‘Tijdens een vrijpartij in de duinen hoorden we ineens voetstappen’

11.02.2024 11:53
seks duinen Bron: Pexels

Marjolein (35), moeder van Lot (7 maanden) en zwanger van de tweede, en Boris (37) houden erg van seks in de openlucht. Maar dat blijkt met een baby in de maxi-cosi toch minder handig.

“Twee grote babyogen die ons vreemd aankijken terwijl we net lekker aan de gang zijn werkt als een enorme libidokiller, hebben we gemerkt. Mijn vriend Boris en ik kunnen beiden best presteren, maar niet met ‘publiek’. Dan is de pret meteen over. Onze dochter Lot slaapt sinds haar geboorte bij ons op de kamer. Dat vinden we allebei superfijn, maar het belemmert ons ongestoord te vrijen. Meestal schuiven we helemaal naar de linkerkant van het bed en maken eerst een dam van opgestapelde kussens en ons dekbed, zodat zij helemaal niets kan zien.

Daarna is het een kwestie van zo min mogelijk geluid maken. Natuurlijk, baby’s hebben geen idee wat mama en papa aan het doen zijn en het is alleen maar goed voor haar dat haar ouders zo gek op elkaar zijn, maar het blijft een raar idee als ze meekijkt. Normaal is Lot al jaloers als ze ziet dat Boris mij kust. Dan gaat ze meteen piepen. Alsof ze denkt: waarom vergeten jullie mij te knuffelen?

Kinderwens

Toen ik Boris twee jaar geleden leerde kennen, waarschuwde ik hem dat als wij samen kinderen wilden, we een beetje moesten opschieten en wellicht nog medische hulp moesten inschakelen. Zelfs dan zou het zomaar vier jaar kunnen duren. Met mijn ex ben ik jaren bezig geweest zwanger te raken. Ik kreeg zeven miskramen achter elkaar. Hij gaf mij de schuld. Het zou aan een slecht werkende eierstok liggen. De ongewilde kinderloosheid zorgde voor spanningen tussen ons, waardoor we uit elkaar groeiden en uiteindelijk uit elkaar gingen.

Boris en ik deelden hetzelfde verlangen: ook hij had een sterke kinderwens. Zijn relatie was stukgelopen omdat zij eigenlijk geen kinderen wilde. Na een halfjaar besloten we samen de sprong te wagen. In oktober nam ik mijn laatste pil, de maand erna was het al raak. En toen ik na vijf maanden stopte met borstvoeding geven aan onze dochter Lot, raakte ik prompt spontaan zwanger van nummer twee. Op zich heerlijk. We willen graag twee kindjes, dicht op elkaar. Maar voor ons seksleven wel een kleine domper.

Twee keer per week

Toen we net samen waren, leken we wel konijnen. We deden het elke dag, waar dan ook. Niet zo raar dus dat we razendsnel zwanger waren, haha. Maar nu met onze baby in de co-sleeper naast ons, is de frequentie gekelderd naar maximaal twee keer per week. Dat komt overigens niet alleen doordat we haar niet wakker willen maken en het lastiger is uitgelaten te zijn, ook door de nachtdiensten van Boris, die in de zorg werkt, de gebroken nachten én mijn zwangerschapsmoeheid.

Vergeleken met vrienden van ons met een baby van net twee weken jonger, hebben we trouwens niks te klagen. Zij doen het helemaal niet meer, zo biechtte mijn vriendin laatst op. Haar lust is verdwenen. Daar snap ik niks van. Ik weet nog dat ik vlak na de bevalling aan de verloskundige vroeg wanneer ik weer seks mocht hebben. Zij raadde aan minstens zes weken te wachten. Voor ons echt veel te lang. Na een maand stonden we al op knappen. Precies op de dag af gingen we zes weken later weer van start. Het was een feest om weer te mogen vrijen. En nog steeds. Ik heb lichamelijks niets aan de bevalling overgehouden en nog net zoveel zin als voorheen.

Lees ook: ‘Een blowjobcursus deed wonderen voor mijn relatie’ >

Voorspel op afstand

Boris en ik nemen beiden even vaak het initiatief. Het ligt eraan wie het meest in the mood is. Meestal begint ons voorspel al op afstand. Ik stuur hem geile appjes als hij op zijn werk zit. Of ik bel hem als hij onderweg naar huis is en vertel hoeveel zin ik in hem heb en wat ik op dat moment draag of wat voor speeltje ik in mijn handen heb.

In onze slaapkamer ligt een koffer vol. Eigenlijk was het ooit bedoeld als een schatkist voor de kleine, maar wij hebben die ingepikt voor onze verzameling seksspeelgoed. Hij staat gewoon zichtbaar op onze slaapkamer. We willen onze kinderen later leren dat er ook spullen van papa en mama zijn waar je niet zomaar aan mag komen.

Open over seks

Tegelijkertijd willen we niet geheimzinnig doen over seks. Ik heb vroeger ook alles aan mijn moeder kunnen vragen. Bij vriendinnetjes werd het verhaal opgehangen dat als papa en mama elkaar een kus in bed gaven, er een kindje kwam. Mijn moeder vond dat onzin en legde alles eerlijk uit. Ik kon later gewoon om de pil vragen en met al mijn vragen terecht. Diezelfde openheid wil ik straks tegenover mijn kinderen hebben. Net als de boodschap dat seks, mits gewenst bij beide partijen, heel fijn kan zijn. Vaak horen kinderen alleen over de gevaren, niet het plezier.

Buitenseks

Nu met de baby in onze slaapkamer worden Boris en ik heel inventief als het gaat om andere seksplekken. Toevallig deden we het gister nog op de bank. Maar ook de trap, tafel of in de keuken hebben we uitgeprobeerd. Vroeger zochten we het vooral buitenshuis. Van de bossen en het strand, tot zelfs stiekem in de paskamer van C&A of het omkleedhokje in het zwembad; we vonden alles even spannend. Nog steeds lonkt buitenseks, maar met een baby in de Maxi-Cosi is dat niet handig.

Een van onze leukste keren in de vrije natuur was tijdens een duinwandeling. We zagen een verlaten bunker en begonnen wild met elkaar te zoenen. Ik was net bezig Boris te pijpen toen ik voetstappen hoorde. Snel keek ik op en trok hij zijn broek weer omhoog. Op dat moment stapte een ouder echtpaar de bunker binnen die voluit kletsten over het lekkere weer en het prachtige uitzicht. Ik knikte braaf, durfde Boris niet aan te kijken die met een knalrode kop én een strakke broek zat. Pas na vijf minuten vertrok het stel. We hebben er later vreselijk om gelachen, voelden ons als twee verliefde pubers die stiekem experimenteerden.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.