suzans-dateleed

Een jaar na haar scheiding duikt Suzan (36), moeder van twee zonen van zes en acht, de datingmarkt op. Haar belevenissen kun je elke week volgen.

Het is warm, het is de laatste ronde en het is in geen tijden zo gezellig geweest. Dus stem ik er na een zwoele avond aan zee bij hoge uitzondering mee in om bij mijn date thuis verder te kletsen. Who cares, denk ik; die date is in dit geval een vriend van gezamenlijke kennissen, en het is niet de eerste keer dat we samen borrelen: op feestjes sluiten we steevast de tent samen.
 

'Verder kletsen zonder meeluisterende oren'

Een tikkeltje tipsy sta ik op van ons tafeltje, en als hij slenterend naar zijn huis mijn hand pakt, laat ik hem begaan. Ergens vind ik het wel lekker, verder kletsen in privacy. Zonder geroezemoes, zonder meeluisterende oren. O, én zonder stinkende terrasbuurman vooral, want het groepje studenten dat naast ons zat, had de kipvleugeltjes beter kunnen laten voor wat ze waren, grapte ik nog bij de zoveelste scheet die we roken. Mijn date keek wat ongemakkelijk bij deze wat onflatteuze flapuitactie, maar gezien mijn hand in de zijne, ben ik blijkbaar toch nog leuk genoeg.

Zachtjes knijp ik in zijn vingers, waarop hij een spontane kus op mijn voorhoofd geeft.
 

'Je hebt gewoon een female touch nodig'

Een kwartier later staan we bij hem binnen. “Het is een zooitje hoor”, verontschuldigt mijn date zich voor zijn interieur. “Ik leef tussen de krijgertjes: mijn ex heeft alle meubels gehouden.” Ach, als geen ander weet ik hoe het is om alles van de grond af aan weer op te bouwen na je scheiding. “Je hebt gewoon een female touch nodig”, roep ik naar de keuken waar hij twee gin-tonics in elkaar flanst, terwijl ik alvast twee stoelen bij elkaar schuif naast de vuurkorf in zijn tuin.

 

Lees ook
De Tinderdate van Suzan is niet van de zelfstandige vrouwen: ‘Die liggen zo met de buurman in bed’ >

 

Rioolproblemen

Eén ding is wat storend: in zijn huis hangt een doordringende putlucht, die ik zodra we aan onze drankjes zitten, ook in de tuin begin te ruiken. Oud huis, denk ik nog, en probeer het te negeren. De nacht is jong, mijn toch al amusante gezelschap wordt met elk drankje aantrekkelijker en zowel zijn kinderen als de mijne zijn een weekend naar de exen; we hebben vrijspel. En misschien zit de geur wel gewoon in mijn neus, bedenk ik; we hebben tenslotte de halve avond in de stank gezeten.

Als ik halverwege mijn drankje naar binnen loop om te plassen, lijkt de geur waarachtig te verdwijnen. Ik wil er net een grap over maken wanneer ik weer naast hem plaatsneem, als de stank toch weer de kop opsteekt. “Leuk huis”, zeg ik luchtig, “maar wat irritant van je rioolproblemen.” Mijn date verschiet van kleur en dezelfde seconde heb ik al spijt van mijn opmerking. “Sorry”, schrik ik, “dat was best een beetje ongepast.”

“Nee, nee”, glimlacht hij, terwijl hij over mijn bovenarm aait – en ik bijna onpasselijk word van de walm. “Ik heb nogal last van mijn darmen. Glutenintolerantie, denkt de huisarts, dus ik had waarschijnlijk geen bier moeten drinken.”

Pats. Mijn positieve indruk van hem: in duizend stukjes uit elkaar gevallen. Dat hij buikpijn heeft à la, maar dan de hele avond de boel de vrije loop laten terwijl ik een beetje bevallig probeer te blijven, is een turn-off van jewelste.

“Wat vervelend voor je”, zeg ik, terwijl ik een lichte misselijkheid probeer te onderdrukken. “Weet je, ik voel me ook niet helemaal fit; die gin-tonic was er toch één teveel, geloof ik. Ik bestel een Uber en laat je lekker met rust.” Deze associatie krijg ik nooit meer uit mijn hoofd, weet ik.
 

'Mag ik een herkansing?'

Eenmaal thuis stuurt hij een berichtje: “Goed dat je ging, ik ben ontzettend aan de diarree. Maar jij bent fantastisch: mag ik een herkansing?”

“Ik regel de wijn, jij de wasknijpers”, antwoord ik. Waarna de foto bij zijn WhatsApp-profiel warempel direct op onzichtbaar schiet.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

tips-gewichtscoach-afvallen-niet

Door die schappen vol met pepernoten en kerstkransen ben je waarschijnlijk nog lang niet bezig met de nieuwjaarsvoornemens. Hoeft ook niet, maar mócht je je op 1 januari toch bedenken, dan heb je ongetwijfeld wat aan deze tips van gewichtscoach Mieke Kosters.

1. Leef niet volgens de regels van een ander


Je eetpatroon van de ene op andere dag omgooien? Echt. Niet. Doen. Dit houdt niemand vol. De kans dat je na een paar dagen weer in je oude patroon valt, is groot. Afvallen gaat in kleine stappen: luisteren naar je lichaam, eigen keuzes maken. Dus niet opeens gaan leven volgens de regels van een ander. Of dat nu Sonja Bakker, Fajah Lourens of Rens Kroes is. Blindelings anderen volgen, doe je alleen maar tijdelijk. Daar gelooft Mieke niet in: "Je moet in jouw huidige leven, met de dingen die jij lekker vindt en die bij jouw gezinssituatie passen, een manier zoeken om in balans te blijven", legt ze uit. "Je hebt simpelweg drie knoppen om aan te draaien: ‘meer bewegen', ‘minder eten' en ’snelheid van afvallen'. Zorg dat je deze drie factoren in een evenwicht brengt waarmee je tevreden afvalt, eet en beweegt. Dát werkt. En dan hoef je nooit apart te eten van je gezin en eet je nog steeds de dingen die jij lekker vindt."
 

Lees ook
5 steengoede afvaltips voor de laatste 5 kilo

 

 

2. Laat lekkere dingen niet altijd staan


Bijna elk dieet draait om wat je allemaal níet meer mag eten. Je start daardoor met een negatieve kijk op afvallen: jij moet weer streng zijn en afzien. Niet doen: regievol afvallen is veel leuker dan machteloos overeten. Draai je mindset om: Jij mag alles eten, je wilt het niet langer. Je kiest ervoor om slanker te worden (en te blijven). Als je zo redeneert, ben je zelf de baas over je eetgedrag en heb jij de regie. Er zijn geen verboden middelen, want als je geen chocola mag, wil je het juist. Dan ben je alleen maar bezig met al die lekkere dingen die aan jouw neus voorbijgaan en da's zonde. Je mag alles, je kiest zelf. Niet meer al het lekkers, wel het allerlekkerste. Dan val je af en eet je super lekker, ja, ook wijn en chocola.
 

 

3. Roep niet de hele dag 'arme ik'

'Alle slanke mensen kunnen altijd alles eten': arme ik. 'Zij vallen veel sneller af': arme ik. 'Oh, ik moet wéér streng zijn': arme ik. Stop met deze negatieve gedachten, want blijf je 'arme ik' roepen, dan zal het jou niet lukken om lange tijd op je gewicht te blijven: niemand kan een heel leven afzien. Dus stuur ‘arme ik’ de deur uit. Stop met vergelijken en kies het eetgedrag waar jij blij van wordt. Pak de regie. Jij bepaalt wat je in je mond stopt. Je hebt een keuze. 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Editor's note: dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

BN'er-moeders op Instagram

Van lampionnen tot rockster: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kleine beer

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍂🐻

Een bericht gedeeld door DOCHTER DRE (@roxeannehazes) op


Trots

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Je begrijpt zeker wel hoe trots ik ben 😉❤

Een bericht gedeeld door Noëlle (@noellesomogyi) op


Outfit of the day

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mag ik ‘bijna weekend’ alvast droppen?! #duurtlang #kommaardoor #almostweekend #lotd #autumnlook

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Die heeft trek

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Volgens mij heb ik lekker gekookt.....

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


Moeders on tour


Minoes

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Kleine rockster

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gypsy King 🎶

Een bericht gedeeld door 𝑴𝒐𝒏𝒊𝑸𝒖𝒆 𝑵𝒐𝒆̈𝒍 (@moniquenoell) op


Sint Maarten

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sinte, Sinte Maarten De 🐄🐄 hebben staarten De 👭 hebben rokjes aan Daar komt Sinte Maarten aan

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) op

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >