‘Ik spendeer mijn geld liever aan kinderkleding dan aan iets voor mezelf’

15.06.2022 07:44
whitney mode mama portret Beeld: Dalal el Ouariachi

Whitney Scheffler (30) is getrouwd met Kooshin (31) en moeder van Yoonis (1). Haar favoriete outfits zijn trainingspakken en joggingbroeken.

“Vroeger knipte ik plaatjes uit modebladen om mijn eigen collages te maken. Het was mijn droom om op de redactie van zo’n tijdschrift te werken, of als styliste bij fotoshoots. Na mijn studie communicatie volgde ik een deeltijdopleiding in styling, maar tijdens mijn stage kwam ik erachter dat styling vooral veel regelwerk inhoudt: kleding klaarleggen voor modellen, schoenen afplakken, dat werk. Niet echt mijn ding. Uiteindelijk ben ik de videowereld ingerold en maak ik nu backstagevideo’s bij modeshoots. Fantastisch werk, waarbij ik dus alsnog dicht bij het vuur zit.

whitney mode mama portret

Liefde voor mode

De liefde voor mode heb ik van mijn vader. Hij is vrij ijdel en appt mij geregeld in een winkel: ‘Welke schoenen zal ik bij deze nieuwe coltrui doen?’ Mijn moeder heeft daar geen oog voor. Tijdens een oppasdag stuurde ze eens een foto van Yoonis waarop hij sokken droeg die totaal niet bij zijn pakje pasten. Nou, dan ontstaat er dus kortsluiting in mijn hoofd. Het slaat nergens op, maar ik vind dat een outfit qua kleur moet matchen.

whitney mode mama portret

Comfortabele kleding

Yoonis draagt voornamelijk pastel- en natureltinten. Tijdens mijn zwangerschap kocht ik ook een paar spijkerbroekjes voor ’m, maar die heeft ie helemaal niet aangehad. Ik stond er niet bij stil dat een baby vooral baat heeft bij zachte, comfortabele kleding.

Gek eigenlijk, want voor mezelf vind ik dat juist heel belangrijk. Je kunt mij uittekenen in een trainingspak of joggingboek. Oversized kleding past bij mij, omdat het zo heerlijk comfortabel zit. En het is maar net hoe je het draagt. Er zijn mensen die zich grieperig voelen in een joggingbroek, maar mij geeft het juist zelfvertrouwen en dat straal ik dan ook uit.

In een spijkerbroek zul je mij nooit zien – je vindt er nooit een die perfect zit. Mijn kast hangt vol trainingspakken en wijde jurken voor in de zomer. Wel probeer ik de laatste jaren bewuster kleding te kopen. Zie ik iets leuks in een winkel, dan neem ik het alleen mee als ik er minimaal drie outfits mee kan maken met kleding die ik al heb. Ik koop trouwens ook minder voor mezelf sinds ik moeder ben. Ik spendeer mijn geld liever aan een pakje voor Yoonis. Dat hij daar snel weer uitgroeit, soit. Beter dat dan de zoveelste outfit voor mezelf die achter in de kast verdwijnt.”

Dit portret staat in Kek Mama 05-2022.

whitney mode mama portret

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.