Vijf zomerfavorieten van… Hoofdredacteur Sara

08.08.2016 09:18
Sara van Gorp

Elke week op Kekmama.nl vijf dingen die een van ons geweldig vindt. Van zwemmen in de zee tot lekkere wijn. Deze week: Sara van Gorp, hoofdredacteur van Kek Mama.

Sara is moeder van Toon (bijna 2) en Ko (6) en woont samen met Mark. Op de redactie loopt ze bijna altijd op enorme hakken, is ze steeds haar telefoon kwijt en kun je haar vinden door op het geluid van haar lach af te gaan.

1. Maxi-jurken

Zwiep over m’n hoofd en klaar. Blaast lekker door als het bloedheet is. En geeft ook niks als m’n benen nog (steeds!) niet bruin zijn, want daar zie je met z’n jurk toch niks van. Laatst nog een extreem hysterisch exemplaar op de kop getikt. Je ziet ’m hieronder in het filmpje. (Ik ben die oververhitte moeder met dat pauwengeval aan en twee kanariegele jongetjes plus man die speelt of hij nooit wat doet. In het echt is Mark juist een heel lieve überzorgzame vader, maar: alles voor een fijn filmpje van Kek Mama.) En hier zie je deze leuke maxi-jurk (staat op mijn zomerverlanglijst, en nog maar € 39,95 ook)  en nog een heleboel toffe maxi-jurken in alle soorten en maten. 

 

2. Waterstuiterbal

Wij klooien deze zomer wat af met de waterstuiterbal. Geweldige uitvinding, hebben we allemaal lol van. Deze is € 2,99 bij Bart Smit.

 

3. Vinho Verde

Laatst ontdekt bij een burenborrel: Vinho Verde. Man, wat lekker. En maar 10% alcohol dus je gaat niet meteen knock-out als je in de zon een glas drinkt voor het eten. Ook als het pestweer is zeer geschikt: door de bubbels erin lijkt het gewoon toch zomer. Bij Grapedistrict.nl (nee, ik heb geen aandelen) hebben ze een heel lekkere voor € 5,99.

 

4. Geweldige hangstoel

Deze hebben we van mijn ouders cadeau gekregen en het is de lekkerst zittende camping/strand/tuinstoel die ik ooit heb gehad. Extra fijn: je kunt ’m opklappen tot formaat uit de kluiten gewassen paraplu. De Lafuma Maxi Pop-up is er in verschillende kleuren, vanaf € 59,-. (Niet goedkoop inderdaad, maar nagenoeg onverwoestbaar.)

 

5. Picknicken om de hoek

Beetje zon, geen regen, nog wat puf over en we zitten te picknicken. Thuis snel een pastaatje koken (of gewoon iets kant-en-klaars opwarmen, Japanse omelet is bij Ko en Toon favoriet). Tas volgooien met bestekspul plus kleed en wij zitten (of eigenlijk: liggen) op het grasveld om de hoek te picknicken. De jongens eten veel beter ook nog en scharrelen tussendoor rond bij speeltuin en waterkraan. Instant vakantiegevoel.