suzans-dateleed

Een jaar na haar scheiding duikt Suzan (36), moeder van twee zonen van zes en acht, de datingmarkt op. Haar belevenissen kun je elke week volgen.

‘Je pense à toi de tout mon coeur.’ Mijn Frans is wat roestig, sinds ik mijn laatste (en oké, enige) vakantieliefde op achttienjarige leeftijd aan de kant zette, maar uit het appje van de skileraar van mijn kinderen maak ik op dat hij ‘met heel zijn hart aan me denkt’. ‘Kijk nou’, grijns ik naar vriendin met wie ik een paar dagen naar de Franse Alpen ben vertrokken - kinderen in een klasje en wij lekker vrij op de latten – terwijl ik mijn telefoon onder haar neus schuif. ‘Ja Suus’, grijnst ze. ‘Dat krijg je ervan, als je na afloop van de lessen selfies van hem met je kinderen gaat appen. Daar kom je natuurlijk nooit meer vanaf.’
 

'Zo'n zongebruinde Benoît die me van mijn ski's zwiept'

Ik weet niet helemaal zeker of ik dat wel zo nodig wil. Zo’n zongebruinde Benoît die me met zijn stralende lach en sexy accent van mijn ski’s zwiept; ik vind het wel wat. ‘Joh, die skileraren doen niet anders dan sjansen, zodra we naar huis zijn ben ik uit zijn contacten verwijderd’, zeg ik stoer.

Ondertussen weet ik wel beter: als ik terugdenk aan ons gesprek van vanmiddag in de ellenlange skilift – de kinderen keuvelend links op het bankje, wij in voor hen onverstaanbaar Frans rechts – maakt mijn hart stiekem een klein sprongetje.
 

Net als ik

‘Het is gewoon de sfeer’, denk ik. De ontspanning, de sneeuw, de iets te gezellige après-ski en misschien wel wat hoogteziekte, hier op meer dan tweeduizend meter hoogte; schijn je minder toerekeningsvatbaar van te worden. Maar toch, zijn verhaal over zijn scheiding, de twee zoontjes voor wie hij de helft van de tijd zorgt… Dit is misschien eens niet de zoveelste charlatan in een skischoolpak; dit lijkt net als ik een hardwerkende, gescheiden ouder die de zorg voor zijn kinderen ook maar probeert te combineren met een zo leuk mogelijke baan.
 

'Ik laat je de omgeving zien'

Komende zomer zijn z’n kinderen acht weken met hun moeder naar Bonaire, vertelde hij. De mijne met hun vader en kersverse scharrel naar deze zelfde Savoie, vertelde ik. ‘Reis ze achterna’, zei hij. ‘Pik ze op, en blijf nóg drie weken. Ik laat je de omgeving zien.’ Zonder het een seconde serieus te overwegen, bezorgt het met nu in elk geval een spannende kriebel in mijn buik. Een huwelijk van negen jaar en slechts één vakantieliefde op mijn conto: mag ik ook eens een keer?

‘O god’, sist vriendin, ‘je vindt hem toch niet echt leuk, hè?’ ‘Niet écht’, antwoord ik, ‘gewoon een vermakelijke vakantiefantasie’, en app in één moeite door naar mijn gebruinde Ben: ‘Ik denk ook aan jou’.

Kan mij het schelen, succesvol flirten moet je oefenen.
 

'Drink vanavond een borrel met me'

Dezelfde seconde springt hij in mijn scherm. ‘Drink vanavond een borrel met me in de lobby van je hotel.’ ‘Go’, knipoogt vriendin; ‘ik blijf wel bij de kinderen.’

Wanneer vriendin en ik een halfuur voor het afgesproken tijdstip alvast naar de bar lopen voor een glas moed, zie ik hem precies één van de hotelkamers uit schieten. ‘Nummer 123, is dat niet die moeder uit het klasje van de kinderen?’, fluistert vriendin. ‘Die blonde, ja’, vul ik aan, ‘ook hier met een clubje vriendinnen.’ In de speelkamer van het hotel spelen haar bloedjes nietsvermoedend een potje Rummikub met de mijne.

