Bespaar tot wel € 642 op de zorgverzekering in 2023

20.12.2022 20:14
Joyce en haar man smijten met geld Beeld: Shutterstock

Helaas, maar waar: zorgverzekeringen worden duurder in 2023: met ruim tien euro per maand. Wat betekent dit voor jou? En kun je zomaar overstappen naar een andere verzekering? Wij vertellen het je.

Iedereen die 18 jaar of ouder is, moet in Nederland een zorgverzekering afsluiten. Hiervoor betaal je premie en deze verschilt per verzekeraar. Voor een zorgverzekering betaal je premie. In 2023 is de gemiddelde premie voor een basisverzekering € 1.657 per jaar. Per maand zijn we daarmee zo’n € 12 duurder uit dan in 2022. In onderstaande tabel zie je per verzekeringsmaatschappij wat je maandelijks kwijt bent én – misschien nog wel belangrijker – wat je volgend jaar gaat betalen.

Top 5 beste zorgverzekeringen

Zeker.com heeft een vergelijking voor je gemaakt van de beste zorgverzekeringen.  De beste zorgverzekering is de polis met de meest ruime dekking tegen de laagste prijs

Verzekeraar Soort Premie Direct naar
United Consumers X VGZ Natura € 127,45 Bekijk je premie
ZieZo van Zilveren Kruis Natura € 129,95 Bekijk je premie
Anderzorg Combinatie € 134,75 Bekijk je premie
FBTO Natura € 138,95 Bekijk je premie
United Consumers (beste voor zwangeren) Natura € 157,45 Bekijk je premie

De hoogte van het eigen risico is al een aantal jaar stabiel. Iedereen betaalt een eigen risico van 385 euro per persoon. In 2016 steeg het eigen risico voor het laatst. Alleen kinderen betalen geen eigen risico

Overstappen

Denk je na het zien van deze bedragen: ik wil overstappen? Dat kan tot en met 31 december. Wel is het belangrijk om niet alleen naar de prijs, maar ook naar de inhoud van je huidige verzekering te kijken. Maak je gebruik van alle zorg waarvoor je bent verzekerd? En gaat er het komende jaar iets veranderen in jouw situatie? Denk bijvoorbeeld aan een zwangerschap of een kind dat een beugel nodig heeft.

Lees ook
Slim, slimmer, slimst: bij deze tandartsen is jouw kind nooit meer bang >

 

Bron: Zeker

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >