‘Mijn kind heeft de eigenaardige gave te voorspellen wanneer een dier doodgaat’

26.12.2023 09:00
'Mijn kind heeft de eigenaardige gave te voorspellen wanneer een dier doodgaat'

Toch vreemd, als je kind de dood van de hamster voorspelt, onzichtbare vrienden heeft of praat over bezoekjes van overleden dierbaren. Heeft mijn kind een zesde zintuig? Deze moeders vragen het zich af.

Jaimie heeft slecht nieuws

Irene (44), moeder van Karlijn (15), Anne (13) en Jaimie (7): “Jaimie heeft de eigenaardige gave te voorspellen wanneer een dier doodgaat. Zo wist hij precies te vertellen dat het hondje van de buren dat weekend zou sterven, wat ook gebeurde, en dat onze hamster die avond zou gaan hemelen. Ook zei hij al dat de kat van mijn zus de kerst niet zou halen. Het kan toeval zijn, maar het is inmiddels al zo gewoon in de familie dat als Jaimie iets te lang naar een hond, kat, konijn of cavia kijkt, we allemaal beginnen te gillen.”

Een onverwachte huisgenoot

Joyce (45), moeder van Mick (6): “Onze vorige woning was echt spooky. We hoorden voetstappen kraken op de trap, de wind waaide met een piepend geluid door alle kieren heen en vaak viel er zomaar iets om. Een stoel, terwijl we allemaal in bed lagen, boeken in de kast. Zelfs een keer een brandende kaars, waar we godzijdank naast zaten. Maar het meest gekke: Mick was vrijwel altijd ziek en wilde alleen maar bij ons op de kamer slapen. Uiteindelijk zijn we drie jaar geleden verhuisd. In dit huis is er nooit meer iets geks gebeurd en Mick geen dag ziek meer geweest. Ook slaapt hij keurig in zijn eigen bed. We vermoeden dat het de geest van de vorige bewoner was. De man was indertijd overleden aan een hartaanval, wellicht dat hij bij ons kwam spoken.”

Vissen met opa

Sara (44), moeder van Luuk (14) en Sam (2,5): “Mijn man moet helemaal niks van spiritualiteit hebben. Hij noemt mij en mijn yogavriendinnen voor de grap zweefteven, omdat we houden van alles ‘tussen hemel en aarde’. Toch kon hij ook niet ontkennen dat het op zijn minst bijzonder was, toen Sam laatst beweerde dat hij ’s nachts had gesproken met opa ‘Boot’. Opa was op zijn bedrand komen zitten en had hem verteld over een hele grote blauwe boot. Hij had gezegd dat hij Sam binnenkort zou komen ophalen om samen te gaan varen en vissen vangen. Klinkt gezellig, ware het niet dat die opa, de vader van Ron al zeven jaar dood is. Sam heeft wel eens een foto gezien van hem, maar details als zijn voorliefde voor boten en vissen kende hij echt niet. Mijn man wuifde in het begin weg, ach Sam had vast wel eens iets opgevangen van hem over zijn vader. Toch merk ik dat Ron de laatste tijd steeds vaker informeert bij Sam of hij nog wel eens visite krijgt van de opa met de boot.”  

De babyvoorspeller

Charlotte (34), moeder van Xander (5) en Mila (1): “Xander wist eerder dan ik dat ik zwanger was. Hij was een jaar of twee, drie toen hij me vrolijk vertelde dat er een baby in mijn buik zat. Ik was nog niet eens echt overtijd, maar zag keurige blauwe streepjes toen ik testte. Helaas kreeg ik drie weken later een miskraam. Ook dit kon hij voorspellen. Op de dag dat ik een miskraam kreeg, kwam hij ’s ochtends naar me toe en zei steeds dat de baby weg was uit mijn buik. Hij bleef minutenlang mijn buik aaien. Ik schrok enorm, vooral toen later bleek dat hij gelijk had gekregen. Ook de tweede zwangerschap wist hij onverklaarbaar, maar feilloos te melden. Gelukkig ging het deze keer helemaal goed.”

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief