantjes als ontbijt, koek als tussendoortje, patat als avondeten. Sommige gezinnen hebben een heel andere definitie van ‘gezond en gevarieerd’. Wat doe je als je kind daar het liefst elke dag wil spelen – én blijven eten?
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (11), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.