Geinig én lekker: zo maak je deze Bob Rösti

16.10.2021 05:02
Recept en foodstyling: Dorothy Porker (Mieke Weismann) Recept en foodstyling: Dorothy Porker (Mieke Weismann)

Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: goed, misschien zal jij geen Bob Ross hoofd op tafel zetten, maar deze rösti is geheid een blijmaker.

Voor 12 Bob Rösti’s
 

Nodig

 • 750 g losse rösti (diepvries) OF 750 g vastkokende aardappels, geschild
 • snufje peper en zout
 • 1 tl zoete paprikapoeder
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1/2 tl cayennepeper
 • 1 kuipje kruidenroomkaas naar smaak 
 • muffinvorm met 12 holtes
   

Zo maak je het

 1. Gebruik je verse aardappels? Kook ze in 10 min. zacht maar niet gaar. Laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast voor je ze grof raspt.
   
 2. Gebruik je diepvries-rösti? Laat minstens 30 min. ontdooien.
   
 3. Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet de muffinvorm dun in met olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
   
 4. Meng de rösti of geraspte aardappel met het zout, de peper, paprika- en knoflookpoeder en cayennepeper in een grote kom.
   
 5. Druk ± 2 el van de op smaak gebrachte rösti in de holtes van de muffinvorm. Schep hier met een theelepel voorzichtig een klontje kruidenroomkaas op en zorg dat ongeveer 1/2 cm rondom de kaas vrij blijft.
   
 6. Vul deze 1/2 cm op met rösti of geraspte aardappel en dek vervolgens af met nog 2 el rösti. Druk zachtjes aan, je wil niet dat de roomkaas per ongeluk uitpuilt, maar eerder dat ze zacht omhuld wordt door aardappelstukjes.
   
 7. Bak de Bob Rösti’s nu 30 min. in de oven. Keer ze daarna om op de bakplaat en bak ze nog 30 min. rondom krokant. 8 Herhaal tot alle rösti of geraspte aardappel en kruidenroomkaas op zijn.
   

De foodblogs van Dorothy Porker zijn niet voor niks populair bij foodjournalisten: ze zijn grappig én goed. Haar motto: het leven is al moeilijk genoeg, eten moet fijn en leuk zijn. Nomnomnom, € 24,99 Fontaine

 

Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.