Hoofdredacteur Sara van Gorp (41) woont samen met Mark en zoons Ko (5) en Toon (10 maanden).

Voordat Mark en ik verkering kregen (deze maand zowaar tien jaar geleden, feest!) vierde ik mijn vakanties zo: in m’n eentje. In een stad. Slenterend. Terrassend. Soms met een gezellige gelegenheidsmeneer. Ik nam mezelf mee uit eten en vermaakte me uitstekend. Behalve in Lissabon. Geen terras te bekennen en ik werd als een buitenaards wezen aangestaard als ik op m’n paasbest in een restaurant verscheen om met mezelf en mijn schrijfboekje te dineren.

Nee, dan Barcelona. Met stad én strand en weirde gesprekken met callgirls tijdens de sangria. En niet te vergeten met de Italiaanse pizzeria-ober Alex (hoe klassiek wil je het hebben) met wie ik avond aan avond door de mooie nacht naar zijn appartement scooterde en die een kneitergestoorde tattoognoom op z’n rug had die rode levenselixers brouwde.

Of Andrew in New York die me de muurschilderingen in Harlem liet zien die hij met z’n leerlingen had gemaakt. Leerlingen die ‘Master, Master!’ roepend achter ’m aanliepen terwijl de gospels uit de kerken daverden (ja, het was zondag).

En nu. Een huis, een samenlevingscontract en twee jongetjes verder krijg je mij met nog geen tien paarden in m’n eentje het land uit. Sterker nog, het huis voor een nacht verlaten is al een krachtsinspanning. De mama-watcher alias Toon en ook Ko en Mark hebben een nogal magnetische werking. Ik wil thuis zijn, kroelen, zorgen. Wie had dat gedacht. Komt wel weer. Ooit. Dat slenteren in m’n eentje door een onbekende stad. En dan zonder gezellige gelegenheidsmeneer.

In dit nummer lees je het verhaal van Joan Makenbach, single moeder die elke zomer twee weken naar Las Vegas vertrekt. Zonder kind. Ontaard, zeggen ze dan. Nou, ik zou wel víer weken kinderloos op vakantie willen als ik single moeder was. Die keren dat ik een week voor de jongetjes zorgde in m’n eentje, dacht ik steeds: al die singles die dit jaren zo doen, heilig respect.

Wil je Kek Mama 07-2015 online bestellen? Klik hier om meer te lezen van hoofdredacteur Sara.

BN'er-moeders op Instagram

Van afkoelen in het zwembad tot popcorn smokkelen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen op tour


Handig, zo'n buik


Dat kan natuurlijk ook

 

Popcorn naar binnensmokkelen bij de filmhallen! #bioscoop #winnietbepooh #zohardgegierdvanhetlachensamen

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op


Lievelingssnurk


Lief

 

My heart is perfect because you are inside...

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Even afkoelen

 

Normally I don’t sit in food.

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


Dierenvriend


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Ouders groeien ook

 

Werken & moederschap, niet altijd een makkelijke combinatie. Ik krijg vaak de vraag of ik me schuldig voel naar Scottie toe. Of jawel, de opmerking: waarom zou je werken, je hebt het financieel toch niet nodig? Ten eerste: waarom worden deze vragen altijd gedropt bij werkende vrouwen en vrijwel niet bij werkende mannen? Ten tweede: werken hoeft toch niet uitsluitend met geld te maken te hebben? Er zijn mensen die gewoon heel blij worden van wat ze doen. Die hebben het óók emotioneel nodig. Ambitie zit al van jongs af aan in mij. Ik móet werken. Ik wíl ondernemen. En ook wil ik altijd op mijn eigen benen kunnen staan. Dat geeft mij rust en de vrijheid mijn leven in te richten hoe ik dat wil. En dat verdwijnt bij mij niet ineens met de komst van een kleintje, al zoek ik dan natuurlijk ook naar een nieuwe balans om het allemaal zo goed mogelijk invulling te geven. Omdat ik óók genoeg tijd met haar wil hebben. Dus nee, me schuldig voelen over hoe ik het aanpak doe ik niet. Geloof ik kan je op tig manieren een goede moeder zijn, of je nu fulltime werkt, fulltime moeder bent of alles ertussenin. We proberen allemaal datgene te doen waarvan we denken dat het het beste is voor onze kindjes. En ik hoop op deze manier een voorbeeld voor mijn dochter te kunnen zijn. Vanmorgen las ik een gedicht van Joyce Maynard wat dat gevoel mooi omschreef: It's not only children who grow. Parents do too. As much as we watch to see what our children do with their lives, they are watching us to see what we do with ours. I can't tell my children to reach for the sun. All I can do is reach for it, myself. ☀️ #dusdat #ennuqualitytime #moederschap #succesvolondernemen #HappyLife365

Een bericht gedeeld door Kelly Weekers (@kelly_weekers) op


Stoer

 

♡ - voor @palavershop fotografie @annamariejanssen

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Ze kijkt wel blij

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Actrice Liza Sips bevallen van dochter Charlize

Liza Sips is bevallen van een dochter. 'Welkom lief, klein meisje. Intens gelukkig en onbeschrijfelijk trots op onze Charlize Helena Manheim', schrijft de actrice bij de allereerste babyfoto op social media.

Liza en haar vriend Ralph hebben al een zoontje. Jonah werd in april 2016 geboren.

 

 

Lees ook
9x bevallingsfoto's waar je stil van wordt >

 

Zwangerschapstest

In januari maakte Liza bekend dat ze opnieuw zwanger was. Ze deelde een foto op Instagram en maakte ook nog een video van hét moment dat ze een zwangerschapstest deed.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >