suzans-dateleed

Een jaar na haar scheiding duikt Suzan (36), moeder van twee zonen van zes en acht, de datingmarkt op. Haar belevenissen kun je elke week volgen.

‘Je pense à toi de tout mon coeur.’ Mijn Frans is wat roestig, sinds ik mijn laatste (en oké, enige) vakantieliefde op achttienjarige leeftijd aan de kant zette, maar uit het appje van de skileraar van mijn kinderen maak ik op dat hij ‘met heel zijn hart aan me denkt’. ‘Kijk nou’, grijns ik naar vriendin met wie ik een paar dagen naar de Franse Alpen ben vertrokken - kinderen in een klasje en wij lekker vrij op de latten – terwijl ik mijn telefoon onder haar neus schuif. ‘Ja Suus’, grijnst ze. ‘Dat krijg je ervan, als je na afloop van de lessen selfies van hem met je kinderen gaat appen. Daar kom je natuurlijk nooit meer vanaf.’
 

'Zo'n zongebruinde Benoît die me van mijn ski's zwiept'

Ik weet niet helemaal zeker of ik dat wel zo nodig wil. Zo’n zongebruinde Benoît die me met zijn stralende lach en sexy accent van mijn ski’s zwiept; ik vind het wel wat. ‘Joh, die skileraren doen niet anders dan sjansen, zodra we naar huis zijn ben ik uit zijn contacten verwijderd’, zeg ik stoer.

Ondertussen weet ik wel beter: als ik terugdenk aan ons gesprek van vanmiddag in de ellenlange skilift – de kinderen keuvelend links op het bankje, wij in voor hen onverstaanbaar Frans rechts – maakt mijn hart stiekem een klein sprongetje.
 

Net als ik

‘Het is gewoon de sfeer’, denk ik. De ontspanning, de sneeuw, de iets te gezellige après-ski en misschien wel wat hoogteziekte, hier op meer dan tweeduizend meter hoogte; schijn je minder toerekeningsvatbaar van te worden. Maar toch, zijn verhaal over zijn scheiding, de twee zoontjes voor wie hij de helft van de tijd zorgt… Dit is misschien eens niet de zoveelste charlatan in een skischoolpak; dit lijkt net als ik een hardwerkende, gescheiden ouder die de zorg voor zijn kinderen ook maar probeert te combineren met een zo leuk mogelijke baan.
 

'Ik laat je de omgeving zien'

Komende zomer zijn z’n kinderen acht weken met hun moeder naar Bonaire, vertelde hij. De mijne met hun vader en kersverse scharrel naar deze zelfde Savoie, vertelde ik. ‘Reis ze achterna’, zei hij. ‘Pik ze op, en blijf nóg drie weken. Ik laat je de omgeving zien.’ Zonder het een seconde serieus te overwegen, bezorgt het met nu in elk geval een spannende kriebel in mijn buik. Een huwelijk van negen jaar en slechts één vakantieliefde op mijn conto: mag ik ook eens een keer?

‘O god’, sist vriendin, ‘je vindt hem toch niet echt leuk, hè?’ ‘Niet écht’, antwoord ik, ‘gewoon een vermakelijke vakantiefantasie’, en app in één moeite door naar mijn gebruinde Ben: ‘Ik denk ook aan jou’.

Kan mij het schelen, succesvol flirten moet je oefenen.
 

'Drink vanavond een borrel met me'

Dezelfde seconde springt hij in mijn scherm. ‘Drink vanavond een borrel met me in de lobby van je hotel.’ ‘Go’, knipoogt vriendin; ‘ik blijf wel bij de kinderen.’

Wanneer vriendin en ik een halfuur voor het afgesproken tijdstip alvast naar de bar lopen voor een glas moed, zie ik hem precies één van de hotelkamers uit schieten. ‘Nummer 123, is dat niet die moeder uit het klasje van de kinderen?’, fluistert vriendin. ‘Die blonde, ja’, vul ik aan, ‘ook hier met een clubje vriendinnen.’ In de speelkamer van het hotel spelen haar bloedjes nietsvermoedend een potje Rummikub met de mijne.

Hij is wel van de efficiënte aanpak, constateer ik, maar voel me hier toch net iets te weinig wanhopig voor. Terwijl ik aan de bar een fles Bordeaux met twee glazen bestel voor vriendin en mij, app ik mijn weinig kieskeurige date: ‘Ken je die mop van die tweede moeder uit je skiklasje?’ In mijn scherm verschijnt een vraagteken dat ik dezelfde seconde beantwoord: ‘Elle n'est jamais venue.’
 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van Vaderdag tot aan kroelen met een kip: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Voor alle vaders

 

Lief

 

Ik kon niet kiezen, dus werden het er drie... 💙 #goodmorning #friday #playtime #earlymorning #babyotis

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op

 

Gezinsuitbreiding

 

Eerste kennismaking van Gioia en Capo! 🐾🐾 @amalia_samipersad

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op

 

Deze kan zo ingelijst worden

 

Lekker uitwaaien

 

Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Mooie woorden

 

Het is vandaag vaderdag. Ik heb lang getwijfeld dit te schrijven. Maar dit is mijn persoonlijke pagina en ik zie de hele dag prachtige foto’s voorbij komen van vaders. Dus ik stel me kwetsbaarder op dan ooit. Dit is een normale terug komende dag voor velen. Door deze dag voel ik me wel altijd anders. Ik zie mijn vader al bijna 20 jaar niet meer. De situatie is gelopen zoals ie is gelopen en ik heb er in principe vrede mee. Maar ik geloof er heilig in dat een kind moet zien waar hij of zij vandaan komt via iemand die een vader en moederrol heeft. Een kind moet zich kunnen spiegelen aan twee verschillende meningen, zienswijzes. De zaal in kijken bij een eindtoneelstuk en twee trotse blikken zien. Bedenk maar eens wat je wel met je moeder deed en niet met je vader. Ze vormen je beide op een andere manier. Ik heb gelukkig een sterke moeder die me het gevoel heeft gegeven er 200% voor me te zijn. Toch merk ik dat mijn keuzes en zelfvertrouwen minder sterk zijn dan vrienden die beiden ouders hadden. We leven in een tijd waar scheiden schering en inslag is. Ik weet dat het soms moeilijk is om het te laten werken tussen ex-partners maar als ouder moet je je altijd volledig inzetten om de schade voor de kids te beperken. Het gaat niet om ons de ouders maar het kind. Ik ben trots op het feit dat mijn kids worden geliefd door hun ouders en stiefouders ondanks dat het niet altijd makkelijk is. Dus vandaag hef ik het glas voor iedereen die zijn verantwoording neemt voor kinderen door er voor ze zijn, ze het gevoel te geven dat ze het waard zijn. Voor de vaders, alleenstaande moeders, stiefvaders, pleegouders en iedereen die zorgt. Lets nourish the future😘

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

Lekker kroelen

 

Kroelkip

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op

 

Papa is er altijd om je te vangen

 

Fijne vaderdag liefste!!! #vaderdag #SammyRose #JackieRey

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op

 

Assepoester

 

Assepoester 👠 #lief #takecare

Een bericht gedeeld door S O P H I E (de Buisonjé) (@sophiedbuisonje) op

 

Hoe verzin je het

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

bruiloften zonder kinderen
Beeld: Unsplash

Moeder Amber Leventry en haar vrouw zijn uitgenodigd op een bruiloft. Die verboden is voor kinderen. En ze kunnen niet wachten.

Kijk, dat twee van hun beste vriendinnen met elkaar gaan trouwen is al een feest op zich, schrijft ze op ScaryMommy. Maar een feest met overnachting, anderhalf uur verwijderd van huis, waar haar dochter nadrukkelijk niet welkom is: ‘Serieus, dat is bijna nog mooier dan een homohuwelijk’, aldus Amber. Want wie doft zich nou helemaal op voor een knalfeest waarop je ook je eigen huwelijk een beetje herbeleeft, om zich vervolgens druk te maken of de kinderen niet door de speeches heen huilen?

 

Hun dag, jouw stoorzender

Toch voelen veel mensen zich gepikeerd wanneer kinderen niet welkom zijn op een bruiloft, constateert ze. En daar snapt ze niks van. ‘Hallo, jíj bent de uitverkorene op de genodigdenlijst, ze spenderen geld en drank en eten aan je. Oké, je moet er misschien wat voor reizen en een cadeautje kopen, maar wanneer iemand je uitnodigt op de belangrijkste dag van haar leven, dan is dat gewoon een eer.’ Dus waarom zou het resultaat van jouw huwelijk – je kind, dus – onderdeel (of in het ergste geval: stoorzender) moeten zijn van die ene, speciale dag van jouw vrienden?’ Laat het bruidspaar in vredesnaam nog even genieten van de kinderloosheid, voordat ze zich in luiers en slapeloze nachten storten, vindt ze.

Amber heeft ook genoeg bruiloften meegemaakt mét kinderen, inclusief haar eigen. ‘Maar ons kind zat nog in de buik van mijn vrouw, en bleef dus tenminste stil toen we onze geloften aflegden.’

 

Lees ook:
‘Doe me een lol en laat je kind thuis tijdens bruiloften’ >

 

‘Sorry, geen oppas’

Naast een avond onbezorgd feesten zonder je even moeder of vader te voelen, hebben kindvrije bruiloften nog een ander groot voordeel, vindt Amber: ‘Ze bieden hét excuus om niet te gaan.’ Wanneer het de trouwerij is van die ene collega met wie je echt geen privécontact hoeft, bijvoorbeeld. Of het zo’n extravagant feest is, dat je al blut bent wanneer je maar naar de uitnodiging kijkt. ‘Zeg simpelweg: “Sorry, geen oppas”, en de hele boel is getackeld’, aldus Amber.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >