Oh oh: ‘Ineens zag ik al die bedragen van mijn creditcard af gaan’

28.01.2024 08:00
Dat ging ff mis roblox apple ID geld Beeld: Getty Images

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Maria Tailor (39), moeder van Amelle (8) en Jean (6):

“Natuurlijk kosten kinderen geld, maar dit ging wel heel ver. Mijn dochter Amelle is acht en kan uiteraard allang lezen. Maar dat ze ook had weten uit te vogelen wat mijn Apple ID was én hoe ze dingen moest ­kopen, daar had ik niet bij stilgestaan.

Mooie outfit

Amelle speelt al heel lang het computerspelletje Roblox, waarin ze een personage in de metawereld heeft. Er zijn veel mooie outfits voor dat poppetje, maar die moet je steeds kopen. Nou, dacht ze, dat kan ik mooi doen met mama’s Apple ID; 10 euro, 20 euro, 25 euro… ineens zag ik al die bedragen van mijn creditcard verdwijnen.

“Nou, dacht ze, dat kan ik mooi doen met mama’s Apple ID”

Binnen no-time was er 600 euro afgeschreven. Ik schrok me rot! Hoe kan dat nou? Toen kwam ik erachter dat het Amelle was die nieuwe outfits voor haar Roblox-poppetje kocht. Ze hoefde alleen maar op ‘buy’ en ‘OK’ te drukken. Op een gegeven moment had ze zelfs het wachtwoord niet meer nodig.

Lees ook – Mijn zoontje hackte mijn rekening: ‘Hij had maar liefst 1350 euro uitgegeven’ >

Zeven keer per dag verkleden

Die outfits konden we ook niet retourneren – als het nou tenminste nog voor kleding in real life was geweest, dan hadden we er wat aan gehad. Nu heeft ze een poppetje dat zich iedere dag zeven keer kan verkleden. Die kan als unicorn voor de dag komen, als paardje, als meisje met twee blonde vlechtjes, in een zwart jurkje. Ze had voor haar broertjes’ personage ook nog wat outfits aangeschaft – samen delen, samen spelen.

Drie-staps-verificatie

Natuurlijk heb ik gezegd dat dit écht niet de bedoeling was en het nooit meer mocht gebeuren, maar stiekem vond ik het ook wel erg grappig dat mijn dochter de liefde voor mooie outfits koestert. Echt boos worden kon ik dus niet, maar ik vertrouwde haar wat dat betreft ook niet meer. Het aanschaffen van die kleding ging ook veel te makkelijk. Nu is mijn telefoon met drie-staps-verificatie beschermd zodat ze, zelfs als ze mijn Apple ID wachtwoord weet, niets kan bestellen zonder mij. Dat scheelt dan weer.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.