Geinig én lekker: zo maak je deze Bob Rösti

Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: goed, misschien zal jij geen Bob Ross hoofd op tafel zetten, maar deze rösti is geheid een blijmaker.
Voor 12 Bob Rösti’s
Nodig
- 750 g losse rösti (diepvries) OF 750 g vastkokende aardappels, geschild
- snufje peper en zout
- 1 tl zoete paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 kuipje kruidenroomkaas naar smaak
- muffinvorm met 12 holtes
Zo maak je het
- Gebruik je verse aardappels? Kook ze in 10 min. zacht maar niet gaar. Laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast voor je ze grof raspt.
- Gebruik je diepvries-rösti? Laat minstens 30 min. ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet de muffinvorm dun in met olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de rösti of geraspte aardappel met het zout, de peper, paprika- en knoflookpoeder en cayennepeper in een grote kom.
- Druk ± 2 el van de op smaak gebrachte rösti in de holtes van de muffinvorm. Schep hier met een theelepel voorzichtig een klontje kruidenroomkaas op en zorg dat ongeveer 1/2 cm rondom de kaas vrij blijft.
- Vul deze 1/2 cm op met rösti of geraspte aardappel en dek vervolgens af met nog 2 el rösti. Druk zachtjes aan, je wil niet dat de roomkaas per ongeluk uitpuilt, maar eerder dat ze zacht omhuld wordt door aardappelstukjes.
- Bak de Bob Rösti’s nu 30 min. in de oven. Keer ze daarna om op de bakplaat en bak ze nog 30 min. rondom krokant. 8 Herhaal tot alle rösti of geraspte aardappel en kruidenroomkaas op zijn.
De foodblogs van Dorothy Porker zijn niet voor niks populair bij foodjournalisten: ze zijn grappig én goed. Haar motto: het leven is al moeilijk genoeg, eten moet fijn en leuk zijn. Nomnomnom, € 24,99 Fontaine
Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.