Dat ging ff mis: ‘De juf keek bedenkelijk toen mijn dochter de klas in kwam’

24.08.2022 14:02
dat ging ff mis verkleed naar school fotodag

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop ze even he-le-maal de mist in ging.

Monique (45), moeder van Renske (4).

“Voor haar vierde verjaardag had Renske een Mega Mindy-verkleedpak gekregen. Ze wilde het per se aan op haar allereerste schooldag. Vond ik prima. Om het superheldeneffect groter te maken, schminkte ik een roze masker op haar gezicht. Stralend liep Renske als haar favoriete heldin de klas binnen.

Foto’s

Ik zag de juf even bedenkelijk kijken nadat ze Renske heel enthousiast had verwelkomd. Even later legde ze mij uit waarom: uitgerekend die dag zou de schoolfotograaf langskomen. Oeps. De nieuwsbrief vanuit de directie hierover was al ver voor de zomervakantie met de ouders gedeeld, maar had ik niet meegekregen. Als ik had geweten dat ze op de foto moest, had ik haar natuurlijk niet in dit tenue naar school laten gaan.

Toch heb ik geen moment overwogen haar gezicht schoon te boenen. Zo’n roze masker krijg je er trouwens met water en zeep alleen toch niet makkelijk en snel af.

Lees ook – Memo gemist: ‘Ik vergat mijn dochter op te halen van school’ >

Apetrots

Ik dacht dat de andere ouders het gek of vervelend zouden vinden dat er een kind verkleed op de groepsfoto zou staan, maar ik kreeg alleen maar positieve reacties. Zelfs de schoolfotograaf vond het gelukkig komisch; hij had zoiets nooit eerder meegemaakt.

Mijn dochter had zelf niet echt door dat het wat ongebruikelijk was, denk ik. Ze voelde zich juist prachtig in haar mooie nieuwe pak en was apetrots. Ik heb ook gewoon het hele setje klassen- én portretfoto’s besteld en aan de opa’s en oma’s uitgedeeld en thuis neergezet. Elke keer als we oude foto’s terugkijken, schiet ik weer in de lach.”

Deze dat ging ff mis staat in Kek Mama 09-2021.

 

Benieuwd naar meer moederblunders? Elke maand lees je een nieuw ‘Dat ging ff mis’-verhaal op Kekmama.nl.