In samenwerking met Kek Mama

Vier tips om met bitcoins te sparen voor je kind

16.11.2011 11:11
vier tips bitcoins sparen kinderen Beeld: Getty Images

Studie, rijbewijs, tussenjaar of pannenset, veel ouders sparen voor de toekomst van hun kind. Kek Mama deelt vier tips om te sparen met bitcoins. Volgens Bitmymoney het geld van de toekomst.

1. Rekening op naam van je kind

Zet de Bitcoinrekening op naam van je kind. Dan kun je jaarlijks een bedrag van 6604 euro belastingvrij schenken. Als je een account hebt dat op naam van je kind staat, kun je dat gemakkelijk aantonen bij je belastingaangifte en hoef je over de schenking dus geen belasting te betalen. Na de achttiende verjaardag moet het account worden overgeheveld naar je kind.

 

2. Maandelijks sparen

De koers van de Bitcoin schommelt erg, daarom adviseert Bitmymoney aankopen te spreiden. Dat wil zeggen dat het beter is regelmatig voor een klein bedrag aan bitcoins aan te schaffen, dan één grote transactie te doen. Door maandelijks te sparen, spreid je de investering. Soms koop je voordelig, soms iets duurder. De ervaring leert dat je onderaan de streep altijd een percentage rendement behaalt en zo een mooi spaarpotje opbouwt. Handig: je kunt dit proces in z’n geheel uitbesteden aan Bitmymoney, dan worden jouw bitcoins automatisch aangeschaft en heb je er geen omkijken naar.

 

3. Ga voor de lange termijn

Met Bitcoin spaar je in het geld van de toekomst. Snel kopen en verkopen om zo winst op te strijken, wordt afgeraden. Je vermindert daarmee alleen het aantal bitcoin dat je hebt, verkochte bitcoin stijgen niet meer mee met de koers. Spaar voor de lange termijn. Bitcoin wordt gezien als het digitale goud. Het is een schaarse valuta – er komen 21 miljoen bitcoins op de markt en het is niet bij te drukken. Als de verwachtingen uitkomen, wordt Bitcoin meer waard de komende jaren.

 

4. Stel jezelf een doel

Bedenk voor welk doel je wilt sparen. Studie van je kind, een wereldreis of de badkamer verbouwen. Een doel helpt om aan je plan vast te houden. Wil je eerder je gespaarde bitcoins verkopen, dan kan dat. Ongeacht wat je daarmee van plan bent. Jouw bitcoins, jouw opbrengst, jouw plannen. Het behalen van jouw spaardoel is een goede reden om je bitcoins wél te verkopen.

Als je spaart met geld dat je kunt missen, hoef je je nooit zorgen te maken. Raak niet in paniek als de koersen dalen, of in extase als ze enorm stijgen. When in doubt, zoom out. Hou vol, laat staan en wacht rustig tot jij je spaardoel hebt behaald. 

 

Welkomstbonus!

Een lange reis begint met de eerste stap. Het is vooral belangrijk dat je begint. Bij Bitmymoney kun je gemakkelijk Bitcoin sparen. Open nu een Bitmymoney Kids spaarrekening (0-12 jaar), op naam van je kind en spaar automatisch, bijvoorbeeld maandelijks, een bedrag voor de toekomst. Kek Mama-lezeressen ontvangen een welkomstbonus! Na de eerste storting krijg je 5 euro in Bitcoin op je rekening. Je maakt ook nog eens kans op een fotoshoot met je kind.

 

Het bovenstaande artikel is geschreven in opdracht van de commerciële afdeling. De Kek Mama-redactie is hier niet bij betrokken.

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >