‘Het voelt niet compleet zolang ik als enige een andere achternaam draag’

03.08.2023 08:00
Bo Wilkes Fotografie: Mark Groeneveld

In Kek Mama 8 vertelt Bo Wilkes over haar grote liefde Paul en het huwelijk dat er dan eindelijk écht van gaat komen.

Bo en Paul zijn inmiddels al veertien jaar samen. Aangezien de zomervakantie niet de periode is voor quality time, gaat het stel minstens twee keer per jaar een paar dagen weg. In die weekenden trekken ze alles recht waar ze ‘in het normale leven’ niet aan toekomen.

Weer verliefd

“Even niet constant over de kinderen praten, op de klok kijken. Weer even verliefd worden en niet alleen maar ouders zijn.” Zo gingen ze afge­lopen winter samen naar Santorini, waar Paul Bo voor de tweede keer ten huwelijk vroeg. “De eerste keer kwam het er niet van, omdat ik zwanger raakte en we vervolgens gingen verhuizen, verbouwen, nog meer kinderen. Je kunt stellen dat de komst van drie kinderen al de
grootst mogelijke commitment is, maar toch voelde het niet com­pleet zolang ik als enige een andere achternaam draag. Daarom gaat het er volgende zomer écht van komen.”

Bruiloft

Het organiseren van de bruiloft is op zichzelf weer iets wat hun relatie versterkt, zegt Bo. “Het is leuk om er samen mee bezig te zijn en te ontdekken welke mensen echt belangrijk voor ons zijn. De gastenlijst verschilt behoorlijk van de lijst van tien jaar terug. We kiezen bewust voor een intieme ceremonie, met een harde kern van veertig man, ergens in Frankrijk. Ik vind het ook geweldig dat de kinderen oud genoeg zijn om het feest mee te vieren – ze mogen ook echt hun handtekening zetten. Ik kijk er enorm naar uit.”

Bo Wilkes