Onderzoek: twee op de vijf ouders voelt zich soms schuldig om kind naar opvang te brengen

29.07.2021 14:41
kind speelgoed

Je kind naar een kinderdagverblijf of naschoolse opvang brengen; het is de normaalste zaak van de wereld. Toch voelt 38 procent van de ouders zich hier weleens schuldig over, blijkt uit onderzoek.

Volgens het onderzoek van Kids Care & Commerce heeft 62 procent er helemaal geen moeite mee om z’n kind naar de opvang te brengen. Bij ruim een derde van de ouders ligt het iets gevoeliger: zij voelen zich soms schuldig om de zorg uit handen te geven. Slechts twee procent voelt zich heel vaak schuldig. Van de vrouwen heeft 72 procent er geen moeite mee. Bij mannen ligt dat iets lager, op 52 procent.

Lees ook
Vier dagen gratis kinderopvang per week? Veel ouders zitten er niet op te wachten >

Tevreden ouders

Uit het onderzoek blijkt ook dat ruim driekwart van de Nederlandse ouders minstens één dag in de week opvang regelt. En daar zijn ze behoorlijk tevreden over. Kinderdagverblijven worden gemiddeld met een 8,2 beoordeeld. Bij de buitenschoolse opvang was het gemiddelde rapportcijfer een 7,9. De meeste ouders kiezen voor een kinderdagverblijf (33%), buitenschoolse opvang (32%) of een verblijf bij opa en oma (32%).

Bron: Kids Care & Commerce

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >