Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: goed, misschien zal jij geen Bob Ross hoofd op tafel zetten, maar deze rösti is geheid een blijmaker.
Lees verder onder de advertentie
Voor 12 Bob Rösti’s
Nodig
750 g losse rösti (diepvries) OF 750 g vastkokende aardappels, geschild
snufje peper en zout
1 tl zoete paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl cayennepeper
1 kuipje kruidenroomkaas naar smaak
muffinvorm met 12 holtes
Zo maak je het
Gebruik je verse aardappels? Kook ze in 10 min. zacht maar niet gaar. Laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast voor je ze grof raspt.
Gebruik je diepvries-rösti? Laat minstens 30 min. ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet de muffinvorm dun in met olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de rösti of geraspte aardappel met het zout, de peper, paprika- en knoflookpoeder en cayennepeper in een grote kom.
Druk ± 2 el van de op smaak gebrachte rösti in de holtes van de muffinvorm. Schep hier met een theelepel voorzichtig een klontje kruidenroomkaas op en zorg dat ongeveer 1/2 cm rondom de kaas vrij blijft.
Vul deze 1/2 cm op met rösti of geraspte aardappel en dek vervolgens af met nog 2 el rösti. Druk zachtjes aan, je wil niet dat de roomkaas per ongeluk uitpuilt, maar eerder dat ze zacht omhuld wordt door aardappelstukjes.
Bak de Bob Rösti’s nu 30 min. in de oven. Keer ze daarna om op de bakplaat en bak ze nog 30 min. rondom krokant. 8 Herhaal tot alle rösti of geraspte aardappel en kruidenroomkaas op zijn.
De foodblogs van Dorothy Porker zijn niet voor niks populair bij foodjournalisten: ze zijn grappig én goed. Haar motto: het leven is al moeilijk genoeg, eten moet fijn en leuk zijn. Nomnomnom, € 24,99 Fontaine
Toen Jessie, moeder uit Melbourne, op TikTok eerlijk vertelde dat ze het nog steeds lastig vindt om geld uit te geven dat haar man verdient, begrepen duizenden vrouwen wat ze bedoelde. Want ook anno nu voelt financiële afhankelijkheid voor veel stay-at-home-moeders ongemakkelijk.
Waar kinderen het eerst de hele dag over ‘six seven’ hadden, gaat het nu ineens over ‘41’. Als ouder vraag je je misschien af: waar hebben ze het over? Geen zorgen: wij leggen het je uit.
Je kent ze misschien nog van Een Huis Vol: de familie Nagelkerke. Inmiddels zijn ze geen vast tv-gezicht meer, maar online zijn ze nog steeds aanwezig.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van een lezer. Deze week het verhaal van Boukje (33). Ze worstelt met de wekelijkse hulp van haar schoonmoeder. Ze wil hier graag mee stoppen, maar wil haar moment met de kinderen ook niet afnemen.
Iedere moeder heeft haar momentjes. Maar sommige blunders zijn té erg – of te hilarisch – om voor jezelf te houden. In de rubriek ‘Opgebiecht’ delen vrouwen hun grootste geheimen en gênantste momenten. Deze week Rinske, die weet dat haar zus van haar steelt.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van een lezer. Deze week het verhaal van Aribel (31), Ze is kortgeleden voor het eerst moeder geworden, maar ze merkt dat haar schoonmoeder erg geïnteresseerd is in haar zwangerschapskilo’s. Tot grote frustratie van Aribel.