Sara van Gorp

Elke week op Kekmama.nl vijf dingen die een van ons geweldig vindt. Van zwemmen in de zee tot lekkere wijn. Deze week: Sara van Gorp, hoofdredacteur van Kek Mama.

Sara is moeder van Toon (bijna 2) en Ko (6) en woont samen met Mark. Op de redactie loopt ze bijna altijd op enorme hakken, is ze steeds haar telefoon kwijt en kun je haar vinden door op het geluid van haar lach af te gaan.

1. Maxi-jurken

Zwiep over m’n hoofd en klaar. Blaast lekker door als het bloedheet is. En geeft ook niks als m’n benen nog (steeds!) niet bruin zijn, want daar zie je met z’n jurk toch niks van. Laatst nog een extreem hysterisch exemplaar op de kop getikt. Je ziet ’m hieronder in het filmpje. (Ik ben die oververhitte moeder met dat pauwengeval aan en twee kanariegele jongetjes plus man die speelt of hij nooit wat doet. In het echt is Mark juist een heel lieve überzorgzame vader, maar: alles voor een fijn filmpje van Kek Mama.) En hier zie je deze leuke maxi-jurk (staat op mijn zomerverlanglijst, en nog maar € 39,95 ook)  en nog een heleboel toffe maxi-jurken in alle soorten en maten. 

 

2. Waterstuiterbal

Wij klooien deze zomer wat af met de waterstuiterbal. Geweldige uitvinding, hebben we allemaal lol van. Deze is € 2,99 bij Bart Smit.

 

3. Vinho Verde

Laatst ontdekt bij een burenborrel: Vinho Verde. Man, wat lekker. En maar 10% alcohol dus je gaat niet meteen knock-out als je in de zon een glas drinkt voor het eten. Ook als het pestweer is zeer geschikt: door de bubbels erin lijkt het gewoon toch zomer. Bij Grapedistrict.nl (nee, ik heb geen aandelen) hebben ze een heel lekkere voor € 5,99.

 

4. Geweldige hangstoel

Deze hebben we van mijn ouders cadeau gekregen en het is de lekkerst zittende camping/strand/tuinstoel die ik ooit heb gehad. Extra fijn: je kunt ’m opklappen tot formaat uit de kluiten gewassen paraplu. De Lafuma Maxi Pop-up is er in verschillende kleuren, vanaf € 59,-. (Niet goedkoop inderdaad, maar nagenoeg onverwoestbaar.)

 

5. Picknicken om de hoek

Beetje zon, geen regen, nog wat puf over en we zitten te picknicken. Thuis snel een pastaatje koken (of gewoon iets kant-en-klaars opwarmen, Japanse omelet is bij Ko en Toon favoriet). Tas volgooien met bestekspul plus kleed en wij zitten (of eigenlijk: liggen) op het grasveld om de hoek te picknicken. De jongens eten veel beter ook nog en scharrelen tussendoor rond bij speeltuin en waterkraan. Instant vakantiegevoel.

 

 

moeder-sportouders-schreeuw-niet.

De dochter van Christine Burke vindt het lastig om contact te leggen, dus was het even spannend toen ze zei dat ze op basketbal wilde. Maar wat bleek: niet de kinderen uit haar team, maar de ouders langs de lijn waren het probleem.

Aan al deze 'overfanatieke' oudersschrijft Christine nu een brief.

 

Schreeuwen

'Ik was verbijsterd toen ik voor het eerst bij een wedstrijd was', vertelt ze. Ze schrok ervan hoe andere ouders de jonge kinderen op het veld kleineren. En toen Christine een andere moeder een opmerking hoorde maken over haar dochter, was ze helemaal van slag. 'Even serieus: zijn jullie vergeten dat jullie als kind ook beginners waren? En door jullie als veroordelende, schreeuwende ouders langs de lijn wordt het voor mijn dochter nóg moeilijker om te leren. Mijn mooie, verlegen, maar dappere dochter moet al die opmerkingen maar aanhoren.'

 

Lees ook
Waarom deze slapende moeder op het voetbalveld 'held' wordt genoemd >

 

'Laat het maar zien'

Christine is van mening dat al dat commentaar juist angst opwekt bij de kinderen. 'Jullie hebben geen idee hoe spannend het misschien voor die kinderen is geweest om het veld op te lopen. Het vereist veel lef om met zoveel publiek te spelen. En als je het zelf zo goed denkt te weten: laat het maar zien dan.'

 

Voetbalcontract

'Natuurlijk, deelnemen aan een team kost tijd, ook als ouders', gaat ze verder. 'Na uren rijden naar de training en kijken naar wedstrijden, wil je je kind zien winnen. En gebeurt dat niet? Dan is dat frustrerend, maar ik wil jullie één ding meegeven: het is geen professionele sport. Ze doen dit voor hun lol dus het is geen enorm 'ding'. En tot een scout de naam van jouw kind niet op een voetbalcontract van veertig miljoen heeft gezet, vraag ik je om je mond te houden als mijn kind niet speelt volgens jouw verwachtingen.'

Bron: Scary Mommy

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

moeder-mooie-spullen-kopen

Of je nou een mooie tas, lekkere parfum of crème in de winkel ziet staan: gewoon kopen als je portemonnee dat toelaat, vindt blogger en moeder Rita Templeton.

'Schuif dat 'moederschuldgevoel' eens opzij', schrijft ze op Scary Mommy.

 

'Denk aan jezelf'

Wanneer je iets duurs in je hand hebt, is het logisch dat je als moeder denkt: 'Hier kan ik drie paar broeken voor m'n kind van kopen.' En dat je liever een volle kar met boodschappen of stofzuiger koopt in plaats van kleding voor jezelf, is ook niet zo gek. Maar toch vindt Rita dat je ook aan jezelf moet blijven denken. 'Of je nu ziek, gestrest of verdrietig bent, je houdt het gezin als moeder altijd draaiende. Alleen al omdat je bereid bent om je eigen wensen op te offeren en je kinderen voorop te stellen, verdien je zelf af en toe iets moois.'

 

Lees ook
Inge (40): 'Door m'n zus moest ik mijn zoon een goedkopere fiets geven' >

 

'Draag het met trots'

Rita vergelijkt het moederschap met een betaalde baan: 'Als je een baan hebt, kun je vrije dagen aanvragen. Je krijgt misschien extra vakantiedagen of een bonus, maar moeders? Die krijgen nooit een vrije dag, laat staan iets extra's. En toch ben je er altijd, doe je je best en geef je je hart voor iets wat zoveel energie kost. Dus koop dat boek, die outfit, die nieuwe mascara of andere prullaria. Weet dat je het verdiend hebt.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >