Speculasies: ‘We voeden echt watjes op als we Het Sinterklaasjournaal al te spannend vinden’

28.11.2023 15:36
Beeld: 123RF Beeld: 123RF

Drama alom in Het Sinterklaasjournaal. Zinkt de boot niet, raakt het boek wel kwijt. Of nee, niet kwijt… maar… Nouja, wij vroegen jullie of al die cliffhangers voor teveel spanning zorgen in die kinderkoppies en de meningen zijn flink ver-eh-strooit.

Merel: “Mijn vierjarige vindt het fantastisch en komt met de meest inventieve oplossingen. Dat heet meekijken en begeleiden…”

Melanie: “Ik kon me van vroeger herinneren dat er één probleem was. Tegenwoordig is het wel probleem op probleem op probleem op probleem. Als het ene is opgelost, begint het volgende weer. Ik merk wel dat mijn dochter daar onrustig van wordt, maar vertel haar dat het altijd wel goedkomt.”

Rilana: “Spannend is toch leuk. Mijn kinderen vonden het fantastisch. Ouders moeten kinderen ook leren hoe ze hiermee om moeten gaan. Hou eens op met die betutteling!”

Ineke: “Die arme tere kinderziel kan tegenwoordig niets meer hebben, lijkt wel. Of zijn dit de overbezorgde ouders die dit vinden? Kijk lekker samen met je kind(eren) en zie er de humor van in. Dan merkt je kind ook dat het met een knipoog is!

Diane: “Die van mij kijken alleen maar omdat ze een bakje pepernoten en snoepjes krijgen. Voor de rest geven ze geen kick!”

Tessa: “Hier niet hoor. Hij vindt het heerlijk en ik stiekem ook!”

Lotje: “Het ligt er toch ook aan hoe spastisch je er zelf over doet.”

Hendrika: “Het brengt al jaren spanning met zich mee. Niet zozeer het journaal, maar de hele periode vanaf 11 november.”

Yvonne: “Alleen maar drama dit jaar, mijn dochter vindt het niets.”

Kim: “Ik vind dat deze tijd al spannend genoeg is voor kinderen. Het hoeft niet spannender.”

Esther: “Teveel spanning en gedoe, levert extra driftbuien op hier.”

Kim: “We voeden echt watjes op als we dit te spannend vinden!”

Djamilla: “Sommige fragmenten zijn wel te spannend, maar dat ligt – denk ik – ook aan de leeftijd van het kind.”

Marleen: “Kinderen worden echt opgehitst. Deze tijd is toch al spannend genoeg.”