Sara van Gorp

Elke week op Kekmama.nl vijf dingen die een van ons geweldig vindt. Van zwemmen in de zee tot lekkere wijn. Deze week: Sara van Gorp, hoofdredacteur van Kek Mama.

Sara is moeder van Toon (bijna 2) en Ko (6) en woont samen met Mark. Op de redactie loopt ze bijna altijd op enorme hakken, is ze steeds haar telefoon kwijt en kun je haar vinden door op het geluid van haar lach af te gaan.

1. Maxi-jurken

Zwiep over m’n hoofd en klaar. Blaast lekker door als het bloedheet is. En geeft ook niks als m’n benen nog (steeds!) niet bruin zijn, want daar zie je met z’n jurk toch niks van. Laatst nog een extreem hysterisch exemplaar op de kop getikt. Je ziet ’m hieronder in het filmpje. (Ik ben die oververhitte moeder met dat pauwengeval aan en twee kanariegele jongetjes plus man die speelt of hij nooit wat doet. In het echt is Mark juist een heel lieve überzorgzame vader, maar: alles voor een fijn filmpje van Kek Mama.) En hier zie je deze leuke maxi-jurk (staat op mijn zomerverlanglijst, en nog maar € 39,95 ook)  en nog een heleboel toffe maxi-jurken in alle soorten en maten. 

 

2. Waterstuiterbal

Wij klooien deze zomer wat af met de waterstuiterbal. Geweldige uitvinding, hebben we allemaal lol van. Deze is € 2,99 bij Bart Smit.

 

3. Vinho Verde

Laatst ontdekt bij een burenborrel: Vinho Verde. Man, wat lekker. En maar 10% alcohol dus je gaat niet meteen knock-out als je in de zon een glas drinkt voor het eten. Ook als het pestweer is zeer geschikt: door de bubbels erin lijkt het gewoon toch zomer. Bij Grapedistrict.nl (nee, ik heb geen aandelen) hebben ze een heel lekkere voor € 5,99.

 

4. Geweldige hangstoel

Deze hebben we van mijn ouders cadeau gekregen en het is de lekkerst zittende camping/strand/tuinstoel die ik ooit heb gehad. Extra fijn: je kunt ’m opklappen tot formaat uit de kluiten gewassen paraplu. De Lafuma Maxi Pop-up is er in verschillende kleuren, vanaf € 59,-. (Niet goedkoop inderdaad, maar nagenoeg onverwoestbaar.)

 

5. Picknicken om de hoek

Beetje zon, geen regen, nog wat puf over en we zitten te picknicken. Thuis snel een pastaatje koken (of gewoon iets kant-en-klaars opwarmen, Japanse omelet is bij Ko en Toon favoriet). Tas volgooien met bestekspul plus kleed en wij zitten (of eigenlijk: liggen) op het grasveld om de hoek te picknicken. De jongens eten veel beter ook nog en scharrelen tussendoor rond bij speeltuin en waterkraan. Instant vakantiegevoel.

 

 

BN'er-moeders op Instagram

Van het Jeugdjournaal kijken tot ontbijt op bed: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Lekker bankhangen

 

Eindelijk, languit op de bank! #jeugdjournaal #bankhangen #mijnzoon❤️ @mees_kingston

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op

 

Zou die ook eieren leggen?

 

🤔

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op

 

De beste leraar

 

Kan best zwaar zijn, zo'n modellenleven

 

Setlife #modelforaday #SammyRose

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op

 

Alsof het niks is

 

Next level @lisaamil . #tweewaggies #alsoftniksis

Een bericht gedeeld door Tess Milne (@tessmilne_) op

 

Ontbijt op bed

 

Lees ook
Fotoserie: 8x Moederdag fails >

 

Kleine meisjes worden groot

 

So proud❤️ #vallenenopstaan #waarismijnbabygebleven #grotemeid💗

Een bericht gedeeld door Estavana Polman (@estavana) op

 

De beste selfie

 

Onze beste selfie EVER 🐻❤

Een bericht gedeeld door Liza Sips (@lizasips) op

 

Hallo dames...

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

geen slechte moeder
Beeld: Unsplash

Iedereen die kinderen heeft, vraagt zich wel eens af: ben ik wel een goede moeder? Blogger Chaunie Brusie is klaar met die twijfels. ‘Ik ben een moeder die haar best doet. En dat is genoeg.’

‘De druk die we onszelf als moeder opleggen, is enorm’, schrijft ze op Babble.
 

Hele lijst

‘Elke avond kan ik een lijstje maken van situaties waaruit blijkt dat ik geen goede moeder ben’, vertelt Chaunie. ‘Ik strijk niet, zet mijn kinderen voor de televisie in plaats van met ze te spelen en breng veel te veel tijd door op mijn telefoon. Des te meer ik stil sta bij alles waarin ik niet goed ben, des te slechter ik als moeder lijk te zijn.'
 

Lees ook:
'Schreeuw jij tegen je kind? Dan ben je heus geen slechte moeder' >

 

Teveel druk

Volgens Chaunie leggen moeders zichzelf een enorme druk op. Ze moeten een goede moeder zijn en een goed mens, omdat de maatschappij dat van ze verwacht. ‘Maar als je aan kinderen begint’, zegt ze, ‘vertelt niemand je hoe je met die druk moet omgaan. We krijgen allerlei praktische tips aangereikt, zoals speciale pyjama’s waardoor je kinderen beter zouden moeten slapen, maar op het mentale vlak staan we er alleen voor. Ons idee ‘Ik ben een slechte moeder omdat ik X, Y of Z doe’, staat snel gelijk aan ‘Ik ben een slecht persoon.’ En dat is een heel moeilijke cirkel om te doorbreken.’
 

‘We doen ons best’

Chaunie vindt dat je eerst genoeg van jezelf moet houden om je kinderen lief te kunnen hebben. En dat betekent dat je de ‘slechte-moeder-gedachten’ in de ban moet doen. ‘We zijn geen ‘slechte’ moeders als we de kinderen even snel in bed stoppen of ongeduldig worden’, zegt ze. ‘En zelfs niet, zoals mijn middelste kind waarschijnlijk nooit zal vergeten, als je hun verjaardag overslaat om zonder hen op reis te gaan naar Mexico. Wij moeders doen ons best. En dat is echt genoeg.'

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >