In samenwerking met Kek Mama

SIRE vraagt zich af voor wie jij het eigenlijk doet?

10.02.2017 10:03
voor wie doe jij het Beeld: Getty

Een geweldige baan van minstens zestig uur per week, een perfecte partner, kinderen die minstens drie verschillende instrumenten spelen en vijf keer per jaar op vakantie. Het lijkt wel alsof we tegenwoordig alleen nog maar de beste versie van onszelf laten zien. Op social media, tegenover de buren, vrienden of familie. Perfectie lijkt tegenwoordig de norm. En dat is een serieus probleem, want we worden er hartstikke ongelukkig van.

Dat vindt SIRE ook. Daarom zijn zij de campagne ‘Voor wie doe jij het eigenlijk?’ gestart. En die komt best binnen, als je onderstaand filmpje bekijkt.

 

 

Denk lekker aan jezelf

Volgens SIRE is de oplossing heel eenvoudig: sta eens wat vaker stil bij de vraag voor wie jij dingen doet. Werk je zo hard omdat je het zelf leuk vindt, of wil je alleen maar succesvol overkomen bij anderen? Zit je kind op pianoles omdat hij daar zoveel plezier aan beleeft, of omdat je dan goede sier maakt bij vrienden? Heeft je dochter CITO training omdat zij of jij graag wil dat ze naar het Gymnasium gaat? Natuurlijk is het prima om het beste uit je kind te willen halen, en ook met ambitie is niets mis. Maar soms is het goed even stil te staan bij de vraag: voor wie doe jij het eigenlijk? We worden namelijk het gelukkigst als we dingen doen die we echt zelf willen. Succesvol zijn voor anderen, daar schiet niemand wat mee op. Zijn wij het roerend mee eens.

 

Meer weten? Kijk op voorwie.nl of praat mee via #voorwie.