In samenwerking met Kek Mama
vier tips bitcoins sparen kinderen
Beeld: Getty Images

Studie, rijbewijs, tussenjaar of pannenset, veel ouders sparen voor de toekomst van hun kind. Kek Mama deelt vier tips om te sparen met bitcoins. Volgens Bitmymoney het geld van de toekomst.

1. Maandelijks sparen

De koers van de Bitcoin schommelt erg, daarom adviseert Bitmymoney aankopen te spreiden. Dat wil zeggen dat het beter is regelmatig voor een klein bedrag aan bitcoins aan te schaffen, dan een grote transactie te doen op het moment dat de koers laag staat. Door tweewekelijks of maandelijks – let op: je betaalt altijd transactiekosten – te doen, spreid je de investering. Soms koop je voordelig, soms iets duurder. Maar ervaring leert dat je onderaan de streep altijd een percentage rendement behaalt en zo een mooi spaarpotje opbouwt. Handig: je kunt dit proces in z’n geheel uitbesteden aan Bitmymoney, dan worden jouw bitcoins automatisch aangeschaft en heb je er geen omkijken naar.

2. Rekening op naam van je kind

Zet de Bitcoinrekening op naam van je kind. Dan kun je jaarlijks een bedrag van 6604 euro belastingvrij schenken. Als je een account hebt dat op naam van je kind staat, kun je dat gemakkelijk aantonen bij je belastingaangifte en hoef je over dat bedrag dus geen belasting te betalen. Na de achttiende verjaardag moet het account worden overgeheveld naar je kind.

3. Stel jezelf een doel 

Bedenk voor welk doel je wilt sparen. Want wil je eerder je gespaarde bitcoins verkopen, dan kan dat. Ongeacht wat je daarmee van plan bent. Studie, wereldreis of de badkamer verbouwen. Jouw bitcoins, jouw opbrengst, jouw plannen. Het behalen van jouw spaardoel is een goede reden om je bitcoins wél te verkopen. 

4. Alleen met geld dat je kunt missen 

Bitcoin het is het sparen van digitale valuta. Denk niet in het afromen van je winst in euro’s. Snel kopen en verkopen om zo winst op te strijken, wordt afgeraden. Je vermindert daarmee alleen het aantal bitcoin dat je hebt, verkochte bitcoin stijgen niet meer mee met de koers. Spaar voor de lange termijn. Bitcoin wordt gezien als het digitale goud. Het is een schaarse valuta – er komen 21 miljoen bitcoins op de markt en daarna zijn ze op – die naar verwachting alleen maar meer waard wordt. Raak niet in paniek als de koersen dalen, of in extase als enorm stijgen. When in doubt, zoom out. Hou vol, laat staat en wacht rustig tot er een mooi rendement is of jij je spaardoel hebt behaald. Spaar dus alleen met geld dat je kunt missen.

 

Welkomstbonus!

Bij Bitmymoney kun je gemakkelijk en betrouwbaar cryptovaluta zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin kopen en verkopen. Bitmymoney hanteert geen abonnementskosten en werkt met een handige app. Open nu een Bitmymoney Kids spaarrekening (0-12 jaar), op naam van je kind en spaar automatisch, bijvoorbeeld maandelijks of wekelijks, een bedrag voor de toekomst. Kek Mama-lezeressen ontvangen een welkomstbonus! Na de eerste storting krijg je 5 euro in Bitcoin op je rekening. Je maakt ook nog eens kans op een fotoshoot met je kind.

 

Het bovenstaande artikel is geschreven in opdracht van de commerciële afdeling. De Kek Mama-redactie is hier niet bij betrokken.

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >