Waarom je je kind volgens deze moeder gewoon moet laten knoeien

29.08.2020 07:23
kind laten knoeien

Als de driejarige dochter van Jessica Buchanan onhandig haar bord vol etensresten op het aanrecht probeert te zetten en de boel vervolgens laat vallen, krijgt Jessica de kriebels. En toch laat ze het gebeuren.

Op Scary Mommy legt de moeder uit waarom.
 

‘Schouders ophalen’

“Mijn dochter kijkt naar de rotzooi op de grond, vervolgens naar mij. Ik haal mijn schouders op en neem nog een slok van m’n koffie”, schrijft ze. Vervolgens buigt het meisje zich naar de grond en ruimt de puinhoop die ze zojuist heeft gemaakt op. Jessica: “Het kost wat moeite, maar ik heb gemerkt dat dit precies is wat mijn dochter nodig heeft om haar te laten voelen dat opruimen háár verantwoordelijkheid is. Op deze manier krijgt ze zelf het vertrouwen en kan ik een beetje ontspannen.”
 

Lees ook
Dit is dé tip voor moeders die rommel in huis zat zijn >

 

‘Het is niet mijn taak’

Nou ja, ontspannen… Door al dat gerinkel in de gootsteen gaat dat een beetje lastig, want wat als het bord in miljoenen stukjes breekt? “Maar dan denk ik: het is niet mijn taak om rotzooi achter de kont van mijn dochter op te ruimen“, vervolgt Jessica. “Ze moet de ruimte krijgen om dit zelf te doen, zodat ze leert om voor zichzelf en voor haar omgeving te kunnen zorgen. Natuurlijk wil ik m’n kind zoveel mogelijk beschermen, maar je moet jezelf soms ook beschermen.”
 

‘Mijn kind is niet perfect’

Of er nu plakkerige wafels of bergen speelgoed op de grond liggen: Jessica wil haar kind meegeven dat het uiteindelijk echt wel goed komt. “Het kost tijd, maar ik doe mijn uiterste best om kalm te blijven. Daarbij: het leven is niet perfect. Dus waarom zou mijn kind dat wel moeten zijn?”

 

 

Even een momentje voor jezelf? De Kek Mama Beautybox (t.w.v. €109,39) zit vol met fijne producten om jezelf lekker te verwennen. Nu voor maar €24,99 met gratis verzending!