Hij is wel van de efficiënte aanpak, constateer ik, maar voel me hier toch net iets te weinig wanhopig voor. Terwijl ik aan de bar een fles Bordeaux met twee glazen bestel voor vriendin en mij, app ik mijn weinig kieskeurige date: ‘Ken je die mop van die tweede moeder uit je skiklasje?’ In mijn scherm verschijnt een vraagteken dat ik dezelfde seconde beantwoord: ‘Elle n'est jamais venue.’
 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

tips-gewichtscoach-afvallen-niet

Door die schappen vol met pepernoten en kerstkransen ben je waarschijnlijk nog lang niet bezig met de nieuwjaarsvoornemens. Hoeft ook niet, maar mócht je je op 1 januari toch bedenken, dan heb je ongetwijfeld wat aan deze tips van gewichtscoach Mieke Kosters.

1. Leef niet volgens de regels van een ander


Je eetpatroon van de ene op andere dag omgooien? Echt. Niet. Doen. Dit houdt niemand vol. De kans dat je na een paar dagen weer in je oude patroon valt, is groot. Afvallen gaat in kleine stappen: luisteren naar je lichaam, eigen keuzes maken. Dus niet opeens gaan leven volgens de regels van een ander. Of dat nu Sonja Bakker, Fajah Lourens of Rens Kroes is. Blindelings anderen volgen, doe je alleen maar tijdelijk. Daar gelooft Mieke niet in: "Je moet in jouw huidige leven, met de dingen die jij lekker vindt en die bij jouw gezinssituatie passen, een manier zoeken om in balans te blijven", legt ze uit. "Je hebt simpelweg drie knoppen om aan te draaien: ‘meer bewegen', ‘minder eten' en ’snelheid van afvallen'. Zorg dat je deze drie factoren in een evenwicht brengt waarmee je tevreden afvalt, eet en beweegt. Dát werkt. En dan hoef je nooit apart te eten van je gezin en eet je nog steeds de dingen die jij lekker vindt."
 

Lees ook
5 steengoede afvaltips voor de laatste 5 kilo

 

 

2. Laat lekkere dingen niet altijd staan


Bijna elk dieet draait om wat je allemaal níet meer mag eten. Je start daardoor met een negatieve kijk op afvallen: jij moet weer streng zijn en afzien. Niet doen: regievol afvallen is veel leuker dan machteloos overeten. Draai je mindset om: Jij mag alles eten, je wilt het niet langer. Je kiest ervoor om slanker te worden (en te blijven). Als je zo redeneert, ben je zelf de baas over je eetgedrag en heb jij de regie. Er zijn geen verboden middelen, want als je geen chocola mag, wil je het juist. Dan ben je alleen maar bezig met al die lekkere dingen die aan jouw neus voorbijgaan en da's zonde. Je mag alles, je kiest zelf. Niet meer al het lekkers, wel het allerlekkerste. Dan val je af en eet je super lekker, ja, ook wijn en chocola.
 

 

3. Roep niet de hele dag 'arme ik'

'Alle slanke mensen kunnen altijd alles eten': arme ik. 'Zij vallen veel sneller af': arme ik. 'Oh, ik moet wéér streng zijn': arme ik. Stop met deze negatieve gedachten, want blijf je 'arme ik' roepen, dan zal het jou niet lukken om lange tijd op je gewicht te blijven: niemand kan een heel leven afzien. Dus stuur ‘arme ik’ de deur uit. Stop met vergelijken en kies het eetgedrag waar jij blij van wordt. Pak de regie. Jij bepaalt wat je in je mond stopt. Je hebt een keuze. 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Editor's note: dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

BN'er-moeders op Instagram

Van lampionnen tot rockster: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kleine beer

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍂🐻

Een bericht gedeeld door DOCHTER DRE (@roxeannehazes) op


Trots

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Je begrijpt zeker wel hoe trots ik ben 😉❤

Een bericht gedeeld door Noëlle (@noellesomogyi) op


Outfit of the day

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mag ik ‘bijna weekend’ alvast droppen?! #duurtlang #kommaardoor #almostweekend #lotd #autumnlook

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Die heeft trek

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Volgens mij heb ik lekker gekookt.....

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


Moeders on tour


Minoes

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Kleine rockster

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gypsy King 🎶

Een bericht gedeeld door 𝑴𝒐𝒏𝒊𝑸𝒖𝒆 𝑵𝒐𝒆̈𝒍 (@moniquenoell) op


Sint Maarten

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sinte, Sinte Maarten De 🐄🐄 hebben staarten De 👭 hebben rokjes aan Daar komt Sinte Maarten aan

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) op

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >