Vader leert zijn zoon déze les als die om een nieuwe Xbox vraagt

23.07.2020 15:32
nieuwe xbox vader leert zoon deze les Beeld: Shutterstock

Als je kind om nieuw speelgoed vraagt, wil je het misschien niet meteen voor ‘m kopen. Vader Mark Arrington wachtte er juist er niet te lang mee, maar leert zijn kind wél een heel belangrijke les. 

Mark Arrington is vader van een samengesteld gezin van negen kinderen. Het is een uitdaging om met zo’n groot gezin altijd een goede ouder te zijn die het juiste voorbeeld geeft, maar Mark doet zijn best. ‘Ik zorg ervoor dat ik er op alle mogelijke manieren voor mijn kinderen ben’, vertelt hij. Hij vindt het belangrijk om ze een aantal dingen aan te leren en grijpt daarvoor elke kans aan.

 

Onafhankelijk zijn

Zo vroeg zijn 11-jarige zoon Markell laatst om een nieuwe Xbox, toen de oude kapot was gegaan. Prima, dacht Mark, maar voor wat, hoort wat. Hij vroeg zijn zoon om hem te helpen met het leggen van een nieuwe vloer die geplaatst moest worden. ‘Ik wil hem leren dat hard werken, toewijding en iets afmaken waar je aan begint, essentieel is’, zegt Mark. ‘En dat je, als je leert hoe je dingen voor jezelf moet doen, niet afhankelijk hoeft te zijn van anderen.’ Zo heeft de jongen zijn vader al vaak geholpen met bijvoorbeeld het repareren van de airco of het tuinhek.

Lees ook:
‘Mijn kinderen vertikken me te helpen met huishoudelijke klusjes’ >

Dat hard werken loont, bleek ook dit keer: toen zijn zoon na een dag zwoegen klaar was met het leggen van de vloer, kreeg hij een nieuwe Xbox. Al had hij daar, zo is te zien op de foto die Mark op zijn Facebook plaatste, haast geen energie meer voor:

Bron: Bored Panda

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >