Wordt jouw kind tijdens schooluren gefotografeerd of gefilmd? Dan hoef je niet bang te zijn dat de beelden zonder dat je het weet ergens rondslingeren. Uit onderzoek van de PO-Raad, VO-raad en Kennisnet blijkt namelijk dat 97 procent van de scholen toestemming vraagt voor het gebruik van beeldmateriaal.
Lees verder onder de advertentie
En dat is maar goed ook, want scholen die beeldmateriaal van minderjarige leerlingen willen publiceren, hebben hier volgens de wet altijd toestemming van de ouders voor nodig.
Door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wordt scholen vanaf mei 2018 gevraagd verantwoordelijker om te gaan met privacy. Om onderwijsinstellingen hierbij te begeleiden, hebben Kennisnet, de PO-Raad en VO-raad een online stappenplan gemaakt dat scholen helpt de boel op orde te krijgen. Een aantal scholen kan dit goed gebruiken, want uit het onderzoek kwam bovendien naar voren dat tien procent van de basisscholen een keer te maken heeft gehad met een datalek.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.