Verboden liefdes: ‘Ik ben getrouwd met mijn neef’

28.12.2023 09:00
verboden liefdes

Volwassenen zijn net kinderen in hun oordelen, vooral als het om relaties gaat. En hoewel ze er eigenlijk geen moer over te zeggen hebben, schreeuw je zo’n ‘verboden’ liefde dan toch maar niet van de daken.

Aan de schandpaal

Loubna (29), getrouwd met Sef (28), moeder van 2 kinderen

“Mijn huidige man en ik zijn familie van elkaar. Hij is mijn neef, ik zijn nicht. Zijn moeder is de halfzus van mijn vader. Als kinderen groeiden we echt als familie op. We speelden samen in de zandbak en op de schommels, achter het huis van mijn oma en zagen elkaar op alle verjaardagen. In mijn puberteit vond ik hem vanzelfsprekend een vervelend rotjong, maar gaandeweg veranderde dat naar ‘meer dan leuk’, totdat we uiteindelijk verkering kregen en trouwden. Maar zo makkelijk ging dat niet. Er is niemand die er niet iets van vindt, als je een relatie krijgt met jouw neef of nicht. Zelfs familieleden spraken er schande van. Van incest was er echt geen sprake, je mag in Nederland ook gewoon met elkaar trouwen. Toch zeggen Sef en ik maar dat we elkaar van school kennen als ernaar wordt gevraagd, juist vanwege het enorme taboe.”

Zo’n leuke stage gehad

Heidi (24), woont samen met Jorrit (31), moeder van baby 8 maanden:

“Officieel hebben Jorrit en ik twee jaar geleden een relatie gekregen. Pas nadat ik weg was bij het advocatenkantoor waar ik als stagiaire werkte én lang na de breuk met zijn ex. Maar dat is niet helemaal de waarheid. Eigenlijk flirtte Jorrit al op mijn allereerste stagedag met mij en stonden we tijdens een vrijmibo stiekem samen te zoenen in het klantentoilet. Om problemen op zijn werk te voorkomen zijn we in het geheim gaan daten en heeft hij daarna ‘thuis’ op orde gebracht. Hij ging weg bij zijn vriendin, met wie hij al zes jaar samen was. Ik rondde na een halfjaar mijn stage af en keerde terug naar school. Onze relatie is daarna zeker een jaar ‘ondergronds’ gebleven. Pas toen ik een keer langskwam op zijn kantoor om zogenaamd een getuigschrift bij hem te komen halen, werd het openbaar. Hij vroeg me zogenaamd spontaan mee te gaan lunchen. Vanaf dat moment heeft hij zijn partners verteld dat hij me leuk vond en pas toen gek op me werd. Ruim anderhalf jaar later dus. Niemand die het daarna nog onbehoorlijk of vreemd vond. Alleen wij en een goede vriendin weten beter.”

Bijles met benefits

Lilian (30), woont samen met Remco (25) en is acht maanden zwanger:   

“In mijn eerste jaar als docent op het hbo werd ik knetterverliefd op een leerling. Dat kon en mocht natuurlijk niet. Gelukkig was hij niet minderjarig, maar met zijn negentien lentes ook maar net volwassen. De liefde bleek wederzijds, dat merkte ik al snel. Hij kwam regelmatig na de les langs, zogenaamd voor bijles, en appte me privé. We hebben een korte fling gehad, die een paar weken duurde. Toen kwam ik weer bij zinnen. Dit was te bizar, door deze romance kon ik mijn fijne baan verliezen. Ik heb met hem gebroken en hem op het hart gedrukt dat we dit geheim moesten houden. Dat is ook gebeurd. Ik ben nu een paar jaar verder en zelfs mijn huidige vriend weet niets van deze korte, maar zeer verboden liefde.”

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief