‘Ik heb heel wat kerels versleten, maar deze passie en vurigheid kende ik niet’

26.05.2022 11:50
rollebollen passie nieuwe vriend weduwe Beeld: Getty Images

Charlotte (48) vond tussen de lockdowns door kans om te daten. De huidhonger die ze sinds de dood van haar man voelde, moest gestild worden.

“Huidhonger is een begrip dat ineens opdook tijdens de coronapandemie, maar dat onder weduwen al lang bekend is. De sterke drang naar fysiek contact: aangeraakt en begeerd willen worden, zoenen en knuffelen. Veel vrouwen die hun man zijn verloren, kennen dezelfde behoefte, zonder dat ze per se meteen een nieuwe partner willen.

Bij mij overleed drieënhalf jaar geleden mijn man Frank plotseling aan een hartstilstand. Hij viel letterlijk dood neer. Direct kwam er ontzettend veel op me af. Ik moest een begrafenis regelen, een bedrijf verkopen en onze drie kinderen opvangen. De oudste ging net naar de brugklas, de jongste was pas zeven. Tijd om zelf te rouwen was er amper, terwijl ik wel veel verdriet had. Frank en ik hadden een gelukkig huwelijk gekend. Zijn dood kwam echt als donderslag.

Huidhonger

Al snel kampte ik met die enorme huidhonger. Ik ben altijd dol op seks geweest. Frank en ik vreeën eens per week en waren echt gek op elkaar. Ik miste het lijfelijk contact. Afgezien van mijn kinderen raakte niemand me meer aan. Ik wilde niet voor altijd alleen blijven, maar voor nu was het goed. Energie om actief op zoek te gaan naar een man had ik niet en bovendien vond ik daten veel te ingewikkeld met drie kinderen.

Tijdens de eerste lockdown, toen we eigenlijk verplicht binnen moesten blijven, vloog het me aan. Ik was nu drie jaar weduwe. Zou dit mijn lot zijn? Voor altijd in mijn uppie? Die gedachte leek me vreselijk. Ik was nog geen vijftig, veel te jong om de rest van mijn leven alleen te blijven. Op aanraden van een vriendin schreef ik me in op datingapps Happn en Tinder. Een echte vleeskeuring, maar eigenlijk precies hetzelfde als wat je normaal in de kroeg doet. Dan beoordeel je iemand ook op uiterlijk.

Het voordeel is dat je door foto’s te selecteren en vooraf te chatten of te bellen al een duidelijke schifting kan maken. Zo kon ik voor de date de lollige Prins Carnaval direct afserveren en gaan voor de betrouwbare labrador-man – met wie het uiteindelijk niks werd, omdat we geen klik voelden. Maar toch, het was lekker eindelijk weer eens romantisch te eten met iemand van mijn eigen leeftijd.

Naar tante Sandra

Sven was de eerste man met wie ik weer seks had. Type snelle, geslaagde zakenman. Tijdens onze date op het strand hing er een erotische spanning in de lucht. Ik wist meteen dat hij geen potentiële levenspartner zou zijn, daarvoor verschilden onze levensstijlen te veel. Maar in bed vlogen de stukken eraf. Ik kon de gedachte aan mijn overleden man makkelijk loslaten en mezelf ook helemaal laten gaan. Met Sven sprak ik onder schooltijd af of ik fakete een afspraak met een vriendin. Het begon de jongste op te vallen: ‘Ga je nu alweer naar tante Sandra?’

Na een maand of drie stopten we met onze seks-escapades. Sven was leuk, maar geen vent met wie ik oud kon worden. Ik ging weer terug naar het swipen op Tinder. Het contact smaakte naar meer en ik wilde dolgraag dat er weer iemand zou zijn die veel van mij zou houden en ik van hem. Frank had mij altijd geadoreerd. Dat wilde ik weer.

Lees ook: ‘Tijdens een vrijpartij in de duinen hoorden we ineens voetstappen’ >

Op mijn wenken bediend

Ik werd afgelopen nazomer op mijn wenken bediend in de vorm van Olivier. Een heerlijke stoere vent. Tikje brutaal, maar charmant en respectvol. Vanaf dag één zaten we op dezelfde lijn. Onze levens kwamen overeen: hij is net als ik zzp’er en was weliswaar gescheiden, maar zorgde in co-ouderschap voor zijn kinderen, in dezelfde leeftijd als die van mij. We pakten het voorzichtig aan: een keer koffie drinken, een keer lunchen plus een voorzichtig kusje op de mond en een keer wijntjes op het terras, waarbij we elkaar als verliefde pubers zaten te zoenen.

Pas op de vierde date hadden we voor het eerst seks. En wat voor seks! Ik heb heel wat kerels versleten in mijn puberteit, maar deze passie en vurigheid kende ik nog niet. Misschien omdat ik inmiddels wat ouder ben en mezelf meer durf te laten gaan? In elk geval is er ook een diepe  aantrekkingskracht tussen ons. Olivier is bijna vijftig, maar beschikt over een goed uithoudingsvermogen en weet precies wat ik fijn vind, zonder dat ik dat hoef te zeggen.

Wennen

In het begin sneakte ik naar buiten om de hond uit te laten als Olivier belde en verzon ik smoezen hem te kunnen zien. Inmiddels weten mijn kinderen dat ik iemand vast zie met wie ik het fijn heb. Ze kennen Olivier nog niet persoonlijk, ik begrijp dat kennismaken met mama’s vriend moeilijk is. Ze zijn uitermate loyaal naar hun vader. Ik heb uitgelegd dat ik papa nooit zal vergeten en Olivier geen vervanging van hem is, maar dat je meerdere mensen lief kan vinden. Olivier en ik overhaasten niks. De bedoeling is om samen oud te worden, dus we nemen echt de tijd alle kinderen te laten wennen aan het idee.

Tot die tijd proberen we zoveel mogelijk van elkaar te genieten op momenten dat het kan. Gemiddeld zo’n drie dagen in de week. Ik spreek nog steeds graag onder schooltijd af, of als de kinderen bij een vriendje zijn. Leuke lingerie aan, soms een bustier en jarretels en hup in de auto naar Olivier. Ook hij kan zijn eigen werktijd indelen, dat scheelt.

Door de coronamaatregelen konden we in het begin van onze relatie amper de deur uit, daardoor deden we haast niets anders dan in bed liggen en met elkaar vrijen. Nog steeds een hobby. We doen het soms rustig drie keer op een dag of dagdeel. Dan zeggen we lachend tegen elkaar: ‘Wat kunnen we dit toch goed hè? Het past allemaal precies!’ Tussen de vrijpartijen door liggen we heel intiem tegen elkaar aan en hebben daardoor de fijnste gesprekken. Ik vind hem met de dag leuker worden.”

Wil je ook geïnterviewd worden voor deze rubriek? Mail naar redactie@kekmama.nl.

Een lekker momentje voor jezelf of even rollebollen met je partner? Met deze producten wordt het nét wat leuker. Extra leuk: met de code KEKMAMA2022 krijg je 10 euro korting bij een besteding vanaf 60 euro bij EasyToys. 

  Kort en krachtig   Multifunctioneel Handje helpen
Met 11 luchtdrukstanden kom jij snel tot een explosief orgasme. Wel zo makkelijk als je weinig tijd hebt. Lekker compact design en beschikbaar in 3 kleuren. Dit speeltje kun je aan alle kanten gebruiken en heeft 3 krachtige motoren die los van elkaar te bedienen zijn. Ga voor de klassieke vibrator, clitoris stimulatie of verwen je partner met de ring. Zwoele nachten en eindeloos experimenteren: dit speeltje heeft maar liefst 100 verschillende vibratiepatronen en kan op allerlei manieren gebruikt worden door jou en je partner.
Geef maar hier. Yes, please. Hebben!