Stacey Seedorf over het vaderschap: ‘Ik heb vroeger veel van mijn zoons gemist’

11.11.2021 06:12
Kek Papa Stacey Seedorf Beeld: Studio Harmony

Stacey Seedorf (52) woont samen met Li-Ann (36). Hij is vader van Dyon (31), Jamie (28) en Milan (3 maanden).

Gekkenhuis

“Ik werd erg jong vader. Mijn toenmalige vrouw was zeven jaar ouder dan ik en wilde graag moeder worden. Dyon werd in 1990 geboren, Jamie in ’93, precies het jaar waarin ik doorbrak met mijn band Twenty 4 Seven. Het was een gekkenhuis vol optredens en tournees. Soms zat ik drie maanden in Azië of Zuid-Amerika. Ik heb dus veel van mijn jongens gemist, waaronder Jamies eerste stapjes. Daar baalde ik van, maar gelukkig maakte mijn ex veel homevideo’s van de jongens.”

Stress

“Na mijn scheiding had ik nooit verwacht weer vader te worden. Maar toen ik vijf jaar geleden een relatie kreeg met Li-Ann, zei zij meteen een grote kinderwens te hebben. Ik begon dat ook wel voor me te zien en we zijn ervoor gegaan. De zwangerschap was stressvol omdat de NIPT-test geen goede uitslag gaf. De chromosomenoverdracht was mogelijk niet goed gegaan en de kans was groot dat ons kind zou worden afgestoten. Uiteindelijk bleek uit verdere onderzoeken dat er niets aan de hand was, maar we hebben zeker twee maanden in onzekerheid gezeten. Weg roze wolk.”

Lees ook
Ingrid werd oma op haar 43e: ‘Mensen dachten dat ik aan mijn tweede leg was begonnen’ >

Opa

“Voor Milan ben ik een totaal andere vader dan voor mijn oudere zoons. Vroeger moest ik mezelf nog uitvinden en nog zo veel meemaken. Nu ben ik gebalanceerder en heb ik echt de volle aandacht voor Milan. Hij treft mij in de beste tijd van mijn leven. Ik sport veel en ben nog hartstikke fit en energiek, maar heb tegelijk de rust van een grootvader. Wat kan kloppen, want ik ben al opa van twee kleinzoons.”

“Milan treft mij in de beste tijd van mijn leven.”

Verwarring

“Wanneer ik met Dyon of Jamie op stap ben, kijken mensen altijd gek op als zij mij papa noemen. Ze denken meestal dat ik een vriend of broer van ze ben. De verwarring is al helemaal compleet als Jamies zoons mij opa noemen. Om die verbaasde blikken moet ik altijd hard lachen.”

Ploegendienst

“Met gebroken nachten heb ik geen moeite. Ik slaap standaard vijf uur per nacht en kan dus goed tegen weinig slaap. Li-Ann geeft borstvoeding en doet de nachten, vanaf vijf uur ’s ochtends neem ik Milan over zodat zij nog even kan slapen. Dan doe ik hem in een draagzak en zing ik liedjes voor hem.”

“Milan heeft nu al een eigen wil en is erg ambitieus. Hij rolt zich bijvoorbeeld al zelf om. Als dat niet meteen lukt, raakt hij gefrustreerd en dan trekt ie altijd een heel fanatiek gezichtje. Daar moet ik zo om lachen.”

Welkom

“Ik wil mijn zoons het gevoel geven dat ze welkom zijn op deze wereld. En dat ze weten dat ze altijd goed genoeg zijn en niet afhankelijk zijn van wat anderen van hen vinden. Zelfwaardering is iets wat ik zelf vroeger niet had en wat ik mijn kinderen juist graag wil meegeven.”
Dit artikel staat in Kek Mama 13-2021.

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >