Tweeling-mama’s: ‘Ik voelde het aan toen haar bevalling begon’

12.12.2023 05:10
Beeld: privé

Astrid van Nieuwkoop-Oosterhof (32) is getrouwd met Michel (44) en moeder van de tweeling Nikki en Milan (4). Tweelingzus Ilse (32) is getrouwd met Marco (37) en zij hebben samen dochter Amber (5).

Astrid: “Tegenwoordig komen eeneiige tweelingen geregeld voor vanwege vruchtbaarheidsbehandelingen, maar in onze jeugd waren wij behoorlijk uniek. Zeker op vakantie trokken we veel bekijks. In Franse boeren-dorpjes werden we nagekeken en toen we als tieners in Las Vegas waren, wilden mensen zelfs met ons op de foto. Ha, we voelden ons net celebrity’s.

Nu we ouder worden ontstaan er kleine ver­schillen tussen ons. Zo draag ik mijn scheiding in het midden en Ilse schuin, maar we kleden ons ook anders: ik klassiek, zij wat stoerder.

Op een lijn

Inmiddels hebben we allebei een gezin, maar nog steeds voelen we ons pas echt compleet als we samen zijn. Ik heb altijd een vreemd soort buikpijn voordat ik met mijn man en kinderen op vakantie ga. Heel gek, want eenmaal op onze bestemming is er niets aan de hand en app ik Ilse zoals thuis iedere dag. Het is voor vertrek puur het idee dat we een tijdje niet bij ­elkaar in de buurt zullen zijn.

Lees ook – Tweelingzussen Tess en Lisa Milne: ‘We zijn elkaars grootste steun’ >

Tweeling

Instinctief voel ik ook aan als er iets met haar aan de hand is. Wanneer ze migraine heeft, maar bijvoorbeeld ook toen haar bevalling begon. Ilse heeft een dochter gekregen en ik een twee-eiige tweeling. Bij mijn eerste echo zag ik meteen dat het er twee waren.

Eerlijk: het heeft weken geduurd voordat ik van die schok bekomen was. Vroeger leek het me juist gaaf om zelf ook een tweeling te krijgen, maar toen onze kinderwens concreet werd kwam het besef dat het wel heel druk is. Na die echo dacht ik dus vooral aan de praktische dingen: twee tegelijk voeden, twee huiltjes sussen, hoe gá ik dat doen?

“Twee tegelijk voeden, twee huiltjes sussen, hoe gá ik dat doen?”

Uiteindelijk viel het reuze mee. Wat scheelt is dat Nikki en Milan snel doorsliepen en makkelijke kinderen zijn. Zowel zij als hun nichtje halen ons nooit door elkaar, maar onze mannen hebben er soms wel moeite mee.

Ik heb een keer een heel telefoon­gesprek met Ilses man Marco gehouden terwijl ik deed alsof ik haar was – ook onze stemmen klinken hetzelfde. En mijn eigen vent ging tijdens een gezamenlijke vakantie de mist in. In bikini, met natte haren en zonder make-up zijn we echt als twee druppels water, dus wist hij veel dat het zijn schoonzus was die hij stiekem in haar kont kneep…”.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.