‘Waarom het helemaal niet erg is om af en toe een ontaarde moeder te zijn’

29.04.2020 09:39
Helene van Santen editorial

Helene van Santen is hoofdredacteur van Kek Mama. Ze woont samen met Navin en hun zoontjes Milo en Oliver.

Terwijl ik dit editorial typ, heb ik moeite me te concentreren. Op de achtergrond is Juf Roos namelijk Berend Botje aan het zingen. Ik heb mijn kinderen in hun stoeltjes voor de televisie geparkeerd en de langste compilatie van de zingende juf op YouTube opgezocht. Want mama zit op zondagmiddag op haar laptop thuis te werken omdat ze een deadline heeft. En hoewel ze een goede planner is, maakt ook zij weleens een inschattingsfoutje. Maakt mij dat een slechte moeder? Welnee. Ik heb soms even wat tijd voor mezelf nodig, en vandaag is dat voor werk. Zodra dit stukje af is, ga ik met Milo en Ollie naar de speeltuin.
 

Ontaarde moeders

Een van de grote voordelen van werken met veel andere moeders op een redactie is dat je goed leert relativeren. Op de Kek Mama-burelen vertellen wij elkaar elke dag hoe imperfect we zijn. En omdat wij imperfectie omarmen, hebben we een themanummer ‘ontaarde moeders’ gemaakt. Wij zien ‘ontaard zijn’ als iets positiefs: dat je als moeder af en toe lekker de regels aan je laars lapt.

Gelukkig blijken jullie dat ook te vinden: 66% van de Kek Mama-lezeressen vindt het helemaal niet erg om (af en toe) een ontaarde moeder te zijn, blijkt uit een enquête die we hielden op onze website. En voel je je soms toch schuldig over je ontaardheid, lees dan dit stukje over sterren als Britney Spears maar even. Dan valt het bij jou vast reuze mee. Juf Roos is inmiddels bij de Hokey pokey aanbeland. Tijd voor de speeltuin.
 

Dit editorial staat in Kek Mama 04-2020.

 

 

Meer Kek Mama? Neem een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen.